...
42'

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse 13

29 maart 2014 10:45

Vandaag moesten we weer tegen een koploper. Paar weken terug was dat nog Schelluinen E1, nu is dat Peursum E1. Vorige week een prima wedstrijd gezien met een goede instelling, kon dat vandaag weer?

Antwoord is simpel, namelijk nee. Een heel ander Meerkerk. Elke wedstrijd moet je beginnen met de juiste instelling. Fel en laten zien dat je een wedstrijd wil winnen. Peursum had dat vandaag wel en waren scherper in de duels. Waar wij elke keer een stap te laat kwamen, waren zij er steeds op tijd. Met de ruimte die we kregen om te voetballen deden we te weinig. Het moet gezegd worden. Peursum is een goede, fysieke ploeg met voorin één hele goede voetballer. Verder blijven ze achterin goed in de organisatie met een mannetje voor en een mannetje achter de spits. Wij wisten daar heel de wedstrijd niet mee om te gaan.

Dit resulteerde dan ook in een terechte achterstand van 2-0 na twintig minuten. Toch kwamen we terug in de wedstrijd door een goede goal van Sam. Peursum mocht aftrappen en dat ging helemaal verkeerd. Bart werd door Peursum diep gestuurd en kon de 2-2 maken. Net op tijd wakker denk en hoop je dan. Maar niets was minder waar. Na weer een verkeerd ingeschatte lange bal kon de spits 3-2 maken en dit was ook de ruststand.

Tijdens de rust de boel op scherp geprobeerd te zetten, maar het mocht niet baten. De tweede helft was niet beter dan de eerste en Peursum kon uitlopen naar een 5-2 overwinning. Misschien wel 6-2, want een pegel van eigen helft leek binnen te vallen, maar volgens de supporters achter het doel is de bal niet over de lijn geweest. Zij waren in ieder geval wel scherp..

Vorige week waren we volgens de tegenstander een kampioensploeg. Vandaag niets meer dan een ploeg die thuishoort in de middenmoot. Van aanhaken is dus geen sprake meer. Volgende week de angstgegner uit Spijk op bezoek. Hopelijk krijgen we dan weer het Meerkerk te zien van vorige week, want dan is het genieten langs de lijn!