75'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

15 februari 2014 15:15

Oort, F.J. van

Het collectief van Meerkerk en de individuele klasse van Lienden hielden elkaar vanmiddag opnieuw in evenwicht. Op’t Hoog eindigde de wedstrijd eerder dit seizoen in een gelijkspel (1-1). Vanmiddag opnieuw een onbesliste confrontatie tussen de blauwe Zebra’s en de Geelzwarten (2-2).

Attractief begin

Op een voor Meerkerk ongebruikelijk tijdstip (15:15 uur) gaf scheidrechter Van Oort uit Ameide het sein voor de aftrap in Lienden. Meerkerk zocht direct vanaf de aftrap de aanval via de rechterflank. Het antwoord van Lienden kwam al in de tweede minuut. Een redding van doelman Klaas Jan van Zessen op een inzet van klasbak Mohamed Echabouni voorkwam een vroege achterstand. Meerkerk wilde niet achterblijven. Een schot van Youri van Blanken maakt keeper Marco van Binsbergen onschadelijk. Vervolgens ziet de keeper van Lienden een geplaatste bal van Theo van Zessen over de lat verdwijnen. Even rust en dan na tien minuten een schot uit de tweede lijn van Pascal Boom dat over gaat. Een inzet van Youri van Blanken levert niets op en ook een poging van Joey van Putten leidt niet tot resultaat.

Evenwicht

Lienden is wat overdonderd. Met de stevige wind in de rug weet Meerkerk de nodige waarschuwingen uit te delen. Dan is er de individuele klasse van de thuisploeg. Mohamed Bouraarassi schiet naast. Een inzet van Mohamed Echabouni kopt Stijn Schuller van de doellijn. Na een half uur spelen is het Khalid Ahmidout die voorlangs schiet. Ook Samir Aamri is dichtbij een doelpunt. Opnieuw redt Meerkerk doelman Klaas-Jan van Zessen. Koen Vermeer loopt in de 31e minuut tegen een gele kaart aan. Het is voor Koen de vierde van het seizoen, waardoor hij tegen SC Everstein vanaf de zijlijn moet toekijken. Vandaag gold dit voor Roderik Luitjes. Hij is er volgende week weer bij.

Hectische slotfase eerste helft

In de slotfase van de eerste helft een duel op de rand van het strafschopgebied. De spits van Lienden kan zich niet inhouden en krijgt terecht geel. Het betekent dat hij de wedstrijd tegen SVW moet missen. Dat geldt ook voor Rick Timmer. Ook hij krijgt geel. Sterker zijn overtreding op Theo van Zessen levert Meerkerk een strafschop op. Youri van Blanken voltrekt het vonnis. Meerkerk komt op voorsprong en gaat met de 0-1 de rust in. Kort daarvoor toont de goed leidende scheidsrechter Van Oort ook nog geel aan Jelle Bronk. Aanmerkingen op de leiding kunnen de goedkeuring niet wegdragen van de scheidsrechter.

Lienden sterk uit startblokken

Was Meerkerk in de eerste helft sterk gestart. De tweede helft gold dit voor de thuisploeg. Een ongelukkig handsbal van Pascal Boom leidde tot een strafschop. Scherpschutter Mohamed Echabouni nam plaats achter de bal. Doelman Klaas-Jan van Zessen koos de goede hoek. Helaas kon Klaas-Jan niet verhinderen dat de Liendense spits in de 49e minuut van de wedstrijd voor de 28e keer dit seizoen het net vond. Nog geen drie minuten later was Echabouni opnieuw succesvol. De opgelopen achterstand was daarmee in drie minuten tijd omgezet in een voorsprong voor de thuisploeg. Meekerk leek rijp voor de sloop. De bedrijvige Pascal Boom moet op zijn tellen passen na een terechte gele kaart.

Tijd voor wissels

Gelegenheidscoach Arwin van Dijk die de zieke Bert Buizert vervangt, grijpt in. Floren Streefkerk verlaat het veld en Joop Friedeman is zijn vervanger. Ook Pascal Boom verlaat na 63 minuten het veld. Zijn vervanger Jesse van der Wal. Kort daarvoor nog een mooie kans voor Mohamed Bouraarassi. Via de paal en doelman Klaas-Jan van Zessen verdwijnt zijn inzet over de achterlijn.

Veerkracht leidt gelijkmaker in

Meerkerk strijdt voor wat het waard is. Niemand uitgezonderd. Met succes, want in de 69e minuut noteren we de gelijkmaker. Lienden slaagt er maar niet in om de bal uit het strafschopgebied te werken. De opgerukte Thijs van Klij kopt de bal in de zestien naar Joey van Putten. Hij verricht het onmogelijke. Een omhaal en keeper Marco van Binsbergen is kansloos. De 2-2 is een feit. Lienden heeft het moeilijk met het Meerkerkse collectief. Uitblinker Youri van Blanken probeert het met een schot uit de tweede lijn. Zijn inzet gaat naast. Lienden antwoordt voor de laatste keer via Mohamed Bouraarassi. Doelman Klaas-Jan van Zessen wenst niet voor een derde maal de gang naar het net te maken deze middag. Een voortreffelijke redding met de voet voorkomt, dat Lienden toch nog met de overwinning wegloopt.

Slotfase

De laatste tien minuten is er weinig meer te beleven. Beide ploegen lijken zich te verzoenen met het gelijke spel. Bij Meerkerk komt Rene van Genderen nog in het veld voor Joey van Putten. Bij Lienden komt Damei Andringa in het veld voor Dennis de Kok. De stand verandert niet meer. Meerkerk kan terugkijken op een goed resultaat. Meerkerk toonde aan, dat ondanks de afwezigen er een team staat, dat bereid is voor elkaar door het vuur te gaan. De meegereisde aanhang die vandaag niet zo groot was kon meer dan tevreden zijn.

Vooruitblik

Volgende week speelt Meerkerk opnieuw op vreemde bodem. Tegenstander is dan SC Everstein dat vandaag niet in actie kwam. Een tegenstander die Lienden twee weken geleden met een nederlaag terugstuurde naar de Betuwe. Meerkerk is gewaarschuwd.