...

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse E08

2 november 2013 9:00

Rene Dekker

Zaterdag begon de tweede helft van de competitie. We hebben nu tegen alle ploegen één keer gespeeld dus het is tijd voor de returnwedstrijden. Die tweede helft van de competitie begon voor ons met een wedstrijd tegen VVAC E1. Daar hadden we met 3-1 gewonnen, al hadden we ook net zo goed kunnen verliezen.

Het vertrouwen was aanwezig en vooraf werd gezegd dat we net zo moesten voetballen als tegen Sliedrecht en dat we dan best weer kans maakten op een overwinning. De wedstrijd begon met een beter voetballend VVAC. Het balletje werd goed overgespeeld en ze waren gevaarljker dan ons. Gelukkig was Rowan vandaag in topvorm, want die heeft een heel aantal mooie reddingen laten zien  deze wedstrijd. Toen het bij ons beter stond konden we ook aan aanvallen denken en met succes. Bart zette zijn motor aan op rechts en rondde keurig af. Toch kregen we niet helemaal de grip op het spel van VVAC en zij bleven de betere ploeg, met als gevolg dat de gelijkmaker er aan zat te komen en die kwam er ook in de eerste helft. Toen we dachten dat we met een 1-1 gelijkspel de rust gingen halen werd het toch nog 2-1 voor de tegenstander. Een foutje achterin leidde dit doelpunt in.

Niks aan de hand nog, we hadden nog een helft om dit te herstellen en met de vechtlust zit het wel goed. Toch ging het na rust te hard met de tegendoelpunten. Het was bij ons een beetje slap en we hebben niet kunnen brengen wat we afgelopen maandagavond brachten. En in deze competitie weet je dat het dan heel moeilijk wordt. De achterstand liep op naar 1-6. Daarna zagen we weer iets van het Meerkerk dat je het liefst de hele wedstrijd zou willen zien. Vechtlust en de drive naar voren. De tegenstander kwam er moeilijker uit en wij waren nu de gevaarlijkste ploeg. Met een doelpunt van Bart en een halve goal van Wessel kwamen we dichterbij. Bart met een mooi schot en Wessel schoot van afstand tegen een hoofd van een VVAC speler aan waardoor de bal in het doel eindigde. Met nog acht minuten te spelen werd de aansluiting gezocht. We kregen kansen, we schoten op doel, maar de bal wilde er niet meer in. Toen twee minuten voor tijd de 3-7 viel was het gedaan. Al met al een terechte overwinning voor VVAC. Volgende week mogen we proberen te stunten bij de koploper.