Een wedstrijd met meerdere gezichten & helften - SV Meerkerk

Een wedstrijd met meerdere gezichten & helften

Een wedstrijd met meerdere gezichten & helften

GJS 9

3 - 2

SV Meerkerk 6

8'
Luuk de Gans (schot)
15'
Assist: Coen Janssen
... (schot)
47'
... (kopbal)
55'
... (vrije trap)
72'

Competitie

5e klasse 28

Datum

23 april 2022 15:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Dalem
Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

GJS uit om 15.30 uur…we zijn wel eens enthousiaster naar een wedstrijd toegereden. Want zeg nou zelf, spelen om half 4 betekent netto een uur minder biertijd! Maar zoals wij bekend staan, maken we er weer het beste van. We spelen vandaag dus tegen GJS. Dat staat voor Gorkumse Jonge Spartanen. Wij spelen vandaag tegen de Oude Spartanen.

Aangekomen op het sportpark vallen gelijk een aantal zaken op. Op alle beschikbare velden wordt nog gespeeld (?), een aantal spelers zijn met eigen vervoer gekomen en er is een ruimte gecreëerd waar je bier mag drinken en roken. Vreemd, op de Burcht mag je bijna overal bier drinken en roken. Met name onze leider Nick trekt zich niets aan van de toegewezen plek en rookt nog even zes sigaretten bij de kleedkamer. Dit bleek achteraf wel het succesvolle recept voor een aantal wereldreddingen. Ik zag Terry gisteren al met een slof sigaretten onder zijn arm de Plus uitlopen…

En tja… de benzineprijzen rijzen de pan uit, de wereld moet groener worden maar Meerkerk 6 rijdt met acht auto’s naar een uitwedstrijd. Gelukkig lopen we al jaar en dag in dezelfde shirts / truien en dragen we op deze manier ons steentje bij aan een betere wereld. Waarom Beun, Curn, Mika en Hijkie perse alleen naar Gorkum wilde rijden, blijft een raadsel. In de wandelgangen heb ik gehoord dat Mika nog aan een rad moest draaien, Curn bezig was met het passen van meerdere outfits en Patrick nog wat tijd nodig had om te beunen. Oh ja, Hijkie moest nog wat keeks nat maken. Helaas is Bas er vandaag niet bij omdat hij maandag moet werken. Zelf heb ik maandag vrij genomen.

Aangekomen in de kleedkamer blijken we niet de enige te zijn die van deze ruimte gebruik maakt. We komen een aantal leren jasjes tegen in maat 164 en we zien ook nog een paar slippers met indrukwekkende prints. Doet Dylan vandaag dan toch mee? In de ruime kleedkamer spreekt Hans ons charismatisch toe met overtuigingskracht. Druk zetten is het devies. De enige keer dat dit goed ging, leverde dit gelijk een goal op. Tja, wie zou die gemaakt hebben?

We lopen na de donderspeech vol zelfvertrouwen de kleedkamer uit. We zullen die Oude Spartanen eens verrassen met onze tactiek. Flexibel als we zijn, melden we ons keurig op tijd bij het veld voor de wedstrijd. De roostermaker van GJS heeft gisteren waarschijnlijk te lang doorgehaald, waardoor het hele programma in de soep is gelopen. Tjonge jonge, hij moest eens weten. De helft van onze selectie haalt op vrijdag te lang door, maar is op zaterdag weer zo scherp als een mes. Misschien moet hij eens in de leer bij Mollie. Omdat een stel fanatieke Jonge Spartanen hun potje moesten afmaken, begonnen we rond 16.00 uur aan de wedstrijd. We kregen daarvoor gelukkig nog wel de mogelijkheid om in de zandbak naast een basisschool warm te lopen.

Omdat we bij de aanvangstijd van de wedstrijd normaal gezien al aan het bier zitten, kreeg de scheids van dienst medelijden met Meerkerk 6. Zelf had ie ook dorst en daarom spreken we twee helften van 35 minuten af. Met name bij Meerkerk 6 wordt hier enthousiast op gereageerd. Dat zou dan toch weer 20 minuten meer biertijd betekenen. Mooi! De Oude Spartanen gaan ook akkoord maar weten 35 minuten later opeens nergens meer van af…

Dan de opstelling. Onze blauwe flamingo Terr staat op doel, Mollie staat op zijn favoriete positie, rechtsachter onze leider en de verdediging wordt compleet gemaakt door Wiljem en Marvin van het 3e. Het schijnt dat Marvin al meer wedstrijden met het 6e heeft meegespeeld dan met het 3e. Misschien moeten Hans en Nick deze rots in de branding maar eens verleiden voor een transfer. Op het middenveld wordt de zware as versterkt door Mika op zes, Jacco op tien en de flanken worden ingevuld door Floris en Luuk. De spits wordt compleet gemaakt door Coen en Beco. We zijn dankbaar dat het bagagepersoneel van Schiphol er gister geen zin in had, waardoor we gebruik konden maken van de verrassende manoeuvres van Beco. De verdediging van de Oude Spartanen raakte hiervan in de war, omdat Beco hetzelfde kapsel had als hun eigen keeper.

Op de bank zitten Mark, Curn, Beun en Hijkie. De support en aanwijzingen worden verzorgd door Erica en Hans. Geïnspireerd door de panterslippers neemt Curn, in een ietwat bijzondere outfit, plaats in de dugout. We beginnen de wedstrijd vol goede moed. We hebben meewind en over ruim een uur kunnen we aan het bier! De eerste kans van Meerkerk 6 is gelijk een goal. En ja hoor mensen, ik sta er toch even bij stil. Want de auteur van dit verslag heeft voor het eerst in zijn voetbalcarrière de keeper laten vissen. De oudste van het stel Spartanen dacht even nonchalant een balletje over te spelen, maar hij was niet op de hoogte van onze tactiek. Zijn bal werd door druk zetten onderschept en afstormend op de goal was het dan eindelijk zo ver! De korte hoek lag open en de bal vloog er lekker in. Het blijft voor mij zelf nog steeds een raadsel hoe dit opeens kon gebeuren. Zou het dan toch komen doordat Marvin eerst zijn rechtersok aantrok? En ja hoor, binnen het kwartier lag de tweede er al in. Coen stuurde een aantal Spartanen het bos in en Jacco liet weer eens zien hoe je een loopactie moet bekronen met een goal. 0-2! De gedeelde koploper moest vanaf toen nog ongeveer 36 keer scoren om de daadwerkelijke eerste plaats te veroveren. Het humeur bij de Oude Spartanen werd er niet beter op. In het restant van de eerste helft controleert Meerkerk de wedstrijd en geven we nauwelijks kansen weg.

Na 35 minuten is het zoals afgesproken rust.

De Oude Spartanen zijn duidelijk hun korte-termijn geheugen verloren. Een speler, met afkorting PB op zijn trainingsvest, komt vertellen dat hij blij is eindelijk van huis weg te zijn en smeekt ons om toch de 90 minuten vol te maken. Ze wisten opeens helemaal niets meer af van die twee keer 35 minuten. Zou dit ook zo geweest zijn als ze voor hadden gestaan?

Ook hier laten wij ons weer van onze beste kant zien. We gunnen de Oude Spartanen wat extra tijd, maar wel met de voorwaarde dat we over tien minuten weer rust hebben. Zo gezegd, zo gedaan. In de resterende tien minuten gebeurt er eigenlijk vrijwel niets bijzonders op het veld, behalve dat Terr er geblesseerd af moet. Onze leider neemt plaats op de goal en Curn versterkt de rechtsachter positie. Trouwens @Nick, kunnen wij ook niet van die vesten krijgen met onze afkortingen er op? Hans wil dan graag een vest met de afkorting AP (Al Pacino).

Wederom rust.

We hebben nog 45 minuten te gaan. Zou er dan toch een verassing in het verschiet liggen? Mark, Hijkie en Beun betreden het veld. Floris, Wiljem en Beco nemen plaats in dugout. Gek genoeg trekt geen van deze heren de spijkerbroek van Curn aan. We beginnen dus aan de 2.5e helft. Ik gebruik bewust de term 3e helft niet want dat zou deze heilige term geen eer aan doen. Opeens waait het veel harder en hebben we flink wat tegenwind. Naast de wind zat er veel tegen in de tweede helft. De Oude Spartanen kwamen terug via een buitenspelgoal en het offensief van de thuisploeg zette zich voort. De gedachtes bij Meerkerk 6 gingen uit naar biertijd en mentaal zat het niet lekker dat we behoorlijk wat van deze tijd in moesten leveren. Dit uitte zich op het veld. Hoewel Curn, onder toeziend oog van zijn geliefde, nog een paar ballen uit de goal kopte kwam GJS al gauw op gelijke stand. Meerkerk kreeg via Coen nog een goede kans op de voorsprong maar de keeper, die dus veel op Beco leek, stond dit keer wel op te letten. Via een fopduik kregen de Oude Spartanen een vrije trap. De muur stond zowat bij de cornervlag en de aanvoerder van de thuisploeg kon de bal vrij inschieten. Het kranige verzet hield geen stand meer. De laatste goal van de Oude Spartanen was niet noemenswaardig en is daardoor ook niet meegenomen in de officiële eindstand. Ondanks het goede begin namen we drie punten helaas niet mee naar huis. Het spel daarentegen biedt hoop voor de toekomst.

Na de wedstrijd in de kleedkamer vraagt Mollie wie er mee gaat naar ’t Hoog. Tot zijn teleurstelling gaat er niemand mee. Het schijnt dat Mollie nog steeds in zijn eentje op ’t Hoog bier aan het drinken is. Overigens gingen er nog wel een aantal naar de Burcht. Misschien moet je daar de volgende keer naar toe Mollie.

Het heugelijke nieuws dat Hijkie vader is geworden, komt zojuist binnen. Hijkie en Marjolein, van harte gefeliciteerd! Hopelijk houdt de enkel van Lars het langer vol. We eten er een extra gevulde koek op.

~ Ondanks het verlies, hebben we toch gewonnen.
Hans den Braven


Eindstand 3-2

Goals Meerkerk 6:

Luuk (schot) - 8’

Jacco (schot) – 15’
Assist Coen Janssen

Goals GJS 9:

47’ (schot)

55’ (kopbal)

72’ (vrije trap)

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!