Mannen Zaterdag reserve na competitie 1e, 2, 1e klasse 1 per 011-2 per 012

24 mei 2010 14:30

Bierings, A.J.A.Th.M.

Doelman De Zwerver blokkeert weg naar finale

Meerkerk 2 stond vanmiddag voor de opgave om met twee doelpunten verschil te winnen. Dan zou een plaats in de finale zijn weggelegd voor de mannen van Gert Jan Potters. Vooraf was hierover nog wat onduidelijkheid, maar na raadplegen van de reglementen bleek dit de situatie. Bij winst met één doelpunt verschil moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Om klokslag half drie begon de wedstrijd. Ondanks de concurrentie van de autocross bij de “buren” omzoomden toch nog een kleine 250 bezoekers het veld. Een strakke noordenwind en een fel schijnende zon. Al met al lekker toeven op ’t Hoog deze middag. Het was de beurt aan de matadoren op het veld om er een mooi schouwspel van te maken.

De Zwerver met keeper Gert Haksteegt weer in het doel was duidelijk gekomen voor één punt. Aan Meerkerk de opdracht om tweemaal te scoren. In de eerste helft viel er weinig te beleven. Meerkerk had weliswaar een veldoverwicht, maar slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden. De Zwerver loerde op de counter en was in de laatste minuut van de eerste helft dichtbij de openingstreffer, toen een schot rakelings over de lat verdween.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld. Meerkerk domineerde en mocht dit ook. Het veldspel van Meerkerk-zijde was goed verzorgd, maar ook nu werd het niet echt gevaarlijk. Halverwege de tweede helft leek daar verandering in te komen. Ruud Vink werd binnen het strafschopgebied naar de grond getrokken. Gevolg een strafschop. Ruud Vink spotte met alle voetbalwetten en verzilverde zelf de penalty. Keeper Haksteegt had geen schijn van kans. Het leek erop dat Meerkerk door zou drukken. De inmiddels in het veld gekomen Boet van Bezooijen waagde een paar keer een poging. Het leidde niet tot succes. De laatste tien minuten werd duidelijk dat De Zwerver genoegen nam met de 1-0 achterstand en dus strafschoppen. Maar zoals ook afgelopen zaterdag bleek, blijft men loeren op dat ene kansje. Dit keer liep Meerkerk niet in het mes. Nadat scheidsrechter Bierings uit Diessen voor het einde van de wedstrijd had gefloten werden de bekende lijstjes gemaakt. De finalist zou zich plaatsen via de strafschoppenreeks.

Hierin begon Meerkerk sterk. De eerste penalty’s werden verzilverd door Ruud Vink en Guus Vreeswijk. De Zwerver miste een strafschop dankzij een goede ingreep van keeper Lex Kramers. Het zag er hoopgevend uit. Helaas voor Meerkerk was ook specialist in het keren van strafschoppen aanwezig in de persoon van Gert Haksteegt en dat nog wel onder de lat bij De Zwerver. Hij stopte twee strafschoppen. De Zwerver nam de strafschoppen perfect en staat met de overwinning via de strafschoppenserie aankomende zaterdag in de finale tegen Sliedrecht 2 dat met 3-0 zegevierde over Schelluinen 2.

Natuurlijk zaten spelers en technische staf er even door heen. Toch mogen ze met een opgeheven hoofd terug kijken op het seizoen. Geplaagd door vele blessures met name in de beginfase van de competitie, kwam het in de slotfase van de competitie toch nog goed. Het behalen van de nacompetitie is daarvan het sprekend voorbeeld. Stranden in de halve finale is nooit leuk en zeker niet als dat gebeurt via strafschoppen. Het vertoonde veldspel stemde iedereen tot tevredenheid en dat is iets waar volgend seizoen op voort kan worden geborduurd.
Een einde van een lang seizoen komt in zicht.