...

E-pupillen zaterdag, E2, 4e klasse E462

4 april 2013 19:00

Ton Slagboom

Vanavond stond de return tegen Ameide E2 op het programma. Na afgelopen zaterdag dus de tweede zederikderby binnen een week. Daar wonnen we met 9-0, de angst voor onderschatting en een niet scherpe ploeg was bij de trainers dus aanwezig. Vooral omdat je weet dat de tegenstander de messen extra zouden slijpen tijdens dit paasweekend.

Tijdens de beginfase van deze wedstrijd bleek de angst helaas gegrond. Oke, Ameide had een paar sterke spelers extra vandaag in het veld en het was duidelijk een betere ploeg dan afgelopen zaterdag. Toch moet je altijd naar jezelf kijken en helaas waren we in de eerste helft niet in onze beste vorm. We keken daardoor ook al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Binnen tien minuten kon Rowan al twee keer de bal uit het netje vissen. Het bleef de eerste helft slordig. Veel balverlies en spelers liepen niet goed op hun positie. De duels werden veelal gewonnen door Ameide en we gingen rusten met een terechte 2-0 achterstand.

Tijdens de rust eerst maar eens gevraagd of de jongens en meisjes wel kampioen willen worden. Het antwoord was volmondig ja en iedereen was het er mee eens dat er drie grote schepjes bovenop moesten worden gedaan tijdens de tweede helft.

Die schepjes werden er gelukkig ook bovenop gedaan. Meerkerk was een stuk feller en de duels vielen meer en meer in ons voordeel uit. Voetballend bleef het nog wel slordig, maar met inzet kun je een hoop goed maken. Al vrij snel viel ook de aansluitingstreffer. Jonathan zag de keeper wel erg rechts van zijn doel staan en de hoek die vrij was werd gezocht en gevonden door Jonathan. Kort na de aansluitingstreffer viel ook de gelijkmaker. Hierbij werden we geholpen door Ameide, want de verdediger scoorde in zijn eigen doel.

De spanning steeg en het was nu een echte kraker. Meerkerk en Ameide zochten allebei de voorsprong. De voorsprong werd uiteindelijk gepakt door ons. Het was Jonathan met een schitterende bal over de keeper. Wessel dacht dat kan ik ook en hij was de volgende die de keeper passeerde. (Nooit zeggen dat je zoiets niet bedoelde Wessel!)  Een 4-2 voorsprong met nog een kleine 10 minuten te spelen.

Helaas viel de 4-3 vijf minuten voor tijd en dan weet je dat het nog wel eens verkeerd af kan gaan lopen. En het liep verkeerd af. We verloren de bal in deze fase te snel en Ameide kon profiteren en scoren, de stand was weer gelijk. Wij kregen nog één goede kans, maar helaas was Daan net niet scherp genoeg. Waarschijnlijk kwam dit door de druk, want er stond een scout vandaag langs het veld. Of was het toch gewoon maar één van de vele Meerkerk supporters?

4-4 dus. Hele zwakke eerste helft waar we te veel met de tegenstander bezig waren en te weinig met ons eigen spel. Een tweede helft die qua inzet top was. Leerpuntje is wel dat je na een 4-2 voorsprong ook scherp moet blijven. Te makkelijk gaven we de goals weg en dat is zonde. Aanstaande zaterdag spelen we tegen Everstein. Een ploeg die qua verliespunten nu boven ons staat, dat belooft dus weer een spannende wedstrijd te worden, maar als wij voetballen zoals we kunnen voetballen dan gaan we zaterdag 'gewoon' winnen!!