...
46'

E-pupillen zaterdag, E2, 4e klasse E462

13 april 2013 9:00

Vandaag stond er een erg belangrijke wedstrijd op het programma. We speelden tegen koploper Beesd, die tot aan vandaag een voorsprong had van twee punten ten opzichte van ons. Zowel Beesd als Meerkerk had het dus nog in eigen hand.

We verzamelden rond 8 uur op 't Hoog. De spelers wisten dat er een belangrijke wedstrijd gespeeld moest worden, maar ze waren vrij ontspannen. De ouders waren volgens mij meer gespannen dan de spelers..

Voor de wedstrijd spraken we af om gewoon ons eigen spelletje te spelen. Lekker de bal rond laten gaan en alles geven, dan zien we aan het einde van de wedstrijd wel wat de uitslag is. De wedstrijd begon goed voor ons. We waren beter en Beesd had duidelijk meer last van de spanning dan wij. Wij speelden de bal goed rond en konden af en toe Daan de diepte in sturen. Toen liet Beesd al wel zien waarom het tot aan vandaag pas zes tegendoelpunten had. Goede verdedigers en een goede keeper. Door middel van lange ballen kon Beesd ook gevaarlijk worden. Na tien minuten maakte de keeper van Beesd een klein foutje na een goed schot van Jonathan. Hij kon de bal niet goed wegtikken en de bal belandde in het doel. 0-1! Ook na dit doelpunt waren wij beter, maar de keeper maakte zijn fout goed door een paar schitterende reddingen te verichten op schoten van Wessel en Daan. Na zo'n twintig minuten begon de wedstrijd een beetje te kantelen. Beesd kreeg meer grip op het spel en wij raakten de grip kwijt. Dit leverde een aantal kansjes op, maar Rowan was vandaag scherp en hij hield tot de rust zijn doel schoon.

De rust gebruikt om ons op te laden voor de tweede helft. We wisten dat die zwaar zou gaan worden, maar de opdracht bleef hetzelfde. Toch was Beesd in de tweede helft duidelijk de sterkere ploeg. Jonathan speelde in deze helft tegen een meisje die je vier keer voorbij moest gaan om er daadwerkelijk voorbij te komen. Dit lukte toch nog een paar keer, maar achterin waren ze bij Beesd erg sterk. Senna kreeg nog een goede kopkans uit een corner, maar zijn inzet ging net naast het doel.

En toen ging het eigenlijk mis voor Meerkerk. Na tien minuten gespeeld te hebben in de tweede helft scoorde Beesd de gelijkmaker. Een gelukkige goal die via via voor de voeten van de spits belandde. De spits mistte helaas voor ons niet en het was terecht 1-1. Dan is het de vraag welke kant de wedstrijd op gaat vallen. Kan Meerkerk nog één keer aanzetten of zou Beesd door gaan drukken en de wedstrijd naar zich toe trekken. Dat laatste was het geval. Zeven minuten na de gelijkmaker kwamen zij op voorsprong. Wij gingen daarna alles of niets spelen en Roben ging dus naar voren, in de hoop dat we het tij nog konden keren, maar Meerkerk was op en Beesd bleef goed voetballen en gaf niks meer weg. Vier minuten voor tijd beslistte Beesd de wedstrijd en daarmee waarschijnlijk de competitie. Eindstand: 3-1.

Met nog twee wedstrijden te gaan en een achterstand van vijf punten is het kampioenschap wel erg ver weg. Jammer, maar ondanks dat was de teleurstelling niet heel groot na de wedstrijd. De spelers hebben er echt alles aan gedaan om te winnen. Soms speel je tegen een tegenstander die beter is en dan moet je hopen dat alles op zo'n dag meezit. Zo'n dag hadden we helaas niet, maar we verlieten het sportpark van Beesd met opgeheven hoofd.