Mannen zaterdag, 3, 2e klasse C

27 september 2014 12:30

Timmers, W.A.P.M.

De 4e competitiewedstrijd van het seizoen stond alweer op het programma. Voor SV Meerkerk 3 betekende dit dat het 4e elftal van Pelikaan op bezoek kwam op Sportcomplex ’t Hoog. Meerkerk kon bij winst over Pelikaan heen gaan wat 2 punten meer had. SV Meerkerk 3 kon vandaag uiteindelijk aantreden met een selectie van 15 spelers. Vooraf was het duidelijk met een goede fundering komt het resultaat vanzelf. De opstelling was als volgt: Mathijs; Bas, Rob, Koen, Richard; Coen, Barry, Jos, Jelle; Benjamin, Jesse. De wisselspelers waren Leon, Matthias, Chris, Mark.

Om 12:30 was de aftrap met als scheidsrechter Timmers. Pelikaan begon wat beter aan de wedstrijd dan Meerkerk, maar de afstandsschoten van buiten de 16 meter waren niet echt gevaarlijk. SV Meerkerk probeerde in de omschakeling wel gevaarlijk te worden en dit lukte ook. Na een goede voorzet van rechts en een overstapje van Benjamin kon Jos uiteindelijk uithalen dit schot werd echter op het laatste moment geblokkeerd waardoor Pelikaan met de schrik vrij kwam. Vervolgens schommelde de wedstrijd wat heen en weer maar zonder grote kansen. Tot vlak voor de rust. Na een inschattingsfout kon de aanvaller van Pelikaan alleen op Mathijs af. Mathijs bleef echter goed lang staan en tot 2x toe wist hij met knappe reddingen de 0-1 te voorkomen waardoor hij Meerkerk weer op de been hield.

Na rust was het Meerkerk dat steeds beter in de wedstrijd kwam. Nadat een vrije trap van Meerkerk door Pelikaan in 1e instantie onschadelijk was gemaakt werd de bal opnieuw ingebracht. Benjamin reageerde hierop erg alert en kon zo de 1-0 maken. De opluchting bij Meerkerk was groot. Meerkerk bleef doordrukken en dit resulteerde een paar minuten later opnieuw in een vrije trap vanaf links. De bal werd hoog voor het doel gegooid en kwam bij de 2e paal terecht, opnieuw werd de bal hard ingebracht en weer was het Benjamin die daar het meest alert was en zo voor de 2-0 kon zorgen. Pelikaan ging vervolgens alle risico’s nemen om toch nog wat van de wedstrijd te maken. Dit leverde in de omschakeling natuurlijk ruimte op. Zo stak Rob het halve veld over om vervolgens een steekbal te geven wat onze spits oog in oog met de keeper van Pelikaan bracht. De laatstgenoemde was de winnaar van dat duel en pareerde het schot. Meerkerk kreeg meer kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Na een goed één-tweetje tussen onze beide aanvallers ontstond de volgende kans. De keeper kon echter deze kans ternauwernood tot een corner verwerken waardoor het 2-0 bleef. De volgende kans was ook weer voor Meerkerk. Op een goede strakke lage voorzet van de rechterkant was het Matthias die net te laat was om de 3-0 binnen te tikken. Na 90 minuten floot scheidsrechter Timmers voor het einde van de wedstrijd. De 1e overwinning van het seizoen is behaald. Meerkerk verliet de onderste plaatsen en zoekt met deze 3 punten weer aansluiting bij de middenmoot.

Volgende week is er opnieuw om 12:30 een thuiswedstrijd voor SV Meerkerk 3. Dan komt De Alblas 2 op bezoek op Sportcomplex ’t Hoog. Voor Meerkerk zaak om deze stijgende lijn door te zetten.