...

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse E08

14 september 2013 9:00

Rene Dekker

Als het zomerweer plaats heeft gemaakt voor het natte herfstweer start traditioneel de competitie voor de E-pupillen. Vandaag was geen uitzondering. Na een nachtje regen lagen de velden er gelukkig nog prima bij en er kon dus lekker gevoetbald worden. Helaas kon Niels vandaag niet meedoen door een blessure, maar hij was er wel om zijn team aan te moedigen, zo zien we dat graag!

De competitie begon vandaag met een wedstrijd tegen Hardinxveld E2. We speelden vandaag nog niet in nieuwe kleding, maar wel in grotere kleding, dus daarin zijn de eerste stapjes gezet. Nu de stapjes op het veld nog.. Drie wedstrijden op rij keken we tegen een snelle achterstand aan, dat moest vandaag anders! Wakker vanaf het begin en zelf proberen op voorsprong te komen.

Het begin was ook erg goed. Het regende niet alleen regen, maar het regende ook aanvallen in de beginfase. Hardinxveld werd eigenlijk overlopen en wij kregen kans na kans. Net als afgelopen woensdag wilde de bal er maar niet in vallen. De keeper haalde er veel ballen uit en soms waren we gewoon te wild in de afronding. En wat gebeurt er als je zelf de kansen niet afmaakt? Juist, dan doet de tegenstander dat wel aan de andere kant. Dat gebeurde dus ook. Na tien minuten was de Meerkerkse storm gaan liggen en kon Hardinxveld profiteren van een slordigheidje in de opbouw. Meerkerk bleef kansen krijgen, gescoord werd er door ons niet in de eerste helft. Hardinxveld deed dit wel. De achterstand met rust was flink, 4-0. Met name aan het eind van de eerste helft werd er matig verdedigd, dat moest de tweede helft beter!

Dat deze E1 een enorme vechtlust heeft wisten we al en ook vandaag lieten zij dit weer zien. Opgeven hoort er niet bij en we gingen op zoek naar een doelpunt. Uiteindelijk kwam deze er gelukkig ook, Daan wist eindelijk de keeper te passeren. Binnen een minuut deed Hardinxveld aan de overkant hetzelfde. Niet veel later wist ook Bart eindelijk te scoren en opnieuw deed Hardinxveld aan de overkant hetzelfde. Beetje frustrerend is het wel, maar we waren nu wel los. Kansen kregen we weer genoeg en Bart wist nog twee keer te scoren. Dit bracht de eindstand op 4-6. Niet slecht als je met een 4-0 achterstand gaat rusten.

Wat als we in die beginfase twee of drie doelpunten wisten te maken? Een 3-0 voorsprong had iedereen terecht gevonden. We zullen het nooit weten, wat we wel weten is dat we in ieder geval deze wedstrijd hebben laten zien het niveau van de 1e klasse aan te kunnen. Kijken of we volgende week dit weer kunnen laten zien.