Meerkerk 3 doet zich tekort met een gelijkspel.

12 november 2022,

Op een mooie herfstdag op sportpark de Burcht, stond er een prachtwedstrijd op het affiche, Meerkerk 3 – Kozakken Boys 3. We hadden zowaar een brede selectie (zowel letterlijk als figuurlijk) tot onze beschikking van 18 man. Een luxeprobleem, de reservebank was te klein, en daarom mochten er twee spelers met de Veto’s meedoen.

1e helft

De eerste 15 minuten was het voornamelijk Kozakken Boys die de bal achterin rustig rondspeelde. Dit leidde niet direct tot gevaar totdat een hoge bal, door een inschattingsfout, over onze verdediging viel en vakkundig werd afgemaakt door Kozakken Boys (0-1). Vanaf dat moment kwam Meerkerk beter in het spel en kregen we meer grip op de wedstrijd. Door een mooie actie en voorzet van Mike kon Wilco bij de tweede paal de bal intikken (1-1).  Meerkerk bleef druk zetten en dit leidde tot grote kansen. Ruud kon vanaf 10 meter de bal aannemen en inschieten. Echter tot zijn verbazing en dat van anderen kwam de bal tegen een verdediger op de doellijn. Nog geen 5 min later ontstond de tweede 100% kans, waarbij Koen vanaf 16 meter de bal op de paal schoot, die vervolgens in de rebound van dichtbij overgeschoten werd door Thomas. Ondanks alle kansen gingen we helaas met een gelijkspel de rust in.

2de helft

Meerkerk begon goed aan de tweede helft met vier kersverse spelers (Sander, Rudy, Cliff en Boer). Door een goede pass van Koen over de verdediging van Kozakken Boys werd Sander op snelheid weggestuurd, die vervolgens een goede voorzet afleverde bij de tweede paal waardoor Boertie de 2-1 kon binnenschuiven. Vanaf dat moment gebeurde er weinig en had Meerkerk controle over de wedstrijd. Echter kwam uit het niets een lange bal bij de spits van Kozakken Boys terecht die vervolgens over onze keeper de 2-2 binnenschoot. Een onverwachte domper die we in het laatste kwartier wilde rechtzetten maar ondanks alle inspanningen konden we geen doelpunt forceren.

Al met al een teleurstellend gelijkspel waarbij de betere kansen voor Meerkerk helaas niet omgezet werden in doelpunten. We hebben volgend weekend een weekje rust en daarna kunnen we thuis weer aan de bak tegen SVW 2.