...
46'

19 oktober 2013 11:00

Vandaag stond de 'oefenwedstrijd' tegen Ameide E1 op de planning. Tegen Ameide wil je echter nooit verliezen dus het beloofde een echte strijd te gaan worden. Ameide doet het goed in de 2e klasse, want zij staan daar bovenaan. Een goede test dus voor onze jongens. Luuk en Yannick hadden nog last van wat pijntjes, dus was Milan er vandaag weer bij om ons te versterken.

Vooraf werd afgesproken om lekker fel te beginnen en om de taken in het veld goed uit te voeren. Proberen om van achteruit op te bouwen en als de bal een keer werd verloren proberen om deze zo snel mogelijk weer te veroveren. Er waren weer veel toeschouwers vandaag en deze zagen de E1 van Meerkerk al snel op voorsprong komen. Yannick zette Milan met een goede bal voor de keeper en hij maakte dit keurig af. 0-1 dus, na twee minuten.

Na de goal liet Ameide zien dat het ook heel leuk kon voetballen. Na wat foutjes achterin stonden zij binnen tien minuten op een 3-1 voorsprong. Met name de gevaarlijke 'nummer 7' zorgde voor veel dreiging. Hierna kregen we gelukkig weer grip op het spel en lieten bij vlagen heel leuk voetbal zien. Er werd rustig overgespeeld en hierdoor kregen wij een aantal kansen. Door goals van Bart, Milan en twee keer Daan (waaronder 1 keer met links) kwamen wij op een 5-3 voorsprong. Achterin werd scherp verdedigd en met name Bryan was vandaag onpasseerbaar. Helaas scoorde Ameide nog wel één keer vlak voor rust. We gingen dus rusten met een 5-4 voorsprong.

De spelers en trainers waren best tevreden over het spel, maar we wisten ook dat we niet mochten verslappen. Dit deden we ook niet, want al vrij snel in de tweede helft was het Bart die de 4-6 scoorde. Ook in deze helft ging het spel weer op en neer in een vrij hoog tempo. Een leuke wedstrijd dus voor de supporters langs het veld.

Ameide bleef strijden en zij scoorden dan ook de 5-6, maar gelukkig scoorde Milan gelijk weer tegen waardoor het verschil van twee doelpunten weer gemaakt was. In de slotfase van deze wedstrijd ging Ameide steeds meer druk zetten en wij kwamen er steeds moeilijker uit. Toen de bal een keer tussen Yannick en de spits viel wilden deze spelers allebei de bal zo hard mogelijk raken en helaas raakten zij elkaar. Een ongelukje denk je dan en waarschijnlijk een stuiterbal, maar de scheidsrechter wees naar de stip. Penalties worden bij de E'tjes alleen bij hoge uitzondering gegeven en in de ogen van de scheids was dit zo'n uitzondering. Dat heb je dan maar te accepteren en helaas voor ons werd de penalty benut. 6-7 met nog zo'n tien minuten te spelen. In deze fase kon het beide kanten op, maar helaas wist Ameide de gelijkmaker te maken.

De wedstrijd leek dus in een gelijkspel te eindigen. Tot in de laatste minuut, waarin de scheids weer een penalty gaf aan Ameide. In mijn ogen ging dit helemaal nergens over, maar de scheids was niet meer op andere gedachte te brengen. De speler van Ameide nam zijn en aanloop, maar gelukkig pakte Rowan dit keer de strafschop. Gerechtigheid bestaat nog!

De wedstrijd eindigde dus met een 7-7 eindstand. Dit was een erg leuke wedstrijd en ook een goede wedstrijd van ons. Veel mooie aanvallen gezien en iedereen heeft keihard gewerkt. Zo moet het elke week!