Mannen zaterdag, 3, 3e klasse F

12 oktober 2013 14:00

Tezemir, M.

Vanmiddag stond de op papier lastige uitwedstrijd bij HSSC ’61, het team met de minst gepasseerde defensie van de competitie, op het programma. Om 14.00 uur begonnen onder het genot van een lekker herfstzonnetje de volgende spelers: Slex, Frank, Almer, Rob, Richard, Mark R., Brian, Jos, Coen, Jesse en Rond. Wissels waren Matthias, de van zijn hotelkamer teruggekeerde Mark S. en de niet geheel fitte Leon.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk wat het spelbeeld zou zijn vandaag: HSSC liet Meerkerk de bal hebben en liet zich inzakken om wanneer het de bal had er met een paar snelle passes uit te komen. In plaats van het veld groot te houden om het de verdediging van HSSC moeilijk te maken, kwamen de buitenspelers helaas te vaak naar binnen, waardoor en geen grote kansen ontstonden in de beginfase van de wedstrijd. Na een kwartier kwam HSSC er snel uit wat resulteerde in een corner voor de gastheren. Nadat deze aanvankelijk voor weinig gevaar zorgde, werd deze opnieuw ingebracht door een speler van HSSC. Coen dacht deze bal weg te kunnen schieten, maar miste de bal en deze stuiterde daarna ongelukkig tegen zijn arm. Resultaat was een penalty die overtuigend werd binnen geschoten: 1-0. Meerkerk probeerde nog wat extra gas te geven zonder echt gevaarlijk te worden. Toch viel na een klein half uur de 1-1. Deze keer hield Coen het veld goed breed en kon de bal voorgeven, die terecht kwam bij Mark. Deze kapte zijn man uit en schoot met rechts hard de gelijkmaker binnen. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze was het alleen Meerkerk dat liet zien dat het vanmiddag wilde winnen. HSSC werd stevig teruggedrukt op de eigen helft en probeerde met enkele stevige overtredingen het spel van Meerkerk te ontregelen, wat resulteerde in twee gele kaarten voor de thuisspelende ploeg. Meerkerk had, zoals eigenlijk de gehele wedstrijd, veelvuldig de bal, maar wist geen uitgespeelde kansen te creëren. Ook het inbrengen van Mark S. en Matthias voor Mark R. en Rond resulteerde aanvankelijk niet in meer dan een bal op de lat van Jos. Meerkerk bleef echter geloven in de overwinning en deed er nog een maar een tandje bij in de gedachte dat een wedstrijd toch zeker negentig minuten zou duren. Uitendelijk kreeg het ook loon naar werken toen een paar minuten voor tijd een goede corner van Jos snoeihard werd ingekopt door ‘good-old’ Almer. De ontlading was hierna groot en een momentje van onoplettendheid vlak na de 2-1 zorgde er nog voor dat een speler van HSSC gevaarlijk in de zestien kwam, maar zijn schot langzaam voor het doel langs zag rollen. We wisten dat we dit niet meer weg mochten geven en dit deden we dan natuurlijk ook niet, waardoor we weer drie punten konden bijschrijven. Over twee weken is de eerstvolgende wedstrijd, uit tegen het altijd lastige Oranje-Wit.