Assist: Ralf Verkerk

Mannen zaterdag, 3, 3e klasse F

25 januari 2014 14:30

Cifci, O.

Vandaag stond de inhaal wedstrijd in en tegen Tricht 3 op de planning. Tricht, niet een van de hoogvliegers uit de reserve 3e klasse, mocht zeker niet onderschat worden. Meerkerk, dat de eerste helft van de competitie goed afsloot op een 3e plaats kon vandaag met een overwinning stijgen naar de 2e plaats met volgende week de kraker tegen nummer 1 Leerdam sport 2 op het programma.
Voor Meerkerk 3 was dit de eerste serieuze test na de winterstop. Vorige week werd ongelukkig de oefenwedstrijd tegen Peursum 2 verloren en dus was Meerkerk gewaarschuwd.

De bespreking werd gestart zonder onze aanvoerder Jos (niet afgemeld op de app: 10EUR), blijkbaar bracht dit Nico een beetje van de wijs want, hij liet zijn telefoon aan staan, iets wat hem op 5 EUR boetepot kwam te staan met dank aan zijn aanvoerder die hem tijdens de bespreking belde. Jos.....Kornuit......bedankt....

Meerkerk kon vandaag niet beschikken over Mark Steehouder, Jesse Peek en Eddy het Lam. De wedstrijd startte om 14:30 en vanaf het eerste fluitsignaal bleek dat Meerkerk voetballend de betere ploeg was. Waar Tricht vooral de lange bal hanteerde probeerde Meerkerk voetballend via de zijkanten de aanval te zoeken. Helaas was Meerkerk voor rust erg slordig en ongeconcentreerd wat resulteerde in veelvuldig balverlies en onbegrip bij teamgenoten. Ook de omschakeling liet hier en daar te wensen over. Ondanks het slordige spel had Meerkerk wel een groot overwicht waar ook de nodige kansen uit gecreëerd werden. Zo kon Rond twee maal in stelling worden gebracht, eenmaal had hij geen geluk met een kopbal bij de 2e paal na een goede aanval over links andermaal had hij na een vrije doortocht moeten scoren. Wat opviel was dat er veel mogelijkheden werden gecreëerd om voorzetten te geven, maar dat veel van deze mogelijkheden eindigden in een bal over de achterlijn en dit terwijl hier donderdag hard op getraind was . Het niet al te beste veld had hier natuurlijk wel het een en ander mee te maken. Tricht stelde niet veel tegenover het matige spel van Meerkerk in de eerste helft, hier en daar een corner, maar men moest wachten tot net voor rust op de eerste echte kans en wat later bleek ook de laatste echte kans. De ene spits klopt Almer in de lucht (ongeveer een kop kleiner!!!) werd bijna door de ander verzilverd. Gelukkig was Mathijs scherp en kon hij zijn doel schoonhouden. Laatste wat te melden viel de eerste helft en wat zeker niet mag ontbreken in dit verslag is de opmerking van de aanvoerder van Tricht dat die linksback van Meerkerk eens wat eerder opgepakt moest worden omdat alle gevaarlijke aanvallen daar begonnen. Cliff, een compliment om trots op te zijn.

Na een ontevreden speech van Nico in de rust was iedereen zich wel bewust dat er hier geen punten mochten worden verspeelt. Direct in de 2e helft werd deze instelling omgezet in doelpunten. Meerkerk begon veel scherper, de loopacties waren beter en er werd veel zuiniger met balbezit omgegaan. Met name het goede spel van Benjamin in de 2e helft zorgde ervoor dat de aanval goed op gang kon komen. Binnen en paar minuten werd een goed lopende aanval over links na een voorzet van Matthias bij de eerste paal binnen gekopt (of 'geschouderd') door Benjamin. Naar later zou blijken zou dit niet de laatste goal van hem zijn vanmiddag. De 2e helft kenmerkte zich in een kansen festijn voor Meerkerk. Tricht bleek de eerste helft toch al de nodige inspanningen te hebben moeten leveren en kon het tempo de 2e helft niet meer bij houden. Zowel op links als op rechts golfden de aanvallen op het doel van de Tricht doelman af, die overigens goed keepte. Kansen kwamen er, Rond had pech dat een hard schot van dichtbij door de keeper knap gepareerd werd en ook Cliff had geen geluk in de afronding. Binnen het kwartier werd het 0-2 door een goed genomen corner van 'assist koning' Jos welke door Almer werd verlengd en bij de 2e paal over de lijn viel. Benjamin was er als de kippen bij om te zorgen dat er geen twijfel kon ontstaan of het nu wel of geen goal was. Hij tikte de bal tegen het net. Hij wist hiermee zelfs de scheidsrechter te doen denken dat hij de maker was, maar gelukkig heeft Nico de situatie juist beoordeeld…..
Hierna ging het snel, onze Cliff werd vervangen voor de blonde tornado Rob, die direct nadat hij in het veld kwam begon te rennen met de bal en eigenlijk tot het eind van de wedstrijd niet meer is opgehouden hiermee. Hij viel overigens goed in met een paar zeer goede loopacties en inspeelpasses. Een daarvan had hij zelf moeten afronden. Later gaf hij toe dat hij vanaf de linker kant van de goal een breedte bal met de buitenkant van de rechter schoen op een vrijstaande Meerkerk speler voor de goal wilde geven, helaas was de uitvoering iets minder en verdween de voorzet van de topscorer van FC TUDelft aan de linker kant van de goal. De 0-3 was een aanval uit het boekje. De bal werd rustig rond gespeeld achterin, de vrije man werd gevonden op de linker kant, Rob, een fantastische pass op Benjamin, die over de bal heen stapte waardoor Brian (als vanouds spelend) bij de 2e paal helemaal vrij kwam en de goed meegelopen Benjamin zijn 2e van de dag kon laten scoren.
Pier kwam even later ook in het veld voor de (zeer) moe gestreden Coen en mocht vandaag tegen zijn maatje Wortel duelleren. Vanaf de eerste actie was wel duidelijk dat wortel het onderspit ging delven want pier kronkelde regelmatig om de wat statische vastgewortelde wortel heen. Ook Ralf mocht vanmiddag zijn opwachting maken, hij viel positief op in zijn duel kracht en zijn onzelfzuchtigheid voor de goal. Hij was het die in zijn debuut dit jaar Benjamin in staat stelde om ook zijn 3e goal van de middag te maken. Ralf bedankt dat je je vrije zaterdag wilde opofferen. Benjamin bewees met zijn derde goal een neus voor de goal te hebben (waar hebben we dat eerder gehoord dit seizoen) en een goede aanwinst te zijn in de punt van de aanval. Hij had overigens in gedachte nummer 4 ook al gemaakt, maar helaas raakte hij de bal in zijn halve omhaal niet helemaal goed waardoor dit niet tot doelpunt gepromoveerd werd.

0-4 bleek de eindstand en daarmee heeft Matthijs ook weer eens 'de nul' gepakt, iets wat vandaag door geconcentreerd verdedigen en goed keeperswerk net voor rust verdiend te noemen was. Na het laatste fluit signaal van de goed leidende scheidsrechter werd de 'heerlijk warme' (NOT)  kleedkamer opgezocht en werden de decadente kornuiten begroet als oude vrinden. De sfeer was opperbest na een 2e helft en een overwinning die vertrouwen biedt voor de kraker van volgende week. Dan zal blijken of Meerkerk mee kan in de strijd om de titel.