Mannen Zaterdag standaard 1, 2e klasse F

10 april 2010 14:30

B. Wattel uit Serooskerke

Meerkerk koestert punt

De finale in de Tweede Klasse F is voor Meerkerk begonnen. Vanmiddag stond de uitwedstrijd tegen Stedoco op het programma.  Op de ranglijst een wereld van verschil, maar in het veld was daar weinig van terug te zien. Meerkerk strijdt voor lijfsbehoud in de tweede klasse en wil dit jaar liever de nacompetitie ontlopen. Stedoco heeft zijn zinnen gezet op het kampioenschap, maar of dat er nog inzit na het gelijke spel deze middag is de vraag. Al kun je in deze knotsgekke eindfase in de tweede klasse F niets uitsluiten.

Meerkerk had in de aanloop naar deze wedstrijd de nodige tegenslag. Tijdens de training afgelopen donderdag raakte Ruud Vink geblesseerd en ontbrak deze middag op het appèl. Een enorme teleurstelling voor Ruud en het team, dat zich hierdoor echter niet van de wijs liet brengen. Daarbij kwam dat coach Chris van den Dungen evenmin kon beschikken over de geblesseerde Jeroen de Waard. Bij Stedoco ontbrak Marcel Slob. Verder kon de ploeg uit Hoornaar op volle oorlogsterkte aantreden. Ook Roderik Luitjes was van de partij. Hij mocht spelen omdat hij beroep aantekende tegen de rode kaart die hij opliep in de wedstrijd tegen De Zwerver op paaszaterdag.

De wedstrijd deze middag stond onder leiding van scheidsrechter Wattel uit Serooskerke. Na afloop was vriend en vijand het er over eens dat hij een uitstekende wedstrijd floot. Zeker tegen de achtergrond dat wedstrijden tegen Stedoco een speciaal tintje hebben al was het alleen maar omdat feit dat oud-Meerkerk spelers op dit moment mede aan de basis staan van de successen in Hoornaar. De wedstrijd was nog maar vier minuten oud of Meerkerk moest al een teleurstelling noteren. Martijn van der Hagen raakte geblesseerd aan zijn enkel. De oorzaak was onschuldig; een val in een duel met Roderik Luitjes, die vervolgens bovenop zijn enkel terecht kwam. Voor Martijn kwam Theo van Zessen in het veld. Open stond nog een vrije trap na een overtreding op Jeroen van der Hagen op de rand van de zestien. Guus Vreeswijk deze middag weer in de basis schoot de bal uit de vrije trap een halve meter naast. Guus was als vanouds, een constante plaag voor de verdediging van Stedoco. De eerste doelgerichte actie van Stedoco komt van de voet van Marko Luksen. Uit de draai schiet hij in de handen van Klaas Jan van Zessen, die een opvallend rustige middag kende. Dit was vooral te danken aan de verdediging die stond als een huis. De gevaarlijke Luksen kreeg geen schijn van kans tegen Gijsbert Bruijnes. Ook Bas Krul stond zijn mannetje en maakte zwervende spits Sam Versluis onzichtbaar. Als slot op de deur Almer Kon, die ieder gevaar door de midden of het nu door de lucht of over de grond was elimineerde.

In de zeventiende minuut opnieuw een mogelijkheid voor Meerkerk. Dit keer wordt Guus Vreeswijk licht aangetikt een meter of vijf voor het strafschopgebied. Jeroen van der Hagen kiest voor een strak schot langs de muur, die kennelijk goed stond, want keeper Wilco den Tuinder kan de inzet onschadelijk maken. Jeroen is deze middag bijzonder goed op dreef. Niet alleen qua werklust, maar ook zijn crosspasses zijn een lust voor het oog. In de 19e minuut een gele kaart voor Pascal Boom na te hard inkomen op Remko Viveen ter hoogte van de middenlijn. Het betekent dat Pascal de wedstrijd tegen Wilhelmina ’26 over twee weken moet missen. Pascal is deze middag de stofzuiger op het middenveld zoals we hem kennen. Daar waar de bal is, is Pascal. Tegenstanders krijgen niet of nauwelijks de mogelijkheid om een fatsoenlijke voortzetting te verzorgen. Maar niet alleen Pascal Boom, ook Dick Kooijman en Gert Jan Koekkoek zorgen er voor dat Stedoco nooit aan een goede opbouw kan beginnen. Het is danook niet verwonderlijk dat Meerkerk deze middag de strijd op het middenveld glansrijk wint. Daarbij moeten we dan bovendien Theo van Zessen noemen. Met zijn balvastheid weet hij rust te creëren op het middenveld. Terug naar de wedstrijd. Een mooie steekpass in de 24e minuut van Thomas Mulders op Guus Vreeswijk. Guus ontsnapt aan zijn directe bewaker. Zijn inzet stuit op een verdediger. De steekpass van Thomas Mulders was perfect, maar daarnaast was Thomas deze middag uitstekend op dreef. Volledig in de teamgedachte werkte hij dat het een lieve lust was. Samen met Guus Vreeswijk zorgde hij er voor dat de opbouw van achteruit door Stedoco niet of nauwelijks tot stand kwam. In de 26e minuut houdt iedereen uit Meerkerk zijn hart vast. Het is uitgerekend Sander Vink die voor één keer ontsnapt. Sander Vink kan vrij uithalen binnen de zestien maar mist de bal half waardoor hij zichzelf licht blesseert. Meerkerk ontsnapt. De wedstrijd valt vervolgens in het slot en het is wachten tot op slag van rust voor er nog eens enige actie voor één van beide doelen valt te noteren. Meerkerk mag in de laatste minuut een corner nemen. Almer Kon kopt de bal hard in. Enkele supporters veren al op. Scheidsrechter Wattel staat op de lijn en constateert dat Dico de Jong de bal voor de lijn wegschiet. Geen doelpunt voor Meerkerk, we kunnen naar de thee.

De tweede helft valt er voetballend weinig meer te beleven. Meerkerk blijft de meest strijdlustige ploeg. Stedoco weet daar niet goed raad mee en kan geen vuist maken. Wel ziet scheidsrechter Wattel zich genoodzaakt om enkele keren geel te tonen. In de beginfase van de tweede helft ziet Sander Vink geel namens Stedoco. Hij stopt Guus Vreeswijk op onreglementaire wijze af. Vervolgens is het Bas Krul aan Meerkerk-zijde die wordt getrakteerd op geel als hij spits Sam Versluis van Stedoco ten val brengt. Meerkerk is zelfs nog heel dicht bij de winst. Nonchalance in de achterhoede bij Stedoco. Pascal Boom schiet via een sliding de bal vanaf de rand van de zestien op de paal. Dit alles speelde zich af in de 55e minuut. Ook de wissels aan de kant van Stedoco, waarbij John Wijnbelt en Stefan Walhain in het veld komen, kunnen het tij voor Stedoco niet keren. Sterker Meerkerk blijft de bovenliggende partij. De mooiste aanvalscombinatie in de 79e minuut als Dick Kooijman passt op Guus Vreeswijk. Guus vindt op zijn beurt de vrijstaande Thomas Mulders. De inzet van Thomas gaat net naast. Kort daarvoor had Pascal van Delden van Stedoco nog geel ontvangen. Ook John Wijnbelt ziet geel nadat hij Gijsbert Bruijnes van achteren aantikt in de slotfase van de wedstrijd. Twee minuten voor tijd verlaat Thomas Mulders het veld.  Zijn vervanger Boet van Bezooijen. Boet is in de laatste minuut nog dichtbij een treffer. Hij ontvangt de bal in het strafschopgebied. Helaas glijdt Boet iets weg waardoor zijn inzet misgaat. Het zou misschien iets te veel van het goede zijn geweest. Maar wel een verhaal. Al een hele wedstrijd gespeeld in de A-junioren en dan scoren in de laatste minuut van de wedstrijd. Dit keer mocht het niet zo zijn. Zullen we dat dan maar bewaren voor de laatste twee wedstrijden? Wie weet?

Zo komt een eind aan een spannende wedstrijd. Meerkerk wint een punt en zal nu de laatste twee wedstrijden er vol voor moeten gaan. De ploeg in deze vorm moet in staat zijn om de klus te klaren (ontlopen nacompetitie). Toch mogen de tegenstanders niet worden onderschat. Over twee weken komt Wilhelmina ’26 op bezoek. Ook deze ploeg zal ongetwijfeld nog iets willen laten zien, ondanks het feit dat men al is gedegradeerd.

Stedoco willen wij van harte gelukwensen met de promotie naar de eerste klasse, dat dankzij het gelijke spel van 0-0 een feit werd.