...
45'
48'

30 november 2013 9:00

Gisteren speelden we een oefenwedstrijd tegen Peursum E1. In de bekerpoule hadden we ook al een keer gespeeld tegen deze ploeg en toen verloren we met 6-4, we hadden dus wat goed te maken.

Eigenlijk was de opdracht voor deze wedstrijd duidelijk, proberen om eens een hele wedstrijd geconcentreerd te voetballen en om van achteruit op te bouwen.

Dat ging tijdens de eerste helft best goed. Voetballend was Meerkerk duidelijk de betere ploeg en werd er vooral op de helft van Peursum gespeeld. Het enige wat Peursum kon doen was de lange bal spelen. Die lange ballen werden door de verdediging goed verwerkt en daardoor konden we de druk opvoeren op het Peursumse doel. We kregen kansen, maar deze werden niet benut. Toen Peursum de bal weer naar voren schoot werd deze nog verdedigd door Bryan, maar toen hij de bal naar voren schoot stond Boyd achter zijn man in plaats van ervoor. Hierdoor kon Peursum weer op ons doel af en zij misten de kans niet. 1-0 achter tegen de verhouding in, hoe reageert de E1 daarop? We bleven gewoon voetballen en uiteindelijk leverde dit de gelijkmaker op van Yannick. Een hard laag schot was onhoudbaar voor de keeper. Niet lang daarna was het Bart die op aangeven van Yannick de 1-2 scoorde. Dit was ook de ruststand.

Na rust probeerden we om de lijn van de eerste helft door te trekken. Helaas werd het iets slordiger en dat resulteerde af en toe in onnodig balverlies. Hierdoor kon Peursum gevaarlijker worden dan voor rust. De wijze waarop we de goals tegenkregen in de tweede helft was echter wel onnodig. De 2-2 viel uit een corner. De speler kon de bal voor het doel aannemen en inschieten, tijd die je daar nooit mag krijgen.

Na een goede aanval via de keeper, Luuk, Bryan, Yannick en Bart kwam Meerkerk weer op voorsprong. Helaas wisten we de wedstrijd niet af te maken. In zo'n wedstrijd waarin je beter bent dan de tegenstander moet je het verschil uit drukken in doelpunten en dat vergaten we. Toen Peursum vijf minuten voor tijd de gelijkmaker maakte werd het dus weer spannend. Uiteindelijk wisten we de wedstrijd nog te winnen. Een hoge bal van Wessel naar Bart werd door Bart vakkundig aangenomen waardoor hij rechtstreeks op het doel af kon lopen. Hij bleef koel en bezorgde ons daarmee de winst.

Een terechte overwinning, het meegereisde publiek was na afloop kritisch. De coach tevreden over het spel. We kregen deze wedstrijd de tijd om via Rowan en Luuk op te bouwen en vooral tijdens de eerste helft wisten we elkaar goed te vinden. Het is wel jammer dat we in de tweede helft slap verdedigden en dat we het verschil in balbezit niet uit drukten in doelpunten. Volgende week alweer de laatste competitiewedstrijd, dan spelen we tegen Hardinxveld. Ook tegen die ploeg hebben we wat goed te maken!