Milan en Arwin van Dijk dromen met SV Meerkerk al van de nacompetitie

5 maart 2023 11:15

MEERKERK • Oude jeugdtijden herleven, want vader Arwin en zoon Milan van Dijk zijn dit seizoen weer actief voor één team bij SV Meerkerk. En wel voor de hoofdmacht van trainer Gert-Jan Koekkoek, dat de herstart van de competitie uitstekend is begonnen: met overwinningen op Bergambacht en Drechtstreek en een verdienstelijke remise tegen Hardinxveld.

“Het zou heel mooi zijn als we de nacompetitie halen”, trapt Milan (19) het interview af. “Dat zijn toch wedstrijden waar je naar uitkijkt. Als hechte vriendenclub SV Meerkerk ervoor gaan.”

Naar de ranglijst kijkend, moet dat voor de geelzwarten een realistisch doel zijn. “Met de inhaalwedstrijd tegen HSSC’61 in het verschiet (staat gepland voor zaterdag 8 april, TS) zouden we bij winst alleen op de tweede plek kunnen komen. Zes punten achter op De Alblas, waar we thuis geflatteerd met 0-4 en vooral in de slotfase van verloren.” vult Arwin zijn zoon aan.

“Maar we moeten niet te vroeg juichen, we spelen in een een superzware klasse. Mooi, maar zwaar. Iedereen kan van iedereen winnen. Je ziet de gekste uitslagen. De in mijn ogen gedoodverfde favoriet Hardinxveld draait ook niet optimaal.”

Topscorer
Zoonlief Milan doet dat wel. “Ik had nooit gedacht, dat ik in mijn eerste seizoen bij de senioren al zoveel zou spelen. Het is natuurlijk geweldig dat ik nu al een basisplaats heb, maar ik was ook tevreden geweest met een plek in het tweede met mijn oudere broer Jeremy. En af en toe invallen bij het eerste.”

“Maar toen Floren Streefkerk in de voorbereiding door een ongeluk op zijn werk niet op tijd fit was, kreeg ik een kans van de trainer. Nota bene op mijn oude plek in de spits. Alle wedstrijden meegerekend, heb ik er al vijftien gemaakt en daarmee ben ik topscorer van het elftal.”

Lat hoog
Toch is de goalgetter niet gauw tevreden. “Als ik er eentje heb gemaakt, dan kan ik balen van de twee gemiste kansen. Ik leg de lat voor mijzelf hoog, soms te hoog, Ik ben te kritisch op mijzelf. Maar het is wel opmerkelijk hoe makkelijk ik die positie in de spits weer weet op te pakken. Ik ben het schijnbaar nog niet verleerd en sta weer vaak op de goede plek. In de D-pupillen heb ik voor het laatst voorin gestaan. Van lieverlee zakte ik een linie terug en speelde ik op ‘10’ en soms zelfs op ‘6’. Op die positie debuteerde ik ook bij het eerste tegen De Alblas, alweer ruim drie jaar geleden op 1 februari 2020. Ik weet het nog goed.”

Geweldige periode
Arwin (50) ook. “Ik baal nog steeds dat ik er toen niet bij was. Met vrienden zat ik in Gerlos en daardoor heb ik Milan niet zien debuteren. Nee, dat topscorersinstinct heeft hij niet van mij. In mijn jonge jaren was ik verdediger bij HSSC’61. Onder trainer Frans Esmeijer heb ik twee, drie wedstrijden voorin gestaan. Maar dat werd geen succes”, herinnert Arwin zich.

“Wel heb ik zo’n tien jaar in het eerste gestaan en met Heicop mooie jaren meegemaakt. Begin van deze eeuw promoveerden we naar de tweede klasse. In een talentvol elftal met mannen als Ferry van der Wal, Peter van Zanten, Hens de With, Eric Bor, Arjo Steijsiger en een jonge Roderik Luitjes. Voor dik 2000 man wonnen we in Werkendam de finale van de nacompetitie tegen Rijswijkse Boys. Een geweldige periode. De huidige talentvolle spelersgroep van Meerkerk durf ik te vergelijken met mijn generatie.”

Van Dijk senior is al weer heel wat jaren assistent op tegenwoordig De Burcht. “Onder Roger d’Hollosy begon ik bij het tweede. Na Bert Buizert, Michel de Raad, Theo de Boon en Gerrie Schaap ben ik nu de rechterhand van Gert-Jan Koekkoek. Tussendoor ben ik in Heicop nog assistent geweest bij Marten Boverhof, want ja, oude liefde roest niet...”

Milan kijkt op zijn beurt meer vooruit en met name naar de wedstrijden tegen HSSC’61 en zeker de thuiswedstrijd tegen Ameide. “Zaterdag 25 maart is toch wel een speciale dag. Scoren in die wedstrijd, net als eerder dit seizoen in de uitwedstrijd, is extra leuk. Om dan als jongen van de club de overwinning te vieren met je eigen vrienden en supporters...”

verslag Regio Voetbal -Theo Sprong en foto Rick den Besten