93'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

30 november 2013 14:30

Collé, R.J.

Een wedstrijd met twee gezichten op ’t Hoog vanmiddag. In de eerste helft hadden de gasten uit Hardinxveld duidelijk het beste van het spel. Meerkerk verzette de bakens na rust en was in de tweede helft de betere ploeg; nam de leiding, maar in de slotfase kwam Hardinxveld langszij. Meerkerk besliste de wedstijd alsnog in blessuretijd en mocht dankzij de overwinning drie punten bijschrijven en steeg daarmee met stip naar de vijfde positie op de ranglijst.

Moeizaam op gang

Scheidsrechter van dienst Ron Collé floot net na half drie voor het begin van de wedstrijd. Het duurde even voor de wedstijd op gang kwam. Hardinxveld dat in de eerste helft een optisch veldoverwicht kende, mocht de eerste corner van de wedstrijd nemen. Het was in de zesde minuut van de westrijd na een goede actie van Richard Zwakhals. De corner leverde geen gevaar op. Meerkerk antwoordde een minuut later via Youri van Blanken. Zijn schot was een gemakkelijke prooi voor doelman Marco van der Linden. De drie corners op rij van Meerkerk een minuutje later sorteerden geen effect. Stijn Schuller liep al snel in de wedstrijd tegen een terechte gele kaart aan, nadat hij de opkomende Christiaan Verschoor blokkeerde. De vrije trap leverde een corner op voor de Hardinxvelders. Uit de corner in de 13e minuut kopte Joran Schroder rakelings over het Meerkerk doel. Het was vervolgens wachten tot de 29e minuut voor weer eens een doelpoging viel te noteren. Een omhaal van Joey van Putten tikte doelman Marco van der Linden naast. Het antwoord van Hardinxveld liet slechts twee minuten op zich wachten. Het was de opkomende verdediger Christiaan Verschoor die de bal voorlangs schoot.

Overdenken

Op slag van rust kreeg Hardinxveld nog een mooie kans. Het was te danken aan goed keeperswerk van Klaas Jan van Zessen dat de vrije trap van Joran Schroder geen resultaat voor de Hardinxvelders opleverde. Klaas Jan tikte de bal corner. Een corner waaruit geen gevaar meer ontstond. De goed leidende scheidsrechter Collé blies drie keer. Het sein om de zaken in rust nog eens te overdenken voor de thuisploeg, zo bleek na de pauze.

Tactische zet

Meerkerk was na rust onherkenbaar in positieve zin. Van de ploeg die zich in de eerste helft de kaas van het brood liet eten, was weinig meer van over. Meerkerk nam het initiatief en zette Hardinxveld direct onder druk. Een druk waar de rood-witten niet of nauwelijks onder uit kwamen na rust. De tactische zet om Joey van Putten in de spits te posteren pakte erg goed uit. Patrick Vuurens kreeg daardoor meer ruimte en Joey van Putten bezorgde de verdeging van Hardinxveld handenvol werk. De redding van Klaas Jan van Zessen in de achtste minuut zorgde er wel voor dat een voorsprong voor Hardinxveld werd verijdeld. De jonge Danny van den Bout koos met een prachtige inzet de verre hoek. Hardinxveld telde het doelpunt al, maar had niet gerekend op de uitstekende reflex van de Meerkerk-doelman.

Koele schuiver

Joey van Putten was voor Meerkerk dichtbij een doelpunt. Zijn schot uit de draai ging rakelings naast. In de 56e minuut wel succes. Uit  een corner is het Gert-Jan Koekkoek die het probeert met een omhaal. De bal mist richting. Roderik Luitjes brengt de bal vanaf de achterlijn opnieuw in. De bal bereikt Youri van Blanken die met een koele schuiver doelman Marco van der Linden kansloos laat. Meerkerk leidt met 1-0. Meerkerk krijgt kans op meer. Het is opnieuwe Roderik Luitjes die aan de basis staat. Martijn van der Hagen schiet naast.  In de 71e minuut de kans voor Youri van Blanken om de wedstrijd in het slot te gooien. Youri gaat alleen op de keeper af en speelt de bal iets te ver voor zich uit waardoor keeper Vand der Linden zonder problemen kan ingrijpen.

Zekere tegentreffer voorkomen

Nog in dezelfde minuut is het doelman Klaas Jan van Zessen die een zekere tegentreffer voorkomt. De inzet van dichtbij van Joran Schröder verwerkt hij tot corner. Meerkerk komt met de schrik vrij. Kort daarna is het weer de beurt aan Meerkerk. Joey van Putten schiet uit de draai op de paal. De slotfase breekt aan en het kan nog alle kanten op. Met nog vijf minuten te spelen noteren we een vrije trap van Joran Schröder. Doelman  Klaas Jan van Zessen pakt de bal uit in de benedenhoek. Gevaar geweken.

Mokerslag

Dan gaat het toch nog mis. Balverlies leidt tot een dreigende situatie. Danny van den Bout schiet en dit keer heeft zelfs  Klaas Jan van Zessen geen antwoord. Een schitterend doelpunt, al komt het als een mokerslag aan bij de thuisploeg. Zeker als je bedenkt, dat het doelpunt valt twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd. Iedereen verzoent zich al met het gelijke spel.

Beleving

Meerkerk zet nog eens aan. Joey van Putten ziet zijn schot gekeerd door de keeper ten koste van een corner. Een corner met positieve gevolgen. De bal belandt via Patrick Vuurens voor de voeten van Get-Jan Koekkoek, die niet aarzelt en de bal in de 93e minuut binnen schiet. Prachtig om de beleving te zien bij spelers en staf na dit toch wel onverwachte doelpunt. In de laatste minuten van de blessuretijd probeert Hardinxveld het nog wel. Meerkerk geeft de winst niet meer uit handen.

Met stip naar vijfde positie

Meerkerk boekte opnieuw  een belangrijke overwining. In de tweede helft mocht Meerkerk aanspraak maken op de overwinning. In de eerste helft was Hardinxveld duidelijk de betere ploeg. Het was aan doelman Klaas Jan van Zessen te danken dat Meerkerk in de wedstrijd bleef. Natuurlijk vergoedt de winst veel. De ploeg stijgt met stip naar de vijfde positie op de ranglijst..

Volgende week wacht opnieuw een zware wedstrijd uit bij GJS. De Dalemers zuller er op gebrand zijn om tegen Meerkerk een goed resultaat neer te zetten. De laatste overwinning van de de ploeg uit Dalem dateert al weer van 26 oktober. Niet tegen de minste, want toen versloegen de mannen van Cees Lagendijk kampioenskandidaat Roda Boys Bommelerwaard in eigen huis met 1-2.