Theo de Boon: 'Teambelang staat boven alles'

18 januari 2015 9:30

MEERKERK - “Wat goed is, komt snel. Zo ook met het aanstellen van Theo de Boon als hoofdtrainer”, legt sv Meerkerk-voorzitter Niels Verkerk de bijzonder vlotte onderhandelingen met de nieuwe oefenmeester uit. “Hij heeft een bak aan ervaring, kon gelijk beginnen en het gevoel was goed. Een ideaal plaatje.”

Na het bekend worden van het tussentijdse vertrek van Roger d’Hollosy stond de telefoon bij wijze van spreken roodgloeiend op sportpark ’t Hoog. “Maar we hebben alleen met Theo gesproken. We waren er zo uit.”

“Een mooie vereniging”, vult De Boon (45) zijn nieuwe voorzitter aan. “De afgelopen tien jaar heb ik in West getraind en ik wilde weer terug naar mijn eigen regio. LRC, Veen, Unitas zondag en andere op een hoger niveau spelende clubs in deze omgeving bleven bezet en toen sv Meerkerk vrijkwam heb ik gesolliciteerd.”

Theo de Boon, voormalig semi-prof bij DS’79, is een bekende in de voetbalwereld. Op zijn cv staat het trainerschap van onder meer Hardinxveld, Sleeuwijk, TOGR, Nieuw-Lekkerland, RVVH en topklasser Capelle. Dit seizoen zat de geboren Hardinxvelder zonder club en deed hij scoutingswerk voor Kozakken Boys.

Periodetitel
“Meerkerk zal ongetwijfeld niet direct aan mij hebben gedacht. Maar er liggen voor mij voldoende uitdagingen. Ze draaien al jaren mee in de top van de tweede klasse en kijken altijd met een schuin oog naar een periodetitel. Dat hoort volgens mij ook nu tot de mogelijkheden.”

De Boon en sv Meerkerk evalueren in april, maar hebben wel de intentie om minstens anderhalf jaar bij elkaar te blijven. “Overigens ga ik lopende dit seizoen niet veel veranderen. Dat hoeft ook niet met zes punten uit de laatste drie wedstrijden. Wel zal ik andere accenten leggen. Het belangrijkste is om er een winnend elftal van te maken. Alle neuzen dezelfde kant op en in eerste instantie toewerken naar een positie in de middenmoot. Het teambelang staat boven alles.”

Assistent
Voor op de langere termijn zoekt de kersverse oefenmeester nog een assistent. “Op dit moment is dat Sander Vink. Hij herstelt van een schouderoperatie. Sander wil het slot van deze competitie nog meemaken als speler en plakt er vervolgens nog een voetbalseizoen aan vast.”

bron;regio-voetbal theo sprong