...
42'

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 13

1 maart 2014 10:45

Bij winst schrijf je een verslag altijd wel met een goed gevoel. Bij een verlies schrijft het toch iets anders. Dan ligt het er maar net aan hoe je verloren hebt. Je kan terecht verliezen van een betere tegenstander, dan is het geen probleem. Maar het verlies van vandaag was ontzettend zuur en onnodig.

Het was alweer een tijdje geleden dat we een wedstrijd gevoetbald hebben, maar we hebben al die tijd wel kunnen trainen en sommige spelers hebben alvast wat ervaring opgedaan bij de D-tjes. Het eerste kwartier vandaag was van een heel behoorlijk niveau. Erg goed voetbal, er werd goed overgespeeld en we kregen kansen. Het enige wat je de ploeg kan verwijten is dat we tot slechts twee doelpunten kwamen. Bryan met een goed schot en Bart na een goede aanval.

Bij Spijk lieten sommige de koppies al hangen en was er aardig wat frustratie onderling. Na de 2-0 voorsprong werden we iets slordiger. De passjes werden onzuiverder en voorin werden we steeds slordig met de laatste beslissende bal. Svs'65 werd zelden gevaarlijk. Toch kwamen ze terug in de wedstrijd door een mooie vrije trap van ongeveer 20 meter. 1-2, niks aan de hand... Kan gebeuren... Kansen kregen we weer, scoren deden we niet. Dan een corner tegen en je voelt het aankomen, de bal viel in één keer binnen. 2-2. Toen net voor rust de 3-2 voor Spijk viel was het ongeloof compleet. Zelfs de trainer van de tegenstander noemde het een wonder dat wij niet dik voorstonden. Maar ja, wat heb je er aan. In de kleedkamer was er vooral teleurstelling. Nog niet nodig, want we hadden nog een helft om het goed te maken. Het voetbal was goed dus we zouden nog genoeg kansen krijgen om het goed te maken. De tweede helft haalden we helaas niet meer het niveau van het eerste kwartier. Kansen kregen we genoeg, maar de bereidheid om er keihard voor te vechten was niet bij iedereen aanwezig. De eindstand was een geflatteerde 6-3, bij Spijk zullen ze daar echter maling aan hebben.

Al met al dus goed voetbal gezien, jezelf niet belonen en de deksel keihard op je neus krijgen. Volgende week tegen de Alblas E1 voor de beker, we kunnen dan weer vol aan de bak.