Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

29 oktober 2011 15:00

Wagenaar, V.M.

Meerkerk in de slotseconden langszij

Het wordt eentonig. Opnieuw heerlijk voetbalweer. Meerkerk was op bezoek in Dalem bij GJS De wedstrijden tegen de ploeg uit Dalem zijn nooit saai. Gelukkig kwam daar deze middag geen verandering in. Het publiek kreeg een spannende ontmoeting voorgeschoteld, welke onbeslist eindigde.

Meerkerk wist wat het te doen stond deze middag. Winnen van GJS, maar of de thuisploeg daar aan mee wilde werken, nee dus, al had Meerkerk dat toch wel een beetje aan zich zelf te wijten. Meerkerk begon met goed combinatievoetbal en GJS zocht het meer in de lange bal richting de gevaarlijke spitsen Louis Damen en good old Ruud Bos die nog steeds van onschatbare waarde is voor de thuisploeg. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van genoemd duo. Louis Damen kopte in de zesde minuut in de zestien breed op Ruud Bos, die vrij kon uithalen. Gelukkig bleef Meerkerk verschoond van een vroege achterstand, want het schot ging hoog over. In de twaalfde minuut was er opnieuw een goede mogelijkheid voor GJS toen Kevin Gruiters via de linkerflank oprukte en vanaf de achterlijn de bal terug legde. Meerkerk zette hier weinig tegenover, al leek daar na een kwartier verandering in te komen. Roderik Luitjes ontsnapte ter hoogte van de middenlijn, maar werd gehaakt. Scheidsrechter Wagenaar uit Goes liet het dit keer nog bij een waarschuwing maar zou naarmate de eerste helft vorderde de meegebrachte kaarten met enige regelmaat tonen. GJS bleef loeren op de counter en had in de zestiende minuut bijna succes een dieptepass van Ruud Bos zorgde er voor dat Louis Damen vrij voor keeper Klaas Jan van Zessen kon verschijnen. Klaas Jan kwam goed uit en verijdelde in twee instanties deze mooie kans voor GJS. Meerkerk deed eindelijk wat terug via een schot van Jeroen van der Hagen. Rond de twintigste minuut. Doelman Angelon Perini staat goed opgesteld en pakt de inzet van Jeroen vanaf de rand van het strafschopgebied. Een voorzet van Gijsbert Bruijnes na een mooie combinatie belandde op het dak van het doel. Ruud Vink was in dde 28e minuut dichtbij een treffer met een schot in de korte hoek. Doelman Angelo Perini redde bekwaam. Kort daarvoor had trainer Theo Hölzken de onfortuinlijke Julien Dorrepaal moeten wisselen vanwege een kwetsuur. Voor hem kwam Sakis Moschakis in het veld. Na een overtreding op Gijsbert Bruijnes kreeg Ruud Bos na een half uur spelen een gele kaart. Kort daarop zag Menno Beusekamp geel toen hij Pascal Boom in het gezicht raakte. Pascal die ook deze middag weer bergen werk verzette, schudde eens een keer met het hoofd en kon gelukkig de wedstrijd vervolgen. Nadat GJS op een gevaarlijke plaats een vrije trap kreeg toegekend toonde scheidsrechter Wagenaar opnieuw geel. Dit keer was Kevin Gruiters het “slachtoffer”omdat hij de vrije trap te snel nam, welke overigens in de muur belandde. De oefening had Gruiters goed gedaan want nadat de vrije trap opnieuw mocht worden genomen ging de bal langs de muur. Een redding van Klaas-Jan van Zessen voorkwam vreugde in het GJS kamp. Zes minuten voor rust is er opnieuw geel. Dit keer voro Robert Scheurwater van GJS die Martijn van der Hagen in het strafschopgebied vloert. Meerkerk verdient daar mee een terechte strafschop. Aan Ruud Vink is dit buitenkansje wel besteed en hij laat keeper Perini kansloos. Kort voor rust is er nog geel voor Stefan Hölzken die hiermee het kwintet aan gele kaarten voor GJS volmaakt.

Na rust komt doelman Angelo Perini niet terug. Hij blijft geblesseerd achter in de kleedkamer. Zijn vervanger is Kevin Jansen. Ongetwijfeld heeft trainer Marcel van Steenis zijn mannen in de rust te verstaan gegeven, dat er uit een ander vaatje getapt moet worden, wilde men vanmiddag de volle buit meenemen. Toch was dit kennelijk aan dovemansoren gericht want na een kleine tien minuten na de hervatting was het de volledig vrijstaande Louis Damen die GJS beheerst op gelijke hoogte bracht. Toen Meerkerk ook nog eens verder moest zonder Ruud Vink, zag het er niet best uit voor de geelzwarten. De scheidsrechter meende dat Ruud zijn arm gebruikte in het kopduel en kende geen pardon. Langs de kant waren vriend en vijand het er over eens dat dit wel bijzonder zwaar was gestraft. Toch werkt het heilzaam op Meerkerk. Vanaf het moment dat men met tien man stond, gingen alle remmen in positieve zin los. Meerkerk bouwde aan een ongekend veldoverwicht, maar slaagde er niet in om echt gevaar te stichten. GJS loerde op de snelle tegenaanval en zou daarmee wel succes hebben. Zo was er na een uur spelen Louis Damen die de bal na een schot via de buitenkant van de paal naast zag gaan. Ook een kopbal van Ruud Bos ging rakelings naast, maar naarmate de wedstrijd vorderde leek Meerkerk een gelijkspel veilig te kunnen stellen. In de 80e minuut was er een schot op de lat van Meerkerk. Twee minuten voordat de reguliere speeltijd was verstreken kreeg Meerkerk een enorme domper te verwerken. Een lobje van Robert Scheurwater bracht de 2-1 op het scorebord. De thuisploeg dacht de punten binnen te hebben, maar kwam bedrogen uit. In de laatste seconden van de blessuretijd was het Pascal Boom die prachtig diagonaal inschoot en Meerkerk de verdiende gelijkmaker (2-2) bezorgde. Hij had er meer dan zes jaar op moeten wachten, zo wist hij te melden. Maar tegen wie hij toen scoorde, was hem ontschoten. Uw verslaggever moet ook het antwoord schuldig blijven. Het was een afstandsschot op ’t Hoog dat in het doel aan de westzijde verdween, maar tegen wie. Wie het weet mag het zeggen. Direct na de aftrap floot scheidsrechter Wagenaar voor het eind van de wedstrijd. Meerkerk mag zich de morele winnaar noemen gelet op het scoreverloop, maar ook niet meer dan dat. Volgende week als Ameide op bezoek komt zal de ploeg meer spirit moeten tonen dan het vanmiddag deed. Ameide dat vanmiddag met maar liefst 4-1 won van SV Capelle, zal dit goede resultaat graag door willen trekken naar de wedstrijd van volgende week.