Van de bestuurstafel special

2 april 2015 8:00

Als bestuur gaan we de komende ALV aan onze leden voorstellen om het bestuur uit te breiden. Dat zal voor velen wellicht als een verrassing komen, daarom willen we op deze plaats daar wat langer bij stil staan.

Bestuurlijke ontwikkelingen

In 2013 zijn we als bestuur begonnen met het actieplan 2013-2016 en zijn er veel mensen in de diverse commissies gestapt. Wij zijn trots op de mooie ontwikkelingen die we als club met elkaar de afgelopen twee jaar voor elkaar hebben gekregen.

Bestuurlijk hebben we daar helaas maar kort in volledige samenstelling aan bij kunnen dragen met het tussentijdse vertrek van Piet als jeugdvoorzitter.  Daarnaast zoeken we al bijna een jaar naar een opvolger voor Frank als penningmeester. Daar is bij gekomen dat Gert heeft aangegeven komende ALV niet herkiesbaar te zijn, gelukkig wil hij zich wel voor de vereniging blijven inzetten als vrijwilliger.

Dat betekent dat het bestuur dat destijds begon de facto nog bestaat uit Arie als secretaris en Niels als voorzitter. Wij hebben beiden door goede ontwikkelingen op privé en werkgebied niet meer de beschikbare tijd die we hadden toen we respectievelijk 2 en 4 jaar geleden instapten. Deze combinatie maakt dat we onze functies niet kunnen uitoefenen zoals we soms willen. Deze bestuurstafel lijkt wellicht wat in mineur op te bouwen, maar zo gaan we zeker niet afsluiten…

Want wat wij nog wel hebben is het enthousiasme en de energie om met onze leden, vrijwilligers en supporters onze mooie vereniging vooruit te helpen! Zeker gezien de kansen en uitdagingen die er liggen de komende jaren met een verhuizing in het vooruitzicht. Wij willen dan ook graag nog tenminste beiden een termijn door in onze huidige functies onder de voorwaarde dat we de bestuurlijke verantwoordelijkheden meer kunnen spreiden en met een volledig bestuur kunnen werken.

Naast de ontwikkelingen die al lopen zien we kansen om op het gebied van ons vrijwilligersbeleid en de kantine resultaten te boeken. Voor deze twee onderwerpen willen we dan ook een bestuurslid toevoegen waardoor er voor Niels en Arie tijd vrijkomt om binnen het bestuur verantwoordelijk te zijn voor de verhuizing.

Het goede nieuws is dat we al twee kandidaten hebben gevonden. Namelijk Arnold Vermeulen voor het vrijwilligersbeleid en Ralf Verkerk voor de kantine. Als bestuur gaan we hen beiden voordragen als nieuwe toegevoegde bestuursleden aan de ALV.

Daarnaast hebben we nog een paar maanden de tijd om kandidaten te vinden voor het penningmeesterschap en een bestuurslid technische zaken. Die beide functies zijn erg belangrijk om de positieve lijn op financieel en voetbaltechnisch gebied door te trekken. We vragen u en jij als lezer dan ook serieus na te denken om ons te komen versterken!

Vragen over de uitbreiding of interesse om onze club bestuurlijk vooruit te helpen horen we graag. Stuur dan ook vooral een mailtje naar info@svmeerkerk.nl of spreek ons aan op het voetbalveld!

Sportieve groeten,

het bestuur