...

E-pupillen, E1, Groep 6 17

8 maart 2014 9:00

Rene Dekker

Op de eerste lenteachtige zaterdag van dit jaar speelden we de bekerwedstrijd tegen de Alblas E1. Een ploeg die speelt in de1e klasse, een niveau waar wij ook op gespeeld hebben dus vooraf hadden we er alle vertrouwen in dat we een goed resultaat neer konden zetten vandaag. Afgesproken werd om dit keer niet een kwartier goed te voetballen, maar een hele wedstrijd. 50 minuten lang keihard werken en dan zien we wel wat de uitslag is.

De wedstrijd begon van beide kanten een beetje afwachtend, maar al snel werd duidelijk dat de Alblas, net als ons, van achteruit wilde voetballen. Een ideale tegenstander dus voor ons. In die eerste helft hadden wij het aardig onder controle, achterin werd rustig gevoetbald en Rowan werd vaak in het spel betrokken. Luuk kreeg de vrijheid om op te bouwen, alleen op het middenveld waren we de bal soms te snel kwijt. Dit had ook te maken met de goede verdedigers van de tegenstander.

Na wat kleine kansjes voor beide ploegen, kreeg Luuk de bal halverwege onze helft aan zijn voeten. Langs de rechterlijn speelde hij zijn tegenstander voorbij om vervolgens te versnellen naar de achterlijn van de tegenstander. Met een goede voorzet bereikte hij Bart en Bart werkte de bal in één keer langs de keeper. Een aanval uit het boekje dus.

De eerste helft bleven wij de betere ploeg, maar toch werd het 1-1 door wat twijfelend uitverdedigen aan onze kant.. Kan gebeuren! We pikten het na de goal goed op en door onoplettendheid bij de tegenstander kon Bart op het doel af. Hij zag dat de keeper de rechterhoek vrijliet en met links bracht hij ons weer op voorsprong. Met een 2-1 voorsprong werd ook de limonade opgezocht. Dit had echter een ruimere voorsprong moeten zijn. Boyd en Sam kregen hele goede kansen, maar helaas bleef het bij kansen.

Tevredenheid in de kleedkamer bij spelers en trainers. Vol blijven houden en weer scherp beginnen aan die tweede helft. De tweede helft was de Alblas de betere ploeg. Ze zetten ons onder druk en we kwamen niet echt meer aan voetballen toe. Toch bleven grote kansen voor de tegenstander uit, omdat we achterin en op het middenveld goed verdedigden. Na een kwartier in de eerste helft konden we na een goede counter de 3-1 maken. Een aanval die begon op links eindigde uiteindelijk rechts bij Yannick en die schoot goed binnen.

Helaas kregen we na twee minuten al de aansluitingstreffer om de oren. De druk werd groter en groter en uiteindelijk scoorden zij de gelijkmaker ook nog. Daarna werd het erg spannend. Beide ploegen gingen op zoek naar de winnende goal, maar deze werd niet gevonden.

En wat krijg je dan met een bekerwedstrijd? Juist, penals.. De spannende loterij. Helaas hadden we geen geluk tijdens deze loterij. Rowan keek de eerste bal nog goed naast zijn goal en hield de 3e penal tegen. Helaas voor ons schoten wij er 3 naast/over. De Alblas E1 bekert dus door en wij kunnen ons, zoals ze dat zo mooi zeggen, volledig richten op de competitie. Volgende week Schelluinen thuis, volgens mij hebben wij nog wat goed te maken tegen die ploeg...