63'

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 13

19 oktober 2013 12:00

Jakobs, J.

Moesten de spelers van Meerkerk blij zijn met een punt of balen dat ze niet hadden gewonnen? Over de hele wedstrijd gezien moesten ze blij zijn met een punt, maar op basis van de laatste twintig minuten had er zomaar meer in gezeten. Meerkerk begon goed aan de wedstrijd, maar langzaam aan werd Heerjansdam sterker door hun iets verzorgder spel in combinatie met kracht. Door een aantal opeenvolgende beslissingen van de scheidsrechter die niet in het voordeel van Meerkerk uitvielen kwam Meerkerk door een rake kopbal op een 1-0 achterstand. De kopjes gingen hangen en er werd gezeurd tegen de scheidsrechter en ook ondeling. Heerjansdam rook bloed en kreeg in het kwartier na de openingsgoal voldoende kansen om een voortijdige beslissing te bewerkstelligen. Meerkerk pakte het gelukkig weer op en met slechts een 1-0 achterstand werd de rust gehaald.

Na de rust kwam er een ander Meerkerk aan de aftrap. Het voetballend nog steeds betere Heerjansdam werd nu bestreden met een tomeloze inzet en in plaats van de scheidsrechter aan te kijken werden nu de duels aangegaan. Het resultaat mocht er zijn. De tweede helft werd er geen enkele kans meer weggegeven, behoudens veel hoge ballen in de pot door Heerjansdam. Nadat Joop Meerkerk uit een vrije trap op 1-1 gezet had, kreeg Meerkerk nog enkele goede mogelijkheden op de 2-1. Tot en met de 93e minuut bleef Meerkerk achterin vechten en voorin proberen te scoren en dat was wel de grootse winst van deze wedstrijd!!