23 oktober 2010 14:30

G.Bruijnes

Kan Meerkerk 5 de druk aan?

Meerkerk 5 – De Alblas 6

’T Hoog- 23 oktober vond een hele belangrijke wedstrijd plaats. Dit was namelijk wedstrijd nummer 7 tegen een concurrent die wanneer zij hun inhaal wedstrijden winnen gelijk kunnen komen met meerkerk 5 (zie standen). We konden dus goed aan de bak. Maar voordat we gaan beginnen met het verslag van de wedstrijd komen wij met een nieuwtje. U heeft ze er vast al mee zien lopen. De polo’s van Meerkerk 5 zijn klaar en zien er erg goed uit. Helaas zonder het geweldige Meerkerk logo maar daar willen we geen woorden over vuil maken.

Na een goede wedstrijd tegen Arkel kwamen we erachter dat onze BlackBerry, Strawberry, Zwarte Panter of voor de leek Berry niet aanwezig kan zijn in een hele belangrijke wedstrijd. Dus moesten we een teamlid vragen die eigenlijk zijn handschoenen al in de wilgen had gehangen. Ja ja Goof (Chris de Jong) wilde ons wel uit de brand helpen. Voor de rest was iedereen fit en aanwezig. Alhoewel we na vorige week niet zeker wisten of Eddie (Addo) fit zou zijn want hij had last van zijn bovenbeen.

Met deze wetenschap in ons achterhoofd begonnen we met de volgende elf:

Chris, Eddie, Johan, Niels, Daniël, Michael, Ralf, Lennart, Jesper, Ron B, Alfred. Wissels: Wesley, Rico J, Rico, Z en Hans.

Het weer was bijzonder slecht te noemen. Maar voor de wedstrijd werden we verrast met een heerlijke natte keek. We wisten niet of het door de keek zelf kwam of door het weer maar hij gleed goed naar binnen.

Na de warming-up keken we wat rond en zagen dat er toch een aantal supporters zich kwamen melden langs het veld van onze wedstrijd. Dit kunnen we dan toch wel die-hards noemen. Vanuit deze postie heel erg bedankt. Maar het waren natuurlijk niet alleen de fans die we moeten bedanken maar ook de scheids. Dhr. Bruyness was bereid om onze wedstrijd in deze hondeweer te fluiten. Het was zijn eerste keer en gijsbert (A.K.A Kevin Blom) je floot een (bijna) perfecte wedstrijd en bedankt hiervoor. Heb gelukkig geen slechte grap gehoord tijdens de wedstrijd.

Dan nu de wedstrijd, We begonnen een beetje afwachtend aan de eerste helft. Maar gaandeweg kwamen we er steeds beter uit met wat kansen voor Lennart en Michael. In de zeventiende minuut kwam Eddie er toch achter dat zijn boven been het niet lang zou houden en vroeg om een wissel. Rico J kwam erin en ging in de spits spelen waardoor Ron B weer terug moest naar zijn zo geliefde plek in de verdediging (hij zou dit de rest van de wedstrijd perfect doen). Na 19 minuten viel de bal in het doel van de Alblas. Na een balverovering op het middenveld kwamen we er snel uit. Lennart gaf de bal breed op jesper die in de zestien een strakke, lage voorzet gaf en door het natte veld gleed Rico J de bal in het doel. Het bleek dus eigenlijk voor Rico en voor het team een geweldige wissel. De Alblas kwam er voor de rest van de eerste helft niet echt uit. Wijzelf kregen nog een aantal grote kansen (Jesper, Michael (op de paal), Lennart en Alfred). Na deze grote kansen en de kou renden we snel naar binnen voor heerlijke warme thee. In de Rust werd aangegeven dat we op moest letten met de wind. Eerste helft hadden we wind mee en dus wacht ons een moeilijke 2e helft. Ook hadden we er misschien in de 1e helft een doelpunt meer in hadden moeten prikken. In de rust werd ook gewisseld Ralf, Jesper en Johan gingen eruit en Rico Z, Wesley en Hans kwamen erin. Er werd afgesproken dat na 20 minuten in de 2e helft Alfred eruit ging en Jesper erin komt.

De 2e helft begon net als de 1e helft wat terughoudend aan de kant van Meerkerk. De Alblas combineerde makkelijk maar het kwam niet echt tot grote kansen. Na een minuut of 10 in de tweede helft kwamen we wat meer tot voetballen.  Een kwartier in de 2e helft gebeurde er iets ongelukkigs. Er kwam een hoge bal in de zestien van de tegenstander. Wesley probeerde deze bal te controleren met zijn voet maar raakte hierbij zijn tegenstander bij zijn oor. Deze scheurde open en er kwam bloed uitzetten. Wij hopen dat het verder goed gaat met deze speler van de Alblas. In de 67 minuut leidde dit tot de 2-0 van Wesley. Rico J kreeg de bal aangespeeld en stak hem door de verdediging van de Alblas heen. Wesley pikte de bal op en tikte hem langs de keeper heen het doel in. Rico J begint zijn draai steeds meer te vinden in Meerkerk 5 hij tikt ze er zelf in en heeft ook steeds meer oog voor de vrij staande teamgenoot. Trek die lijn door. En Wesley pikt dus ook weer zijn doelpuntje mee. Na de 2-0 werd het toch iets moeilijker vooral omdat zij iets meer begonnen aan te zetten. Maar toch ben ik van mening dat wanneer we makkelijk bleven voetballen hadden we de 3-0 er zeker in kunnen prikken. Maar doordat we iets meer achteruit gingen lopen richting het einde kwam er na een goede voorzet de bal op het hoofd van een speler van de Alblas. Hij kopte de bal strak in het hoekje van het doel en liet onze gelegenheids doelman Chris kansloos. Wordt het dan toch nog billen knijpen? Na wat aanzetten van de Alblas werd er misschien nog 1 gevaarlijke kans gecreëerd maar voor de rest hadden we niet veel te vrezen. Na iets meer dan 90 minuten vond onze scheids het wel welletjes (misschien had hij het zelf ook wel erg koud) en floot voor het einde van een sportieve en leuke (ondanks het weer) wedstrijd. Onze keeper Chris was blij dat hij floot want hij zag helemaal blauw van de kou. Ook werd er nog gevraagd door een supporter aan Ron B dat hij een mooi doelpunt had gemaakt. Maar het was de bjoew van Ron B namelijk Wesley die deze gescoord had. Dus hopen wij vurig dat deze supporter voortaan meer aandacht aan Ron B tijdens de wedstrijd besteed. Een luid gejuich ging over sportpark ’t Hoog. Ook omdat wij nu nog steeds bovenaan staan en een concurrent achter ons hebben kunnen laten.

In de kleedkamer vloeide het bier rijkelijk en kwamen de schunnige grappen weer uit de mouw geschud. Toch een groot applaus voor de saamhorigheid in dit team zeker voor-, tijdens- en vooral ook na de wedstrijd. Dit resulteerde in een aantal leuke foto’s.

Volgende week spelen we weer thuis en hopen we ook bij deze wedstrijd weer te rekenen op een grote supportersschare. We spelen dan tegen Sliedrecht 12 om 14.30 uur. We mogen deze wedstrijd niet te makkelijk opvatten ze mogen dan nog geen punten behaald hebben maar spelen tegen de koploper geeft toch altijd een extra motivatie.