68'

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 13

27 oktober 2014 20:00

Zeltenrijch, D.J.

Niet zoals gebruikelijk op zaterdag, maar dankzij de bereidwillige medewerking van scheidsrechter en tegenstander, waarvoor onze hartelijke dank, werd op maandagavond de volgende wedstrijd in de competitie gespeeld op ‘t Hoog. Uiteraard onder het schijnsel van het kunstlicht en op het gerenoveerde C veld, trad de A1 selectie van Meerkerk aan voor de wedstrijd tegen onze buren van HSSC’61, Heicop dus. Er was voor dit uitstel gekozen, omdat Meerkerk anders niet voldoende spelers op de been kon brengen.

Onder prima omstandigheden viel rond een uur of 8 in de avond het fluitsignaal voor de aftrap, welke na het verliezen van de toss door Meerkerk werd genomen. Al direkt werd er met veel inzet gespeeld door de thuisploeg, die zich deze avond duidelijk niet de kaas van het brood wilde laten eten. De eerste tien minuten golfde het spel heen en weer en werd de verdediging door de technisch beter spelende ploeg van Heicop keer op keer uitgetest, waar Meerkerk met veel inzet en werklust dan ook prima mee om wist te gaan. Er kwamen zelfs dankzij dit harde werk al snel kansen voor Meerkerk en na een mooie actie naar voren via Ezra, Justin en Joop wist Melvin met een schitterend schot de keeper van Heicop te verrassen en de score te openen. Dat was helemaal terecht, want wat de jongens lieten zien aan inzet was voor de toch ruimschoots aanwezige toeschouwers een lust voor het oog. Na de openingstreffer voor Meerkerk, trachtte Heicop terug te komen, alleen stonden Daan en Leon aardig op scherp en wisten iedere keer het gevaar te keren om daarna via Ezra, William, Jesse en Anne de bal weer richting de voorhoede te dirigeren. Ondanks dat Meerkerk iets meer onder druk stond dan Heicop, mede vanwege het technisch meer verzorgde spel van hen, wisten Justin, Joop en Sander toch regelmatig richting de 16 meter van Heicop te gaan om te trachten de score te verhogen. Dat lukte rond de 35ste minuut inderdaad, toen deze keer Anne van een ontstane situatie wist te profiteren en een keurig aangespeelde bal trefzeker in het doel van Heicop liet verdwijnen.  Ondanks nog een wat penibele situatie voor het Meerkerkse doel, wist Joerie gelukkig de nul te houden en met een mooie 2-0 voorsprong werden de kleedkamers opgezocht voor de rust.

Bij de aanvang van de tweede helft ging Heicop duidelijk op zoek naar de aansluiting en al binnen enkele minuten wisten ze door een misverstand binnen de verdediging van Meerkerk de 2-1 te scoren. Meerkerk was er nog niet, dat was voor aanvang van de tweede helft al wel de overtuiging, maar deze ging er wel erg makkelijk in! Ook de spelminuten na dit doelpunt waren duidelijk voor Heicop, dat een waar offensief inzette om de gelijkmaker te scoren en daar dan ook in slaagde, mede door wat tactische wissels met verse spelers. Van Meerkerkse zijde hield iedereen zijn adem ondertussen in, want waar was de inzet gebleven uit de eerste helft. Na de gelijkmaker kwam Meerkerk toch weer enigszins uit zijn schulp gekropen en wist men door de inbreng van onder andere Levi en Renee, die als wissels waren ingekomen, de weg naar voren weer te vinden. Met alleen Joop en Sander nog in de aanval werd het spel van Meerkerk iets anders en werd meer op een verrassingsaanval gespeeld, terwijl de beide aanvallers wel met zijn tweeën vier spelers van Heicop constant aan het werk hielden. Met nog een kwartier te gaan was Meerkerk weer aardig terug in de vorm van voor de rust en ondanks dat er ook voor het doel van Joeri wat knap spannende momenten waren, wist Meerkerk toch weer dreiging richting het doel van Heicop te ontwikkelen. Tijdens een van deze uitvallen werd een schot van Sander door de keeper knap gepareerd en ook in tweede instantie het door Joop geplaatste schot ging er niet in, maar toen Joop alsnog de bal voor zijn voeten kreeg plaatste hij hem waar hij thuishoorde, tussen de palen van het Heicops doel. Zou het dan eindelijk gebeuren dat de drie punten voor het eerst dit seizoen geïncasseerd werden? Gedurende de resterende speeltijd probeerde Heicop nog van alles om wederom de gelijkmaker te scoren, maar wederom wist Meerkerk met veel inzet dit te voorkomen en zelfs nog in de buurt te komen van nog een treffer. Dat was echter te veel van het goede en bij een spelhervatting in de buurt van de 16 meter van HSSC werd door de scheidsrechter het bevrijdende eindsignaal gegeven. 3-2, een mooie uitslag en dus drie punten. De A1 selectie wist deze avond de zege te behalen door inzet, werklust en de wil om te winnen, dat werd ook door de leiding van de A1 van HSSC’61 bevestigd. Een prachtig resultaat en behaald door de inzet van ALLE spelers.

Ook een mooie les, want het kan dus wel en dat is een conclusie die we zeker mee mogen nemen naar de volgende wedstrijden. Dan wachten ons in eerste instantie twee pittige tegenstanders. A.s. zaterdag wordt er in Leerdam gespeeld tegen LRC A1 en een week later volgt een thuiswedstrijd tegen Unitas A1. Maar sinds de onfortuinlijk verloren wedstrijd tegen Sliedrecht is er bij Meerkerk iets veranderd, ten goede, er wordt geknokt en vol inzet gestreden. Dat dit nog niet altijd garant staat voor punten heeft de wedstrijd tegen Sleeuwijk wel bewezen, maar op deze maandagavond viel alles eindelijk een keer op zijn plek.