...

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

3 november 2012 14:30

Herk, F.A. van

Vandaag deed Meerkerk goede zaken. In het duel met SC Everstein wist de thuisploeg met 3-1 te winnen. Een uitslag die doet vermoeden dat er geen vuiltje aan de lucht was. Toch moest Meerkerk alle zeilen bij zetten om de rood-witten op de knieën te krijgen.

Meerkerk startte vanmiddag als vanouds. Meteen druk zettend op de tegenstander, met als resultaat dat de eerst twee corners op het conto van de thuisploeg konden worden bijgeschreven. Echte doelkansen leverde dit niet op en het waren de gasten die als eersten de kwaliteiten van onze doelman Wilco den Tuinder beproefden. Gelukkig was Wilco op zijn post en een inzet van Mark Daalderop werd ten koste van een corner gepareerd. Meerkerk wilde niet achterblijven en het was Koen Vermeer die vanaf 25 meter de kwaliteiten van doelman Sebastiaan van Stralen van SC Everstein testte. SC Everstein stak vervolgens weer de neus aan het venster. Het kreeg daarbij hulp van Meerkerk. Ook dit keer was het opnieuw doelman Wilco den Tuinder die als overwinnaar uit de strijd kwam. De inzet van Guillermo Ooft werd uitstekend gestopt. Een schot uit de tweede lijn van André van der Veer namens SC Everstein ging rakelings naast en het begon er steeds meer op te lijken dat SC Everstein de openingstreffer voor zijn rekening zou gaan nemen. Helaas bleek dit ook zo te zijn. In de 34e minuut kwamen de mannen van Dennis van der Steen op voorsprong. Nadat Wilco den Tuinder opnieuw een redding verrichtte, moest hij het antwoord op de lob van Geert Dokman schuldig blijven. Op dat moment een terechte voorsprong voor de gasten. (0-1). Het venijn zat hem in de laatste minuut van de eerste helft. Guus Vreeswijk brak door en werd op onreglementaire wijze afgestopt door Ronald Meering. Niet op grove wijze, maar omdat hij de laatste verdedediger was op dat moment en Guus een vrij veld zou hebben gekregen, restte scheidsrechter Van Herk niets anders dan de rode kaart te tonen aan de onfortuinlijke verdediger. De vrije trap leverde in eerste instantie niks op. De afgeslagen bal werd opnieuw ingebracht bij de tweede paal waar zowel Martijn van der Hagen als Joey van Putten vrij opdoken. Het was Martijn die de bal in het doel kopte en daarmee de 1-1 ruststand op het scorebord bracht.

De tweede helft moest SC Everstein verder met tien man en de verwachting was dat Meerkerk hier wel raad mee zou weten. Toch bleek daar in het eerste kwartier na rust weinig van. Het leek alsof SC Everstein met een man meer stond.Meerkerk liet zich terug dringen op eigen helft. Het mocht zelfs een klein wonder heten, dat de gasten niet opnieuw op voorsprong wisten te komen. Het was de verdienste van doelman Wilco den Tuinder, dat dit niet gebeurde. Zo wist Wilco een schot van een meter of vijfentwintig onschadelijk te maken en bij een inzet van Geert Dokman kon de Meerkerk-doelman met een katachtige reflex te voorkomen, dat SC Everstein voor de tweede keer deze middag op voorsprong kwam. Eindelijk schrok Meerkerk wakker en wist men zich aan de druk van de tien man van SC Everstein te ontworstelen. Toch was er een vrije trap nodig om op voorsprong te komen. Een vrije trap vanaf links door Martijn van der Hagen werd door keeper Van Stralen verkeerd ingeschat. Gevolg een juichend Meerkerk, dat de 2-1 voorsprong vierde als een bevrijding in de 64e minuut. Kort daarna opnieuw een vrije trap voor de thuisploeg. Dit keer kwam SC Everstein met de schrik vrij. De bal van de voet van Gert Jan Koekkoek ging rakelings over. Trainer Dennis van der Steen probeerde het tij te keren en bracht twee lange mannen in het veld. Toch bood dit geen soelaas. Sterker Meerkerk counterde messcherp. Vier tegen één. Guus plaatste de bal op het juiste moment op Martijn van der Hagen, die zijn derde doelpunt maakte deze middag in de 68e minuut van de wedstrijd.

Voor de neutrale toeschouwer betekende het doelpunt van Martijn dat de wedstrijd was gespeeld. Het Meerkerk publiek bleef nog even afwachtend. Er stonden immers nog 22 minuten op de klok. Toch was SC Everstein niet meer in staat om met tien man het Meerkerk echt moeilijk te maken. In de slotfase viel er nog één inzet te noteren, maar het was opnieuw Wilco den Tuinder die met gevaar voor eigen lijf en ledematen een doelpunt voorkwam. Vijf minuten later kon heel Meerkerk juichen toen scheidsrechter Van Herk het het eindsignaal gaf. Een zwaar bevochten overwinning voor de thuisploeg, maar zeker niet onverdiend, al moet gezegd dat het spelverloop dit keer eens niet tegen zat. Scoren op de juiste momenten en verder niet veel weggeven.

Volgende week wacht een nieuwe testcase uit bij DFC. De Dordtenaren presteren ondermaats  tot nu toe, maar van onderschatting mag absoluut geen sprake zijn. DFC wist pas één keer te winnen dit seizoen en wel tegen SC Everstein. Als dat niet voldoende zegt.

Tot slot nog heel iets anders. Helaas kan onze vaste assistent scheidrechter Kees Ouwerkerk zijn functie naar verwachting voorlopig niet uitoefenen. Kees kampt opnieuw met rugproblemen,  Wij mogen ons gelukkig prijzen als vereniging dat er dan altijd mensen opstaan, die onder de gegeven omstandigheden de handschoen of beter gezegd de vlag willen oppakken in het belang van de vereniging. Henk Chaigneau bond de kicksen onder en heeft zich bereid verklaard de honeurs waar te nemen. De jarenlange ervaring van Henk als assistent-scheidsrechter koesteren we als club en daar is niks te veel mee gezegd. Rest ons vanaf deze plaats Kees een spoedig herstel toe te wensen.