...
44'

E-Pupillen (najaar), E2, 4e klasse E453

13 oktober 2012 8:30

Zo'n beetje om kwart voor 7 ging bij de meeste denk ik de wekker. Ik keek eerst eens naar buiten om te zien of het nog veel geregend had, dit viel gelukkig mee. Bij Groot Ammers dachten ze er ook zo over en de wedstrijd ging dus door. We verzamelden al om half 8 en de wekkers hadden hun werk gedaan, want we waren compleet. Nou ja, compleet.. We hadden vandaag precies 7 spelers, met dank ook aan Tim en Gerco van de E3. Bedankt jongens voor het meespelen. Bij ons waren Judith en Daan afwezig en Jonathan moest met de E1 meedoen. Dan missen we er nog 1, en dat is Senna. Senna heeft afgelopen week helaas zijn enkel gebroken op het schoolplein. Wij wensen hem veel succes met het herstel en we hopen je zo snel mogelijk weer terug te zien op de velden!

Dan de wedstrijd... Zeven spelers dus geen wissels, de spelers konden vol aan de bak vandaag. De eerste helft was helaas niet onze beste helft van dit seizoen. Roben, die laatste man stond vandaag, kreeg geregeld twee man op zich af. Groot Ammers speelde dit goed uit en kon in de eerste helft acht keer scoren. Zelf scoorden we ook één keer, Roben zag zijn vrije trap net in het doel belanden.

In de rust hebben we besproken wat er beter kan. Corne en Wessel kregen de opdracht om meer verdedigend dan aanvallend te denken. Rowan kreeg de opdracht om zijn uittrappen of naar de buitenkanten te plaatsen of om gewoon simpel uit te rollen naar Roben.

Wat is het dan heerlijk om te zien dat de opdrachten uitgevoerd worden. De tweede helft was misschien wel drie keer beter dan de eerste. Er werd nu wel goed verdedigd en als ze er een keer doorkwamen was Roben er om de bal weg te werken. Ook Rowan had een paar hele mooie reddingen. Doordat Rowan de bal vaker uitrolde naar Roben kwamen we ook aan voetballen toe en kregen een paar leuke kansen. Helaas werden kansjes van Corne, Wessel en Gerco niet omgezet in doelpunten. Het mooiste moment van de wedstrijd was, ondanks de uiteindelijk 10 doelpunten van Groot Ammers, de uithaal van Roben na een corner van Wessel. Wessel legde de bal goed terug op Roben  en die haalde verwoestend hard uit, maar helaas was het doel net te klein en belandde de bal op de lat.

10-1 verloren dus, maar de tweede helft vergoedt veel. Ik heb de tegenstander tijdens de tweede helft zelfs een aantal keren zien mopperen op elkaar en sommige waren ontevreden, dat was vandaag de winst voor onze ploeg!