4231ZJ
MEERKERK
tel. 0183-352005

Lief dagboek,

Vorige week baalde ik nogal dat ik buiten de selectie was gelaten. Gelukkig was Bassie vandaag zijn karretje in de poep aan het rijden, waardoor ik weer gewoon mocht meedoen. Ik startte ook meteen in de basis en mocht naast Gijp in het centrum van de verdediging staan. Ik hoop dat de jongens vonden dat ik op deze positie op een goede manier in de huid van Chris kroop.

We begonnen de wedstrijd met flinke tegenwind, al zou het nooit zo hard kunnen stormen als het vorige week in de rust deed. Hopelijk zouden we vandaag wat beter starten. Wat daarbij wel hielp, was dat we tegen een leuke tegenstander speelden die ongeveer net zo oud waren als wij. Ook vind ik het veel lekkerder om op kunstgras te spelen dan op zo’n knollentuin. Op kunstgras komt mijn techniek toch net wat beter tot zijn recht.

In de eerste helft kregen wij het best wel goed voor elkaar om onder de wind uit te voetballen. Gelukkig zette de tegenstander veel druk op mijn kompaan in het midden, waardoor ik alle ruimte kreeg om de lijnen uit te zetten. Dat betekent niet dat de tegenstander geen kansen kreeg. Onze keeper had vorige week ’s avonds echter “goed vasthouden” geoefend, en dat lukte hem ook uitstekend met de door de wind gedragen schoten van Almkerk. Omdat wij de nul hielden, gingen we na een heerlijke combinatie door het midden met een 1-0 voorsprong de rust in. Doelpuntenmaker was Hassan.

De thee smaakte ons goed. Helaas moesten wij dat zonder meerdere geblesseerden doen. Hierdoor werd de spoeling, net als het kapsel van sommige van mijn teammaatjes, wel erg dun op de bank. Desalniettemin gingen wij met de wind in de rug vol vertrouwen de tweede helft in. Ook deze helft ging gelijk op, al waren de betere kansen voor ons. Deze waren echter niet aan onze voorwaartsen besteed. In één van de spaarzame counters van Almkerk werd de verdediging helaas op zijn nummer gezet wat resulteerde in de 1-1 kort voor tijd. We probeerden het nog wel, maar het bleef een gelijkspel.

Ik hoop dat Bassie er volgende week weer niet bij is. Dan spelen we om half 3 uit bij Kozakken Boys.