Zaterdag, 9 april 2022, om 10.00 uur
Sportpark de Burcht
sv Meerkerk MO17 - UVV'40 MO17

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de meiden van UVV'40 uit Ulvenhout op het programma.
Het zou weer een pittig potje gaan worden want onze tegenstander heeft afgelopen week tegen de koploper (DESK) in onze competitie gewonnen en staan zelf op een verdienstelijke 4e plaats. Zelf staan wij op een onverdiende 11e plaats.
Hadden we de 2 wedstrijden (die we onnodig met 2-1 verloren hebben) gewonnen dan hadden we heel mooi in de middenmoot gestaan.

We waren vandaag weer niet compleet; Roos is nog steeds herstellende van haar knieblessure, Nora is ook nog herstellende en Istarlin had vandaag helaas andere bezigheden waardoor zij niet aanwezig kon zijn. Dus we gingen met 12 meiden aan de wedstrijd beginnen. Maar ... daar was Saar weer. Zij sloot, na eerst haar eigen wedstrijd in de Hoofdklasse met 7-3 gewonnen te hebben, weer bij ons aan. Dus toch weer 13 :)

De eerste helft begon niet zoals we gehoopt hadden. Al na 4 minuten keken we, na niet sterk verdedigen, tegen een 0-1 achterstand aan. UVV'40 was in deze fase echt de bovenliggende partij. Wij liepen overal op het veld achter de feiten aan. Dat werd ook nog eens benadrukt in de 17e minuut toen UVV'40 een mooi doelpunt maakte. Toen was het dus 0-2.
Maar vanaf ongeveer de 20e minuut kantelde de wedstrijd, onze meiden kwamen steeds beter in de wedstrijd. Er werd echt geknokt en gevochten voor elke bal. Mooi om te zien ! We gingen ook beter voetballen en dat resulteerde in de 29e minuut in een superdoelpunt van Sanne. Ook hierna bleven we de betere ploeg en kwamen we verdiend, met weer een werelddoelpunt van Sanne, op 2-2. Echter de grensrechter van de tegenpartij dacht daar anders over en vond dat Sanne buitenspel stond. Hier zijn de meningen over verdeeld maar de grens- en scheidsrechter bepalen ... Uiteindelijk gingen we dus met een 1-2 achterstand de rust in.

In de rust gaven we bij de meiden aan dat we trots waren op hun strijdlust en dat er vandaag punten te halen waren als we blijven vechten zoals in de 1e helft, als we vooral samen blijven voetballen en vooral doelgerichter zijn.

De 2e helft was een spannend gevecht wat steeds heen en weer ging. Wij hebben kansen gehad maar dat geldt ook voor UVV'40.
We kregen in de 2e helft te maken met een paar blessures waardoor we niet in onze sterkste opstelling konden spelen.
Omdat er niet gescoord werd bleef het uiteindelijk bij een 1-2 stand voor de meiden Ulvenhout.
Wij denken dat vandaag, zonder de meiden van UVV'40 te kort te doen, de gelukkigste ploeg gewonnen heeft.
Het is nu de 3e keer dat we met 2-1 verliezen terwijl we vandaag een gelijkspel verdiend hadden en die andere 2 wedstrijden hadden moeten winnen. Kansen benutten blijft een ding maar vooral het fysieke verschil met onze tegenstanders geeft vaak de doorslag.
Wij spelen dus voornamelijk met meiden van 11-12-13 en 14 jaar oud .... !

We willen alle meiden complimenteren met hun inzet vandaag en vooral Lisa (op doel) en Saar (als invaller) bedankern !
Op naar volgende week als er weer een thuiswedstrijd op het programma staat. Deze keer tegen de meiden van DIA-MO17 uit Teteringen.
U bent allen weer uitgenodigd om onze meiden aan te komen moedigen. Dat wordt gewaardeerd.