...
33'

F-pupillen zaterdag, F1, 3e klasse F324

5 oktober 2013 9:45

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Sleeuwijk op het programma. Onze jongens zijn door Kooijmans International in het nieuw gestoken. Nieuwe wedstrijdtenue's en nieuwe trainingspakken en sporttassen. Bij aankomst op Sportpark De Roef stonden de boys eigenlijk al met 1-0 voor. Het zag er allemaal zeer professioneel uit.

Tijdens de wedstrijd bespreking werd iedereen op scherp gezet. Geen gedans in het veld, geen geklets, maar gewoon bikkelen en samen aanvallen en samen verdedigen.

De wedstrijd begon goed, direct waren er enkele kansen te melden en er werd inderdaad gebikkeld. De scheidsrechter moest diverse keren optreden om een overtreding af te fluiten. Gebikkeld werd er in ieder geval. Na 5 minuten viel de 0-1 door een mooie solo van Daley. Daarna waren er ook enkele hele goede kansen, die helaas niet benut werden door Lars en Riley. In de 15e minuut maakte Sleeuwijk de gelijkmaker. Voorafgaan aan het doelpunt was er een handsbal van één van de spelers van Sleeuwijk, maar dat werd helaas niet gezien door de, overigens verder goed fluitende,scheidsrechter. Het doelpunt telde dus. Dit was tevens de ruststand.

In de rust gaf de trainer nog wat tips aan onze verdediging, omdat Sleeuwijk in de eerste helft toch enkele keren er zeer gevaarlijk uit kwam. Onze verdediging stond soms niet helemaal goed opgesteld. Hun spits werd te makkelijk bereikt.

In de tweede helft ging de wedstrijd weer gelijk op. Aan beide kanten waren er grote kansen te melden. Onze keeper Jesse hield tot zover alles goed tegen, kwam ook enkele keren heel goed uit zijn doel. Een mee voetballende keeper is nooit verkeerd.
Toch werd de druk groter en kwamen onze jongens niet meer onder die druk vandaan.
Dat kwam ook omdat niet iedereen mee verdedigde en er dus door Sleeuwijk uiteindelijk wel gesoord kon worden. De 2-1 viel in de 33e minuut. Zouden onze jongens nog één keer kunnen aanzetten? Martijn was ondertussen wel 5x gewisseld omdat hij teveel liep te flierefluiten in het veld. En de wedstrijd had bikkels nodig. Nadat Martijn uiteindelijk het veld weer mocht betreden was hij behoorlijk getergd. Wat uiteindelijk resulteerde in de
2-2 die van zijn schoen kwam. De keeper van Sleeuwijk schoot niet al te best uit. Martijn was er als de kippen bij en scoorde dus de gelijkmaker in de 36e minuut.
De booschap was duidelijk, dit mochten we niet meer weggeven. De laatste minuten was nog wel even billenknijpen. Maar door goed verdedigende actie van met name Cesco, door nog even te bikkelen op het middelveld door Sten, Riley en Lars, konden we na het laaste fluitsignaal blij zijn met dit dik verdiende punt.
Deze wedstrijd geeft vertrouwen voor de toekomst. Hoewel we niet moeten vergeten samen te verdedigen. Ga zo door!!