Van de bestuurstafel - Preview ALV

27 september 2014 8:00

Aanstaande maandag is alweer de Algemene ledenvergadering voor het seizoen 2014-2015. Als bestuur zien we de ALV als één van de hoogtepunten van het seizoen. We mogen daar verantwoording afleggen aan de leden en met elkaar vooruitkijken naar de toekomst van onze club. In deze speciale editie alvast een preview op drie items.

Vooruitblik

Nieuw voor dit seizoen is dat we tijdens de ALV ook nadrukkelijk vooruit kijken met elkaar. Naast het jaarverslag geven we als bestuur ook onze visie op het komende seizoen en daar voorbij aan de hand van ons actieplan en drie specifieke speerpunten voor dit seizoen. Die drie speerpunten zijn vrijwilligersbeleid, kantine en verhuizing van het complex. Tijdens de ALV zullen we deze punten nader toelichten.

We vinden het belangrijk om de koers van onze vereniging met elkaar te bepalen en vorm te geven. Daar willen we de ALV nadrukkelijk voor gebruiken. We hopen dan ook op een goede opkomst en positieve inbreng van onze leden.

Daarnaast organiseren we dit jaar weer tenminste twee patatoverleggen om de drie speerpunten en andere onderwerpen brainstormend met elkaar te bespreken. De eerste daarvan is voorlopig gepland op vrijdag 14 november 2014

Contributieverhoging voor kledingplan

We willen als vereniging gaan werken met een kledingplan. De eerste resultaten zijn al te zien aan de mooie (rug)tassen die zijn uitgereikt aan diverse teams en waarvan Detron ICT de sponsor is. Daarnaast hopen we binnenkort mooie Quick trainingspakken uit te reiken aan alle teams. Deze trainingspakken zijn gesponsord door Univé.

Om dit te financieren en elke 3 jaar de volledige kleding en tassen te kunnen vervangen stellen we maandag voor om de contributie te verhogen met 2 euro voor spelende leden. Dit betekent dat alle spelende leden in drie jaar tijd E72 betalen. Daarvoor krijgen zij een compleet tenue, een tas en trainingspak ter beschikking vanuit de vereniging. Een in onze ogen mooi bedrag  voor een dergelijk compleet pakket. Daarvoor moeten we ook de sponsoren bedanken die een dergelijk bedrag mogelijk hebben gemaakt. En dat alles in de schitterende nieuwe Quick SV Meerkerk lijn.

We zien dit als een mooie service naar onze leden voor de benodigde kleding en een kans om de uitstraling van onze teams te vergroten.

Verhuizing accommodatie

De verhuizing van onze accommodatie is al jaren een veelbesproken punt. Zeker nu de Weide mooi tegen ’t Hoog aanligt en steeds meer vol raakt. Het is geen geheim dat ons complex op gemeentegrond ligt die gebruikt kan worden voor de uitbreiding van Meerkerk.

Arie van der Steldt en Niels Verkerk zijn medio september bij de gemeente Zederik geweest en hebben gesproken met wethouders Bos en Mulckhuijse. Zij hebben de ambitie uitgesproken dat de tweede fase van de Weide in 2017/2018 start. De exacte uitvoering wordt op dit moment onderzocht. De denkrichtingen zijn in een document van de gemeente al te lezen door op deze zin te klikken. Kort gezegd zijn er drie opties:

-        Om het complex heen bouwen

-        Gedeeltelijke verplaatsing van het complex

-        Gehele verplaatsing van het complex.

In januari 2015 moet duidelijk zijn welke optie uitgewerkt gaat worden. We houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.

Tot maandag!

We hopen maandag veel leden te mogen begroeten om deze en andere punten met elkaar te bespreken. De stukken voor de jaarvergadering liggen in de bestuurskamer en zijn op te vragen via info@svmeerkerk.nl. Als u niet aanwezig bent kunt u zich via info@svmeerkerk.nl afmelden.

Als u of jij vragen, opmerkingen, ideeën hebt over de ALV, laat het ons weten. En kom vooral ook naar de ALV en de patatoverleggen!

Sportieve groeten,