Leerdam Sport'55 1

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

1 april 2013 14:30

Kreté, F.M.

Meerkerk wist vanmiddag met 2-0 te winnen van Leerdam Sport ’55. De doelpunten werden over beide helften verdeeld. Dankzij deze overwinning speelt Meerkerk aan het einde van het seizoen nacompetitie met als inzet promotie naar de eerste klasse.

Meerkerk stond voor een zware opgave. Natuurlijk had de ploeg van Bert Buizert een helder doel voor ogen. Winst op Leerdam Sport ’55 met als resultaat deelname aan de nacompetitie.

Daarbij moeten we wel aantekenen dat Leerdam Sport ’55 nog niet verloor dit seizoen en daardoor niet voor niets stevig op de tweede positie verbleef. Het waren ongetwijfeld deze statistieken die de krachten losmaakten bij de geelzwarten.

Van meet af aan werd duidelijk dat Meerkerk er vol voor ging. Leerdam Sport  wist zich niet goed raad met de dadendrang van de Meerkerkse formatie. Strijd op ieder vierkante meter, waardoor de gasten nooit in hun geliefde spel kwamen. Trainer Bert Buizert had Gert Jan Koekkoek op het middenveld geposteerd. Geen onlogische keuze gelet op de vele middenvelders (Jeroen van der Hagen, Pascal Boom, Brian Vink, Youri van Blanken) die op dit moment noodgedwongen door blessures vanaf de kant moeten toekijken. Ook Patrick Vuurens startte niet in de basis na het kwetsuur dat hij opliep in de wedstrijd tegen Hardinxveld. Gaan we nu naar de wedstrijd. Het eerste echte doelgevaar ontstond uit een vrije trap voor de thuisploeg. Het was Joey van Putten die als eerst doelman Ridvan Elmaci van Leerdam Sport met een vrije trap testte. Ten koste van een corner wist laatstgenoemen onheil voor de gasten te voorkomen. Korte tijd later was Meerkerk wel trefzeker. Een mooie pass van Theo van Zessen bereikte in de tiende minuut de nummer 10 Martijn van der Hagen die koelbloedig afwerkte en het thuispubliek daarmee in vuur en vlam zette. Nog geen drie minuten later was Martijn van der Hagen opnieuw dichtbij een treffer. Dit keer was de keeper van Leerdam Sport echter de winnaar. Meerkerk bleef vechten voor iedere meter en Leerdam Sport kwam maar niet in het geliefde spel. Helaas moest Theo van Zessen al na een half uur naar de kant met een blessure. Voor Theo kwam Thomas Mulders in het veld. Thomas had geen enkele moeite met het niveau en ging onmiddellijk voorop in de strijd. Thomas was in de 41e minuut  zelfs dichtbij een tweede treffer, maar de keeper redde. Tien minuten daarvoor had Guus Vreeswijk met een prachtig afstandschot al bijna gezorgd voor een verdubbeling van de voorsprongde. De bal daalde iets te laat en verdween net over het doel. Uiteindelijk gingen de partijen rusten bij een 1-0 stand.

De tweede helft werd bij Meerkerk gerekend op meer activiteit van Leerdam Sport kant. Dat deze uitbleef was te danken aan het hechte geelzwarte collectief. Geen enkele speler verzaakte. De gele kaart voor Thomas Mulders in de 50e minuut na iets te fel jagen op de bal waardoor hij Achraf Chentouf in zijn actie bezeerde, was het voorbeeld van de instelling van Meerkerk. Al moet daaraan direct worden toegevoegd dat hiermee niet is gezegd dat er sprake was van een onsportieve wedstrijd. Verre van dat zelfs. Daarbij mag ook worden opgemerkt dat scheidsrechter Kreté de sfeer in het veld perfect aanvoelde en liet voetballen daar waar mogelijk en ingreep daar waar nodig. Meerkerk krijgt uit een vrije trap opnieuw een goede kans. De jeugd achter het doel juichte collectief, alleen te vroeg, want de bal bleek de doellijn niet te zijn gepasseerd. Een solo van Johan van Es na ruim 15 minuten in de tweede helft leverde slechts een corner op. Toch was het  Meerkerk wat de klok sloeg al zou het na 70 minuten toch bijna verkeerd gaan. Een dood spelmoment in de vorm van een corner leverde het nodige gevaar op bij de tweede paal. Nadat de stofwolken met de oostenwind waren verwaaid, bleek dat doelman Wilco den Tuinder de inzet onschadelijk had gemaakt. De spanning bleef en het thuispubliek smeekte om een tweede goal. Het moedigde de ploeg aan en iedere actie werd met veel vocale ondersteuning kracht bij gezet. In de 82e minuut was het Thomas Mulders die ter hoogte van de middenlijn een rush begon, die al na tien meter werd gestuit.  Wat restte was een vrije trap. Thomas spoedde zich naar het front in afwachting van de vrije trap. Gert Jan Koekkoek legde de bal nog maar eens extra goed neer om deze vervolgens richting strafschopgebied te zenden. Daar dook Thomas Mulders op, controleerde de bal en rondde feilloos af. De 2-0 op het scorebord was een bijzonder fraai beeld. Kort voor tijd opnieuw een vrije trap voro Meerkerk. Oorzaak een terugspeelbal,  die tot stand kwam door flink doorjagen van Thomas Mulders. De openstaande vrije trap werd breed gelegd op Gert Jan Koekkoek die onhoudbaar uithaalde. De bal werd achter de lijn weggewerkt, maar omdat de de doellijntechnologie te duur is voor de Champions League en dus ook voor Meerkerk, kon niet worden vastgesteld of de bal nu wel of niet achter de doellijn was.  Meerkerk liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleef in de slotfase fier overeind.

Het eindsignaal van scheidsrechter Kreté betekende een feestje op ’t Hoog. Het is al weer enige tijd geleden dat Meerkerk nog eens uitkwam in de nacompetitie. Daar komt nu een einde aan. Het doel was bereikt en daar ging het tenslotte om. Plaatsing voor de nacompetitie is een feit dankzij deze 2-0 overwinning. Het betekende tevens de eerste nederlaag voor de Glasstadbewoners van dit seizoen, dus ook in dit opzicht mag het team met trots terug kijken op dit als hecht collectief behaalde resultaat. Natuurlijk horen daar ook de spelers bij die vanmiddag niet actief speelden. Een resultaat behaal je met elkaar en daar was deze middag maar weer eens een goed voorbeeld van. Reken erop dat onze supporters hebben genoten.

Na dit resultaat leven we echt niet op een wolk, natuurlijk hebben we gevierd, dat hoort er bij, maar dan wel op Meerkerkse wijze. Aanstaande zaterdag wacht de volgende wedstrijd tegen SC Everstein aan de Lekdijk. Na het seizoen gaan we de nacompetitie in en wie weet wacht ons nog een mooie verrassing. In ieder geval is vanmiddag aangetoond, dat als het erop aan komt Meerkerk zijn mannetje staat. Hulde mannen voor dit prachtige resultaat. Iedereen binnen onze vereniging en alle supporters zijn trots op jullie!!!! Meerkerk staat weer eens op de voetballandkaart. Hoe nacompetitie smaakt weten wij als Meerkerkers als geen ander. Na vier jaar was het wel weer eens tijd (2009) om dit toetje te gaan verorberen.