Zaterdag, 1 april 2023
sv Meerkerk MO17 - Wieldrecht MO17
Sportpark de Burcht

Gisteren stond de thuiswedstrijd tegen de meiden van Wieldrecht MO17 uit Dordrecht op het programma.
De uitwedstrijd hadden we met 1-4 gewonnen en om bovenaan mee te blijven doen moesten we gisteren gewoon weer winnen.
Waren we compleet ? Bijna :) Alleen Istarlin is nog steeds afwezig. Maar 7 april moet ze op controle in het ziekenhuis en dan hoopt ze goed nieuws te krijgen. Zelf heeft ze al aangegeven dat ze weer zin heeft om te trainen en te voetballen.
We kregen gisteren ook weer ondersteuning vanuit de JO12 (!). Emma had al een keer meegedaan en was nu ook weer van de partij.
Maar voor Noor en Lizzy was het de eerste keer en dat vonden ze best wel spannend. Ze hebben alle twee gisteren hun debuut kunnen maken bij de MO17. Meiden bedankt dat jullie ons wilden helpen.

Dan de wedstrijd. Eigenlijk kunnen we daar heel kort over zijn. Dit was de minst goede wedstrijd van onze meiden gedurende dit seizoen.

De eerste helft begon en de wedstrijd ging vanaf het begin meteen 2 kanten op zonder dat er iemand echt beter was.
Aan beide kanten werden wat kansjes gecreëerd maar het duurde tot aan de 27e minuut dat er gescoord werd. Dat doelpunt werd gescoord door de meiden van Wieldrecht. Na een scrimmage voor ons doel kwam de bal bij één van de meiden van Wieldrecht en het resultaat was 0-1.
Hierna golfde het spel nog wat heen en weer maar er gebeurde verder niets wat tot doelpunten leidde.
Ons spel was traag en onzorgvuldig. Of te lang lopen met de bal waardoor er onnodig balverlies geleden wwerd.
Passes kwamen niet aan en als ze wel een keer aankwamen sprong de bal van de voeten.
Dit was één van de slechtste helften van onze kant dit seizoen.

In de rust hebben we dit ook aangegeven en er bij verteld terug te gaan naar de basis. Iedereen voetbalt vanuit zijn positie en weet wat er van haar gevraagd wordt. Daarnaast zorgvuldig zijn in balbezit; kies voor de makkelijke oplossing door de bal over een paar meter naar een medespeelster te spelen.

De tweede helft was beter. Goed ? Nee, maar de wil was er wel om een beter resultaat te halen.
Maar het was weer Wieldrecht die wist te scoren. Weer vanuit een scrimmage kwam de bal bij één van hen en weer werd er gescoord dus.
Na dit doelpunt kwam er wel wat meer bezieling on ons spel en dat leverde ook nog een doelpunt van Samara op.
Maar het was niet genoeg, er werd namelijk niet meer gescoord. Hierdoor werd deze wedstrijd onnodig verloren.
We hebben onze kansen wel gehad; 2 x een bal op de lat en div. schoten gingen over, naast of werden geblokt.
Daarentegen moesten we zelf ook wel op blijven letten want Wieldrecht is ook nog een paar keer gevaarlijk geweest. Maar dan stond Nora op haar plek of konden we op tijd hun aanval onderbreken.

Aan het begin van de 2e helft was er nog een heel vervelend incident. Lotte werd diep gestuurd en de keepster van Wieldrecht kwam uit. Het resultaat was een flinke botsing waarna beide speelsters bleven liggen. Zowel Lotte als de keepster van Wieldrecht konden de wedstrijd niet vervolgen. Lotte moest zelfs met een brancard van het veld gedragen worden.
We wensen (en hopen) dat beide speelsters weer spoedig zullen herstellenen dat ze dit seizoen nog aan het voetballen komen!

Als laatse willen we Emma, Noor en Lizzy nog een keer bedanken voor hun aanwezigheid. Ze hebben minuten gemaakt maar helaas niet zo veel. Daar was het jammer genoeg niet de wedstrijd voor. Wie weet komt er nog een volgende keer?

Volgende week hebben we geen wedstrijd maar zaterdag, 15 april, spelen we de uitwedstrijd tegen de koploper IFC in Hendrik Ido Ambacht.
Als jullie zin hebben mogen jullie gerust langs komen en onze meiden aanmoedigen.