F-pupillen zaterdag, F1, 3e klasse F324

21 december 2013 10:30

Raymond van Hoogdalem

Vandaag de inhaalwedstrijd uit tegen Nivo Sparta. Door enkele afzeggingen stond Lars van Bemmel vandaag op doel en speelde Thomas van Ochten van de F2 mee.

Binnen 5 minuten lag de bal al bij ons in het doel. Onze jongens leken wat onder de indruk van de grootte van de spelertjes van Nivo Sparta. Sommigen waren ruim een kop groter. Dat ontzag verdween gedurende de eerste helft. Wat ook mee speelde was de wind mee in de eerste helft. Desondanks duurde het toch tot de 15e minuut voordat Daley de score gelijk trok. Veel slordig balverlies en de bal veel te ver voor ons uit spelen was hier de oorzaak van. Het mooiste doelpunt viel in de 18e minuut. Na een matige uittrap van de keeper van Nivo Sparta nam Wessel de bal ineens op zijn pantoffel en schoot de bal over de keeper zo het doel in. Daley bepaalde ruststand uiteindelijk op 1-3.

In de rust werd nogmaals gemeld dat ontzag niet nodig was en dat bleek ook wel uit de tussenstand.

In de tweede helft floot Raymond van Hoogdalem uit Meerkerk, doordat de scheidsrechter van Nivo Sparta door een blessure niet verder kon. De heer Van Hoogdalem floot sterk, voelde de spanning die in de wedstrijd heerste goed aan en hield de kaarten op zak. Dank voor zijn inzet.
De score in de tweede helft werd geopend door Thomas die op het juiste moment op de goede plek stond. Hiervoor had Thomas ook al enkele kansen gehad en mede door zijn goede inzet, was zijn doelpunt meer dan verdiend. Dit was tevens het laatste wapenfeit van Meerkerk, want daarna zakte het spel naar een zeer bedenkelijk niveau. Er werd niet meer geknokt, we liepen weg van de bal en wat ook telde was de wind tegen. In een korte tijd scoorde Nivo Sparta 3 maal, waardoor de stand weer gelijk was. Met bloed, zweet en tranen hebben onze jongens het vol kunnen houden tot het laatst. En bloed was er zeker, doordat Thomas de bal vol op zijn gezicht kreeg. Dat betekende einde wedstrijd voor hem.
Onze jongens kregen nog wel enkele mogelijkheden, maar steeds speelden we de bal te ver voor ons uit en kon de keeper van Nivo Sparta de bal alsnog makkelijk oprapen.
De eindstand was 4-4. Dat is zonde, zeker als je net na rust met 1-4 voor staat.

Desondanks kunnen we oprecht trots zijn hoe de jongens zich ontwikkelen en matige wedstrijden horen er dan ook bij. Thomas bedankt voor het mee doen en Lars voor je goede keeperswerk. En last but not least gaat mijn dank uit naar onze trainer Roger die de jongens heeft gebracht waar ze nu staan, door het verzorgen van leuke en leerzame trainingen.

Fijne feestdagen allen en een gezond en sportief 2014.