B-Junioren (A-cat), B1, 1e klasse 13

19 november 2011 10:00

Doorn, K. van

Wieldrecht B1-Sv Meerkerk B1

Vandaag al vroeg aanwezig voor de wedstrijd tegen de B1 van Wieldrecht. Wieldrecht stond slecht 1 punt boven Meerkerk, maar had daarvoor wel 2 wedstrijden minder gespeeld. In de bespreking werd al duidelijk gemaakt dat we met 3 punten naar huis toe wilden keren. Wieldrecht stond boven ons en speelde thuis dus wilde vandaag ook hoe dan ook winnen. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Jammer genoeg was de scheidsrechter naar het sportcomplex van Drechtstreek gereden waardoor de wedstrijd een halfuur later begon. Meerkerk kwam goed uit de startblokken n. Al na een minuut of 5 was Jesse die na een goede lange pass tussen zijn 2 directe tegenstanders door glipte en uiteindelijk veel sneller was om vervolgen beheerst af te maken en de 0-1 op het scorebord te zetten. Dit werd gevierd. Jesse rende naar de cornervlag trok hem eruit en schoot als een professionele soldaat een aantal medespelers omver. Na deze goede start wilde Meerkerk zijn voorsprong niet weggeven en wilde goed te gaan voetballen. Dat gebeurde echter niet, er werd veels te slordig gespeeld en we leden veel balverlies. Er werd te vaak de diepte gezocht in plaats van even goed om je heen kijken om vervolgens de bal in bezit te houden. Wieldrecht had veel de bal en was dringend opzoek naar de 1-1. Maar door een paar keer verdedigen bleef de tegentreffer uit. Wieldrecht toonde echter veerkracht door een minuut of tien voor de rust de gelijkmaker binnen te koppen. Doordat de corner niet goed verwerkt werd was het  Wieldrecht dat opnieuw de bal voor kon geven. De voorzet viel precies tussen 2 verdedigers in door niet goed met elkaar te communiceren kon de tegenstander makkelijk inkoppen. Ondanks dat het een van Meerkerk kant een slechte eerste helft was werd aan het eind van de eerste helft goed gevoetbald met mooie combinaties ondanks dat bleven de kansen uit. Maar als we deze lijn door trokken zouden de kansen vanzelf komen in de tweede helft. Meerkerk kwam de tweede helft goed de kleedkamer uit na een korte rust van ongeveer 10 minuten. Meerkerk was fel en wonnen hun duels. Er werd weer wat gecombineerd en we probeerden te voetballen. Net als Wieldrecht kregen wij (grote kansen) zo was het Jesse die een vrije trap onderkant lat schoot en even later zij een bal binnenkant paal schoten. Meerkerk kwam steeds beter in zijn spel dit tot grote ergernis bij Wieldrecht waarbij de frustratie zichtbaar was terwijl Meerkerk ondertussen goed stond, William en Chris stonden op de back posities en schakelden hun man goed uit terwijl Mechiel en Jelle die vandaag centraal achterin speelden het team goed op zijn plek zette. Het middenveld bestaande uit Corne, Dion en Anne wonnen veel duels en vonden vaak de goede oplossing. Terwijl de aanval die vandaag gevormd werd door Melvin, Jesse en Joop voor veel dreiging zorgden (Niek kon helaas niet spelen vanwege een blessure) door met mooie combinaties met het middenveld en soms met counters. Na een goede actie was het Joop die de bal goed teruglegde op Anne die vervolgens niet overtuigend genoeg inschoot waardoor de voorsprong uitbleef. De voorsprong kwam er gelukkig wel na een goede combinatie op het middenveld was het Joop die de bal bij Jesse bezorgde Jesse hield goed het overzicht waardoor Melvin deze kans kon afmaken, en dat deed hij dan ook goed. Zou Meerkerk dan zijn 2e uitzege van het seizoen gaan veroveren? Voor dat het zo ver was eerst nog een spannende slotfase maar door Ruben die puik keepte hield hij Meerkerk op de been. Ruben had een paar fraaie reddingen maar tot uitgespeelde kansen kwam Wieldrecht niet. Met een paar corners zorgden zij nog voor wat gevaar maar dat was het dan ook. Toen het tot ieders opluchting tijd was voor de goed fluitende scheids om af te fluiten. Waardoor Meerkerk zijn broodnodige punten binnen had. Wieldrecht de eerste helft beter de tweede helft gelijkopgaand waarbij Meerkerk iets beter speelde. Misschien was een gelijkspel meer verdiend geweest. Maar Ruben vond van niet waarna er een hevige discussie viel met Ruben en een vrouw (bleek een moeder van een speler te zijn) die iets wat uit de hand liep waarna een speler het nog nodig vond om Ruben van achter op zijn rug te schoppen. Terwijl er 2 spelers van Wieldrecht moesten worden tegengehouden vierde Meerkerk zijn feestje in de kleedkamer en Gert-Jan (die niet mee ging omdat hij s’middags moest voetballen)  opgebeld en ook erg blij was. Belangrijke punten voor Meerkerk en over 2 weken de eerstvolgende competitie wedstrijd voor Meerkerk B1.