...

E-pupillen zaterdag, E2, 4e klasse 053

3 mei 2014 9:00

P. Versluis

De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Met de afwezigheid van Jeremy en Chris een zware opgave. Gelukkig kon Ties toch bij de wedstrijd aanwezig zijn die werd aangevuld met de talenten uit de E3, Gosse Dalstra en Julian Pluym.

Snel in de wedstrijd bleek dat Meerkerk er zin in had, er werd goed gecombineerd, hard gewerkt maar alleen de keeper en alles wat bij het doel hoort, stond een doelpunt in de weg. Dat dit achteraf de hele wedstrijd bleef aanhouden hadden we niet verwacht (met de complimenten aan de keeper van VVAC).
Als na 10 minuten nog geen doelpunt is gescoord, laat de tegenstander zien dat er uit twee kansen ook twee keer gescoord kan worden, we kijken tegen een 0-2 achterstand aan.
De opbouw van achteruit door Jente en Ties verliep goed, deze heren speelden echt een dijk van een wedstrijd. Thijs was met zijn snelheid en overzicht toch aan de beurt om Julian zijn debuut te laten maken nadat Jente al het veld had verlaten voor Gosse.
Julian en Jente moesten even wennen aan het spel maar pakten de opmerkingen en aanwijzingen keurig op.

In de tussentijd hadden we al weer zeker een kans of vijf gehad maar zonder succes. Nog een uitbraak van VVAC en de ruststand van 0-3 stond op het scorebord.

De tweede helft begon maar al snel bleek dat bij een aantal spelers de vermoeidheid begon toe te slaan. We waren de betere ploeg maar het doel werd aanzienlijk minder bereikt dan de eerste helft.
We moeten leren dat de bal niet vanzelf in onze voeten komt maar dat we naar de bal toe moeten gaan, we speelden te afwachtend. Steeds een pasje te laat en als we de ruimte hadden, wachten we tot er een tegenstander in de buurt was. Allemaal leermomenten waar aan gewerkt wordt.
Aan alle hoop om te winnen werd in de 37e minuut een einde gemaakt, de 5e kans van VVAC leverde het 4e doelpunt op.
Julian en Gosse speelden een aanzienlijk betere 2e helft dan de 1e helft, voerden de opdrachten goed uit. Nogmaals bedankt voor jullie inzet heren!
In de laatste minuut nog een vrije trap op de middenlijn, Niels legt de bal goed en haalt heerlijk uit. Een prima doelpunt en een leuk eind van de wedstrijd.

Volgende week een zwaar programma, eerst een toernooi in Sleeuwijk om vervolgens de laatste competitiewedstrijd te spelen in Gameren. Niet echt de ideale combinatie maar laten we er een mooie dag van maken.
De wedstrijd sloten we af met de 3e helft tegoedbon, geschonken door de Club van 100. Bedankt voor de lekkere friet en patat (Piet/Niels).
Zo komt er toch bijna een einde aan het seizoen van de E2, de gehele technische staf (?) heeft het enorm naar hun zin gehad met deze toekomstige Messi's en Ronaldo's.

Voor aanvang van de wedstrijd gaf de geplande scheidsrechter Mevr. Ir. Drs. A. den Otter toch de fluit aan Piet. Waarom dit is gebeurd wordt nog nader uitgezocht, wellicht dat wij hier later nog op terug komen.