50'

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse E08

16 november 2013 9:00

Rico van Zee

Vanochtend stond de wedstrijd tegen Hssc´61 op het programma. Voordat dit alles begon moesten we eerst weer op de foto. De fotogenieke jongens van de E1 waren twee weken terug ook al op de foto geweest, maar vandaag was ook de sponsor erbij. Na een bedankje van de voorzitter kon de foto genomen worden en daarna was het tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijd.

De boodschap voor de spelers was duidelijk. Uit tegen Hssc verloren we met 11-2, dat zat de leiders tot op de dag van vandaag nog steeds dwars en we hadden dus wat goed te maken. Toen ook Hssc begon aan de warming-up kwamen er vragen vanaf de kant of die jongens op de brommer waren gekomen. Het lengteverschil was weer aanwezig. Daar moet je niet van onder de indruk zijn, want lengte zegt niks over hoe goed iemand kan voetballen en wij weten dat de E1 van Meerkerk goed kan voetballen.

Toch was het Hssc dat beter voetbalde dan wij tijdens de openingsfase. De bal lag ook alweer na twee minuten achter Rowan in het doel. Valse start dus.. Ook na dit doelpunt was de tegenstander beter en kregen zij goede kansen. Gelukkig waren ze voorin niet scherp genoeg en keepte Rowan weer goed. Toen na een minuut of tien de Heicopse storm was gaan liggen kwamen wij ook aan voetballen toe. Daan kwam helaas net te laat inglijden na een voorzet van Bart en een schot van Boyd leverde ook niks op. Het doelpunt zat er aan te komen en gelukkig viel de goal ook. Een mooie pass van Yannick op Bart resulteerde in de 1-1.

Daarna kon de bal er aan beide kanten in, Hssc kreeg echter de grootste kansen. Toch kwamen wij op voorsprong. Een bal nu van Bart op Yannick, Yannick kapte zijn mannetje uit en schoot raak. 2-1 net voor rust. Even volhouden tot aan de rust, maar helaas viel voor rust nog de gelijkmaker en gingen we rusten met een 2-2 gelijkspel.

De jongens weer complimenten gegeven voor het goede spel, dit deden we vorige week ook dus we hebben er nu maar bij gezegd dat ze nog zo'n helft moeten spelen. Als we dat kunnen gaan we deze wedstrijd winnen.

Toch kwam Hssc sterker uit de kleedkamer. Wij kwamen er niet echt meer uit en de druk werd opgevoerd op het doel van Rowan. Met een paar mooie reddingen hield hij zijn doel lang schoon. Ook de verdedigers maakten het de spitsen van de tegenstander moeilijk. Toch viel na acht minuten spelen in de tweede helft de 2-3. Daarna kregen wij weer kansen op de gelijkmaker, maar de scherpte in de afronding ontbrak even. Toen vier minuten voor tijd de 2-4 viel leek de wedstrijd gespeeld.

Leek ja, want Meerkerk gaf niet op. De laatste minuten deed Meerkerk nog een stapje extra en dat leverde de aansluitingstreffer op van Boyd. Boyd gaf de bal voor en via een speler van Heicop viel de bal binnen. 3-4 en het geloof was weer helemaal terug. Erop en erover. In de laatste minuut gaf Daan de bal aan Bart en hij schoot de bal in het doel, 4-4! Maar het was nog niet gedaan, want in de blessuretijd ging Meerkerk op zoek naar de winnende treffer en eindelijk werden de jongens beloond voor het keiharde werken. Daan frommelde de bal als een echte goaltjesdief in het doel, 5-4. Nu maar hopen dat het tijd is en gelukkig duurde het niet lang voordat de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje blies. Luid gejuich op veldje B van de spelers en de supporters, het was weer genieten..