87'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

10 mei 2014 14:30

Bleek, G.W. van

Tot zeven minuten voor tijd, leek Meerkerk in de laatste wedstrijd van het het seizoen af te stevenen op een meer dan verdienstelijk resultaat tegen Roda Boys Bommelerwaard. Het zou een mooi cadeau zijn geweest voor scheidend trainer Bert Buizert. Het pakte anders uit. Twee benutte strafschoppen en een veldgoal maakten dat de 1-1 stand op het scorebord veranderde in een 4-1 overwinning voor de thuisploeg.

Koud en nat

De laatste wedstrijd van het seizoen had een mooiere entourage verdiend. Het slechte weer verhoogde de animo niet om eens lekker te gaan genieten van een potje voetbal. Weggedoken in de warme jas zaten de supporters van beide kampen hoog en droog op de tribune. Zij kregen in ieder geval een leuke en sportieve wedstrijd voorgeschoteld. Beide ploegen lieten elkaar voetballen. Scheidsrechter Van Bleek uit Tiel voelde de wedstrijd uitstekend aan. Liet doorspelen daar waar mogelijk en corrigeerde daar waar nodig. Dat laatste niet altijd tot tevredenheid van het publiek, maar gelet op het gladde veld was dit een uitstekende keuze.

Steun

Voor beide ploegen stond er niet veel meer dan de spreekwoordelijke eer op het spel. Roda Boys kon de wedstrijd na de opgelopen teleurstelling van vorige week recht zien te zetten. Meerkerk wilde graag na de domper van vorige week met een goed resultaat het seizoen afsluiten. Opnieuw werd veel gevraagd van het improvisatievermogen van onze trainer Bert Buizert. Het was het beeld van het afgelopen seizoen. Kijken we naar de selectie zoals deze werd samengesteld aan het begin van het seizoen dan misten we vandaag maar liefst 10 spelers. Geen excuus maar een feit. Bovendien mogen we niet uit het oog verliezen dat er ook vandaag weer een elftal stond dat zich kon meten met de besten. En zo was het eigenlijk het hele seizoen. Hulde ook aan de spelers die geblesseerd moeten toekijken. Ze zijn zich positief blijven opstellen. Het meeste geluid werd vandaag gemeten bij de rush van Gijsbert Bruijnes. De bron van het geluid; jawel de spelers die vandaag niet in het veld stonden. Mooi mannen!

Verbluffend begin

Nu terug naar de wedstrijd. Meerkerk startte aan de Maas in Aalst sterk. We overdrijven niet. Binnen vijf minuten had Roda Boys Bommelerwaard op een schier onoverbrugbare achterstand kunnen staan. Youri van Blanken komt tweemaal in kansrijke positie. Floren Streefkerk probeert het met een kopbal en een schot. Theo van Zessen schiet een vrije trap vanaf een mooie positie rakelings naast.

Roda Boys Bommelerwaard weet zich geen raad met de aanpak van de geelzwarten. Het duurt tot de 19e minuut voordat de Gelderlanders iets terug kunnen doen. De inzet van Tim van der Laar wordt door rots in de branding Stijn Schuller corner verwerkt. Vijf minuten later is een schot uit de tweede lijn geen probleem voor doelman Klaas-Jan van Zessen. Hij pakt de bal soeverein.

Beleving

Was het begin al uitstekend. De beleving bij de geelzwarten is enorm. Op het middenveld wint men de slag. Brian van der Steldt gestart in de basis laat zien wat hij in zijn mars heeft. Roderik Luitjes is de aanjager. Youri van Blanken zoekt het duel op en komt steeds als overwinnaar naar voren. Ook verdedigend staat het als een huis. Thijs van Klij maakt Frans van der Steenhoven onzichtbaar. In het hart van de defensie zijn het Stijn Schuller en Rene van Genderen die er voor zorgen dat er geen doorkomen aan is. Ook Gijsbert Bruijnes staat zijn mannetje. Op de tribune hebben de aanhangers van de thuisploeg het niet voor niets over de gele muur. De goede organisatie leidt ertoe dat opnieuw kansen ontstaan. Floren Streefkerk komt na een half uur spelen alleen voor de keeper. Doelman Jeffrey van der Loo wint. Jesse van der Wal en Floren Streefkerk komen een haarlengte te kort. De bal uit een voorzet vanaf rechts van Youri van Blanken scheert daardoor vervaarlijk voorlangs. Roda Boys Bommelerwaard komt voor de zoveelste keer met de schrik vrij deze middag.

Domper

Kort voor rust weer een enorme kans. Opnieuw is het Floren Streefkerk die alleen voor de keeper komt. Helaas is ook deze kans niet aan Floren besteed. In de omschakeling profiteert de thuisploeg optimaal. Clubtopscorer Pascal Ippel brengt met een droog schot zijn totaal dit seizoen op 15 treffers. Het “drama” had een minuut voor rust nog groter kunnen zijn. Gelukkig stond het vizier van Sjoerd Boons niet op scherp.

Kopie

Het begin van de tweede helft is een kopie van het begin van de eerste helft. Meerkerk gaat op zoek naar de gelijkmaker. Een voorzet vanaf de flank van de voet van Jesse van der Wal kan bij de tweede paal  worden gepakt door doelman Jeffrey van der Loo. In de 47e minuut dan toch de beloning. Floren Streefkerk hield het publiek nog wel lang in spanning. Op het gladde veld heeft hij moeite de bal te controleren, legt de bal uiteindelijk breed op Theo van Zessen, die ongehinderd de bal in het doel schiet (1-1)  De meer dan verdiende gelijkmaker is een feit.

Terugval

De ploeg uit Aalst vecht zich na de gelijkmaker terug in de wedstrijd. Meerkerk komt steeds meer onder druk. De tijd van het wisselen breekt aan.  Floren Streefkerk maakt in de 58e minuut plaats voor Patrick Vuurens. Ook Thijs van Klij verlaat het veld. Voor hem komt Bas Krul binnen de lijnen. Bij Roda Boys versterkt Ozcan Ozkaya de aanval. Het spelbeeld wijzigt niet. De thuisploeg krijgt een paar kansjes. Een punter van Tim van der Laar verdwijnt over het Meerkerk-doel. Doelman Klaas-Jan van Zessen verricht een uitstekende redding na een inzet van Pascal Ippel.

Onrechtvaardig

Dat voetbal onrechtvaardig kan zijn, wisten we. Maar wat er in de slotfase gebeurde sloeg alles. Eerst was er nog de hoop op winst. Patrick Vuurens die het de verdediging al enkele keren lastig had gemaakt kwam in de 82e minuut in kansrijke positie. Beter gezegd hij creëerde uit het niets een kans, zoals we dat van Patrick kennen. Na te zijn aangespeeld door Roderik Luitjes binnen de zestien schiet hij uit de draai. De keeper pakt de inzet van Patrick. Een snelle spelhervatting volgt. De bal komt in het strafschopgebied bij de geelzwarten. Een ongelukkige overtreding van Stijn Schuller en u raadt het al: strafschop. De ervaren Ozcan Ozkaya weet wel raad met dit buitenkansje (2-1). Bij Meerkerk mag A-junior Jesse van Putten zijn debuut maken. Hij komt in het veld voor Rene van Genderen. Het mag niet baten. In de 85e minuut is het Bas Krul die in het strafschopgebied een overtreding begaat. Scheidsrechter Van Bleek kan niet anders dan opnieuw naar de stip wijzen. De gele kaart die volgde voor Bas was in de ogen van vriend en vijand wel wat te veel van het goede. Staat nog open de strafschop. it keer is het Sjoerd Boons die zich over de bal ontfermt. Hij schiet de 3-1 binnen. In de 87e minuut is het Pascal Ippel die zijn tweede van de middag maakt. Het zorgt voor een geflatteerde eindstand op het scorebord 4-1.

Afspraak

Voor Meerkerk zit het seizoen er na vandaag op. Roda Boys Bommelerwaard gaat net als Tricht en WNC de nacompetitie in. FC Lienden behaalde het kampioenschap. We kunnen met recht stellen dat Gelderland dit jaar regeerde in de tweede klasse F. Meerkerk kon zich niet mengen in dit geweld. Geen schande. We moesten vaak roeien met de riemen die we hadden. En in dat opzicht presteerde het team uitstekend. De beloning in de vorm van veertig punten of meer kwam er niet. We bleven steken op 39 punten. De teleurstelling zal nog even overheersen. Die moeten we maar snel van ons afspoelen. Dat moet niet moeilijk zijn met de huidige weersomstandigheden. Zeker weten dat Bert vandaag met een forse wandeling deze raad opvolgt. We gaan het hoofd leegmaken en genieten van het zomerreces. Ieder op zijn eigen wijze. Het huidige seizoen heeft ons opnieuw geleerd waar teamgeest toe leidt. Weer een ervaring rijker komen we in het nieuwe seizoen sterker terug. Afgesproken?