80'

Mannen zaterdag, 3, 3e klasse F

14 december 2013 12:30

Karel Martens

Vandaag stond de tweede wedstrijd tegen Rijsoord 7 op het programma, de uitwedstrijd werd na een moeilijke eerste helft uiteindelijk dik verdiend met 7-3 gewonnen. Ook vandaag zou het dus weer een lastige wedstrijd kunnen worden. Een extra handicap voor de wedstrijd is dat we om half 1 al moesten spelen, een tijd waarop sommige spelers normaal gesproken pas hun bed uit kwamen. Nadat iedereen dus present was om 11:15, jawel KWART OVER ELF, kon de wedstrijd bespreking beginnen. Mark en Koen moesten hun foutje om niet af te bellen duur bekopen met een plek op de bank. Nadat het een en ander was besproken gingen de volgende elf het veld in. In het doel: slex de achterhoede bestond uit Frank, Almer, Leon en Rob. Op het middenveld bestreken Coen en Tias de zijkanten en stonden Brian en Jos op de respectievelijke punt naar achter en punt naar voren. Ron alias Jos alias rond alias Bassa alias snacky en Mark begonnen in de voorhoede. Benjamin werd door Nico nog niet wedstrijdfit beoordeelt en begon ook op de bank.

De eerste helft won Meerkerk de tos, waarmee de spreekwoordelijke psychische voorsprong was genomen. Vrijwel meteen was er een goede combinatie over rechts, Coen speelde Mark in, Mark stuurde Coen diep, maar diens voorzet miste kracht en de verdediging van Rijsoord kon de bal makkelijk onderscheppen. Er volgde vooral een strijd op het middenveld, waar Meerkerk niet scherp genoeg was en menig tweede bal verloor. Ondanks dat werd Rijsoord ook niet heel gevaarlijk. De verre inworpen waarvoor we gewaarschuwd waren, was het eerste wapenfeit van Rijsoord. Er word goed doorgekopt, maar het schot miste kracht waardoor Mathijs makkelijk op kon rapen. Vrijwel meteen daarna weer een goede mogelijkheid voor Rijsoord, maar door een uitstekende tackel van Rob werd het gevaar geweken. In de tegenaanval zorgde Meerkerk voor het eerste gevaar. Vanuit het middenveld werd Mark ingespeeld, Mark zag de vrijstaande Coen, zette hem 1 op 1, maar Coen schoot net iets te onrustig waardoor de keeper de bal tot corner kon verwerken. Vanuit die corner kwam de 1-0 voor Meerkerk. Onze assistenkoning Jos nam de corner en wie anders dan onze topscoorder Almer Kon knikte de bal tegen de touwen! 1-0 HANGEN! De minuten erna valt er niet veel te beleven, slecht spel van beide kanten, geen grote kansen en veel onnodig balverlies. Rijsoord deelt af en toe alleen spelden prikjes uit met schoten van afstand, maar die leiden tot geen problemen voor Mathijs. Tot de 20ste minuut, gepruts in de verdediging van Meerkerk, we krijgen de bal maar niet weg, en plots ligt de bal voor de voeten van de spits van Rijsoord die hem vervolgens keurig binnenschiet, 1-1. De organisatie is even weg en het duurt even voordat Meerkerk de draad weer op pakt. Na een goede interceptie van Rob die vervolgens met een goede pass Rond bedient, knalt Rond de bal net voorlangs, Rijsoord is gewaarschuwd. Bijna komt Meerkerk op achterstand voor rust, Leon die te lang wacht en een veel te korte bal terug wil passen op de keeper, gelukkig voor Meerkerk en Leon probeert de spits van Rijsoord veel te nonchalant een lobje, Mathijs kan rustig de bal vangen. Ook een corner van Rijsoord gaat er net niet in, omdat Tias de bal keurig van de lijn afhaalt. Vervolgens is het weer Meerkerk die een kans noteert, Mark speelt de vrijstaande Coen aan, Coen denkt niet na en schiet de bal hard richting het doel, de bal word nog getoucheerd waardoor de bal net voorlangs gaat. Net voor rust is het weer Coen met de mogelijkheid op de 2-1, Jos geeft een goede steekbal, Coen passeert zijn man, komt 1 op 1 met de keeper, maar helaas wint de keeper het duel. Met een 1-1 stand gaat Meerkerk de rust in.

Het spel moest beter de tweede helft en de kansen moesten afgemaakt worden. Meerkerk moest winnen om de aansluiting op de bovenste plekken te behouden. Dit werd goed begrepen, meteen aan het begin van de tweede helft ontstond de zoveelste 1 op 1 kans van Meerkerk. Tias zette goed door, maar verloor even het overzicht en schoot zelf op doel, waar hij beter de meelopende Bassa had kunnen aanspelen. Zou het dan zo’n wedstrijd worden waar de bal er maar niet in wilt? Het leek er wel op, want de actie van Tias was amper voorbij, of Meerkerk stond alweer voor het doel van Rijsoord. Bassa en Mark speelde de 2 tegen 1 situatie echter slecht uit, waardoor ook deze kans verkeken ging. We noteren minuut 55 als Meerkerk eindelijk op voorsprong komt, een vrije bal van Jos, die vrij ongevaarlijk in de handen van de keeper leek te eindigen viel plots voor de voeten van onze Herr Tias, 2-1, een dik verdiende voorsprong. Rijsoord lijkt geknakt en voor Meerkerk lijkt het een bevrijding. Meerkerk gaat beter combineren, speelt de bal goed rond en krijgt voldoende kansen. Inmiddels is Benjamin in het veld gekomen voor de moegestreden Bassa. Een goede voorzet van Tias en een geweldige snoekduik van Benjamin lijdt net niet tot de 3-1, de bal wordt van de lijn gehaald. Toch scoort Meerkerk later wel. Na een corner van Meerkerk waarbij de bal in het strafschopgebied bleef hangen, knalt Mark binnen, 3-1. Het duurt even voordat de 4-1 dan eindelijk valt, Mark wordt goed bediend, hij kijkt waar de keeper staat, en schiet vervolgens de bal beheerst in de korte hoek. De wedstrijd is beslist. Even later is het Coen die de bal uit een afgeslagen corner vanuit de tweede lijn op doel knalt, paal. Het is Coen vandaag niet gegund om zijn doelpuntje mee te pikken. Meerkerk ging deze belangrijke wedstrijd winnen. Benjamin lijkt vervolgens de 5-1 binnen te tikken, maar Tias dacht daar anders over, hij besloot de tegenstander een handje te helpen door ook op hun doellijn de bal tegen te houden. Desalniettemin was de einduitslag nog niet bereikt. Benjamin die de bal maar niet in het vijandelijke doel kreeg wou toch zijn doelpuntje mee pikken en besloot dit maar te doen in het eigen doel. Hij bepaalde hiermee de eindstand op 4-2. Niet de beste wedstrijd van Meerkerk, maar de drie punten zijn weer binnen. Meerkerk kan terugkijken op een uitstekend eerste deel van het seizoen. De doelstelling was een periode titel en dit werd al meteen bereikt door een klinkende zege tegen Leerdam Sport. Meerkerk gaat als nummer 3 de winterstop in, met 1 puntje achterstand op de koploper Leerdam Sport en nr. 2 Asperen, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld dan Leerdam Sport en Meerkerk. Na de winterstop moeten we er weer met zijn allen staan en wie weet wat ons de tweede seizoenshelft oplevert. Een 2de periode titel, een top 3 klassering, of blijven we meedoen om de felbegeerde titel? De tijd zal het ons leren. Namens Meerkerk 3, fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar toegewenst.