43'
48'

10 september 2014 19:00

Ahmet Dikici

Vanavond stond de laatste en eigenlijke eerste echte wedstrijd in de voorbereiding op het programma. We hebben natuurlijk al dat succesvolle toernooi gespeeld, maar dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Op deze mooie nazomeravond mochten we Noordeloos D1 als tegenstander ontvangen, een tegenstander die net als ons uitkomt in de 4e klasse.

We mochten vandaag  voor het eerst schitteren in onze nieuwe tenues. Een prachtig tenue met dank aan Schildersbedrijf Verzijl!

Nadat de individuele foto's plus teamfoto waren gemaakt kon de wedstrijd beginnen. De eerste vijf minuten was het weer even wennen, het was immers een tijdje geleden dat we een wedstrijd hadden gevoetbald. Hierdoor was het in de beginfase slordig en moesten we vooral weer even zoeken. Na die openingsfase begonnen we steeds beter te voetballen en konden we elkaar af en toe erg makkelijk vinden. Na enkele mooie aanvallen en goede kansen konden we al op 1-0 staan, maar het was dankzij een foutje in de opbouw van de tegenstander waardoor Milan de score kon openen. Niet lang daarna zette Ramon ons op 2-0, na een goede actie en assist van Joshua.

Daarna volgde een periode van goed voetbal en vooral de duels op het middenveld werden goed aangegaan en vaak ook gewonnen. Achterin kwamen we nauwelijks in de problemen en er werd rustig opgebouwd. Nogmaals, dit zal heus nog een keer fout gaan, maar het is goed om te zien dat de spelers en keeper dit in ieder geval al durven. Na 20 minuten werd Bart weggestuurd op de flank en gaf de bal breed naar Milan en hij maakte het goed af, maar de grens had helaas gevlagd voor buitenspel. Niet lang daarna weer dezelfde situatie, Bart werd weggestuurd en besloot nu maar om zelf op doel te schieten en met succes.. 3-0! Noordeloos werd voor rust één keer gevaarlijk met een schot, maar Ruben keek deze vakkundig over zijn doel. Ruststand 3-0.

Tijdens de rust natuurlijk uitgerust, iets gedronken en wat kleine aanwijzingen. De tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld als tijdens de eerste helft. Meerkerk duidelijk beter en Noordeloos is misschien één keer echt gevaarlijk geweest toen wij de bal achterin niet weg geschoten kregen. Toch moesten we een minuut of tien wachten tot Meerkerk weer scoorde, aan de kansen lag het niet, maar de afronding kan nog een stuk beter. Rik gaf in ieder geval het goede voorbeeld. Na een mooie kap schoot hij de bal keurig in de verre hoek. De 5-0 werd gescoord door een speler van Noordeloos, maar we mogen Wesley bedanken voor deze goal. Als een echte vleugelverdediger kwam hij mee op en gaf een goede voorzet, helaas voor de speler van Noordeloos schoot hij hem dus langs zijn eigen keeper.

Noordeloos had het nu echt definitief opgegeven, maar Meerkerk had er nog zin in. Na een mooie pass van Yannick op Milan werd het 6-0 en uiteindelijk pikte David zijn goaltje ook nog mee na wat geklungel in de defensie van de tegenstander. Eindstand dus 7-0.

Een goede afsluiting van de voorbereiding, maar zaterdag begint het echte werk. Het begin van de competitie. Ook dan zullen we weer met dezelfde scherpte en met dezelfde instelling aan de wedstrijd moeten beginnen. We spelen dan uit bij Lekvogels en ook zij zullen de competitie messcherp en goed willen beginnen. Als wij het niveau van vanavond door kunnen trekken ben ik ervan overtuigd dat we de punten mee naar huis kunnen nemen.