Ex-prof Timothy Cathalina tussentijdse aanwinst voor SV Meerkerk

Ex-prof Timothy Cathalina tussentijdse aanwinst voor SV Meerkerk

23 december 2015 16:00


MEERKERK – Timothy Cathalina sluit na de jaarwisseling officieel aan bij de A-selectie van tweedeklasser SV Meerkerk. Nieuwkomers zijn hoge uitzonderingen op sportpark ’t Hoog en zeker halverwege een voetbalseizoen.

MEERKERK – Timothy Cathalina sluit na de jaarwisseling officieel aan bij de A-selectie van tweedeklasser SV Meerkerk. Nieuwkomers zijn hoge uitzonderingen op sportpark ’t Hoog en zeker halverwege een voetbalseizoen.

De in Willemstad op Curaçao geboren en bijna 31-jarige Cathalina heeft een ‘leuk’ CV als voetballer. Want naast AGOVV stond hij ook onder contract bij FC Emmen en het Engelse Tranmere Rovers.

“Timothy heeft anderhalf jaar niet gevoetbald. Zijn vrouw werkt in de kroeg op het Dorpsplein, die vanaf oktober weer open is. Mijn leider Rob ten Caat vroeg of hij interesse had om bij ons te komen voetballen en zo is het balletje gaan rollen. Na zijn profcarrière heeft hij bij Spakenburg, Valleivogels en Apeldoornse Boys gevoetbald. Door drukke werkzaamheden is hij gestopt. Ook het reizen brak hem op.”

Conditie
Cathalina, die bij de thuiswedstrijd tegen GRC 14 aandachtig toeschouwer was, verhuist binnenkort van Bilthoven naar IJsselstein. “Ik denk overigens niet dat hij de eerste wedstrijd na de winterstop haalt. Timothy heeft een paar keer meegetraind, maar is conditioneel en lichamelijk nog niet helemaal fit. En als hij te vroeg begint, dan is de kans op blessures groot en daar zit niemand op te wachten. Verder moet hij zijn plekje ook verdienen, niet voor niets staan we op een keurige derde plaats. Maar zo’n multifunctionele speler (verdediger of middenvelder – TS) kan ik natuurlijk altijd gebruiken”, knipoogt De Boon.

“Overigens moeten we zijn komst ook niet belangrijker maken dan het is. Er wordt een nieuwe speler aan de selectie toegevoegd, niet meer dan dat. Elke individuele speler is welkom, maar het collectief is bij SV Meerkerk belangrijker.”

bron; regiovoetbal.nl
reporter; Theo Sprong

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!