88'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

15 maart 2014 14:30

Hoogdalem, C.A van

Ook dit seizoen lukte het niet om ook maar één punt mee te brengen uit de Langstraat. We moeten terug gaan tot 13 september 2008. Toen nam Meerkerk voor het laatst de punten mee naar ’t Hoog. Vandaag bleek SV Capelle – zij het met miniem verschil – opnieuw de meerdere op eigen veld. De thuisploeg boekte in de strijd tegen degradatie een belangrijke zege op de geelzwarten 1-0.

Minuut stilte

Aan de wedstrijd ging een minuut stilte vooraf. Het overlijden van verenigingslid van SV Capelle Bert Rosenbrand, vader van speler Johan Rosenbrand werd zo op waardige wijze herdacht.

Weinig spektakel

De eerste helft van de wedstrijd leek een kopie van vorige week. Er gebeurde, zeker in de beginfase  bitter weinig. De bedoelingen van SV Capelle waren duidelijk. De ploeg met trainer Mari de Laat aan het roer was weer compleet. Binnen de minuut noteren we tot tweemaal toe de lange bal. Ook Meerkerk kon volledig aantreden. De verdediging van Meerkerk had er goed het oog in. Het opportunisme leverde dan ook niets op.

Kansjes

Pas in de 20e minuut een doelgerichte actie van de kant van Meerkerk. Youri van Blanken speelde zich met een mooie actie vrij op middenlijn. Er volgde een goede voorzet. Helaas kreeg GertJan Koekkoek de bal niet goed mee, waardoor een goede mogelijkheid op een doelpunt uitbleef. Ook een goede voorzet vanaf links van de voet van Theo van Zessen had een beter lot verdiend. De kopbal van de opgekomen Stijn Schuller ging naast. De derde kans voor Meerkerk noteren we na ruim een half uur spelen. Youri van Blanken geeft de bal mee aan Joey van Putten die ondanks het hobbelige veld de pantoffel eronder zet. De bal verdwijnt over het doel van de thuisploeg.

De mooiste kans voor de thuisploeg in de eerste helft is voor Sijmen Branderhorst. Hij duikt op bij de tweede paal. De kopbal verdwijnt over het doel. Meer dan kansjes waren het niet. Het kruit leek op na het eerste halfuur want er viel niets meer te noteren voor rust.

Paal voor thuisploeg

De tweede helft gelijk een wissel. De in de eerste helft geblesseerd geraakte Ralf Knops maakte plaats voor routinier Bert Rijken. Nadat Youri van Blanken met een schot de kwaliteiten van doelman Dennis van Turnhout had beproefd, was SV Capelle in dezelfde minuut (50e) het dichtst bij de openingsgoal. De slimme spits Jurgen van Selst trof de buitenkant van de paal.

Administratie

Scheidsrechter Van Hoogdalem uit Papendrecht kreeg het vervolgens in de loop van tweede helft wat drukker. Al was dat met name op het administratieve vlak. De wissels en gele kaarten vereisten voor de leidsman het nodige schrijfwerk. De kaarten viel niets op af te dingen. Verder leidde hij soeverein. Ging daar waar nodig op eigen waarneming af, liet doorspelen waar het kon op één moment na. Dat was na twintig minuten spelen in de tweede helft. Joey van Putten had vrije doortocht. Vermeend buitenspel maakte een abrupt einde aan deze mooie mogelijkheid.

Overtreding met gevolg

Een overtreding van Roderik Luitjes betekent geel. Gevolg Roderik zal de eerstvolgende wedstrijd vanaf de kant moeten volgen. De vrije trap die volgt is niet van gevaar ontbloot. Stefan Zopfi haalt uit en het is doelman Klaas-Jan van Zessen die de bal wegbokst. De afgeslagen bal wordt opnieuw de doelmond ingeschoten. Uit de kluts verdwijnt de bal via een Meerkerk-speler over de achterlijn. De corner genomen door Stefan Zopfi schiet Jurgen van Selst prachtig binnen. De thuisclub leidt.

Blessures

Meerkerk is niet bij machte het tij te keren. Bovendien krijgen de geelzwarten te kampen met blessures. Eerst is het Youri van Blanken die van achter aangetikt door Bert Rijken, het veld moet verlaten. Kort daarna is Gijsbert Bruijnes de klos. Ook hij moet geblesseerd afhaken. Meerkerk slaagt er niet meer in om het tij nog te keren. Ondanks de ruim zes minuten extra tijd is de ploeg niet bij machte om op zijn minst een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Slot

De punten blijven ook vandaag weer op het Mandenmakers sportpark. De aspiraties om een derde periodetitel te behalen hoeven zeker nog niet in de koelkast. Wel moet gezegd dat de geelzwarten vanmiddag verzuimden om de kans te grijpen en SV Capelle pijn te doen. Of er volgend jaar kans is op revanche. We zullen zien. Meerkerk zal het zeker nog niet opgeven om een goed resultaat neer te zetten in de derde periode, met daaraan gekoppeld uitzicht op promotie. SV Capelle is zeker nog niet veilig. Als we eerlijk zijn was de overwinning van de thuisploeg verdiend. Of de revanche er komt blijft nog even de vraag. Volgende week mag Meerkerk in ieder geval voor eigen publiek tegen GDC proberen de opgelopen schade te repareren.