31'
Bryan Dekker (corner)
42'

9 september 2014 18:30

De eerste wedstrijd voor onze jongens, een oefenwedstrijd tegen Ameide E2. Bijzonder detail is dat deze wedstrijd is ontstaan in het land van de Serie A waar zowel Ameide als Meerkerk gezamenlijk in een team de winst naar zich toe sleepten tijdens een internationaal toernooi.

De spits van Ameide, Isa de Blank, miste in Italië tijdens de strafschoppenserie een belangrijke penalty maar keeper Jeremy de Jong van Meerkerk hield de overige penalty’s tegen waardoor er alsnog feest kon worden gevierd (tot in de late uurtjes).

Dankzij Aannemingsbedrijf Den Otter uit Meerkerk zijn onze jongens in een nieuw tenue gestoken. Een schitterend tenue waar wij enorm trots op zijn, bedankt heren Den Otter!

Chris, Niels, Ties, Sam, Bryan, Jeremy en Boyd begonnen aan de wedstrijd maar de wisselspelers Jeremy, Jente en Thijs zouden uiteraard snel aan spelen toekomen.

Een scherp begin van de wedstrijd van Meerkerk, in de 3e minuut lag de bal in het doel door een goal van Sam. Opmerkelijk genoeg hadden we na 10 minuten met 0-4 voor moeten staan maar Ameide leerde ons wat effectief voetballen is. Twee keer over de middellijn met twee doelpunten, een 2-1 achterstand dus.

Met een assist van Sam kon Bryan de stand gelijktrekken waarna Jeremy in de 15e minuut keurig afrondde met buitenkant links.

De rest van de eerste helft werd en slordig omgesprongen met de kansen, de bal werd niet aangenomen en spelers waren bij balverlies niet in de buurt van de tegenstander.

Dat dit tegen Ameide afgestraft wordt, bleek uit de ruststand 4-3.

Na de rust hetzelfde speelbeeld als het begin van de eerste helft. Voordeel was nu wel dat de bal meer werd aangenomen en dat we bij balverlies 1 op1 speelden.

Dit resulteerde binnen 6 minuten in 3 doelpunten voor Meerkerk, Boyd op aangeven van Sam, Bram met een uithaal en Bryan uit een corner van Boyd.

Ameide deed er alles aan om terug te komen in de wedstrijd maar uiteindelijk tevergeefs.

In de laatste tien minuten beslisten Sam en Boyd de eindstand op 4-8.

Tijdens de penalty serie moest onze vaste keeper Chris zijn plek voor één penalty afstaan aan Jeremy. Zo moest de doelman van Ameide zijn plaats voor één penalty afstaan aan Isa. Jeremy en Isa, samen strijdend in Italië voor een groots aangeschreven internationaal toernooi, wilden uiteraard bij elkaar de penalty nemen. Isa scoorde keurig bij Jeremy en Jeremy schoot zijn penalty keurig over.

De kop is eraf voor onze jongens, op naar zaterdag als Stedoco op bezoek komt.