58'
86'

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 13

1 november 2014 12:00

Na de succesvolle wedstrijd tegen HSSC61 zat de spirit er bij de A1 van SV Meerkerk goed in. Maar zou het ook werken tegen de nummer drie van de ranglijst, LRC A1 uit Leerdam? Bij de voorbespreking in Meerkerk gaf Bert zijn mannen nogmaals een groot compliment voor de ontwikkeling in de afgelopen weken en gaf daarbij aan dat een ieder op een hoger niveau was gaan spelen en zich goed ontwikkelde. Voor het maken van de basisinvulling gaf dat met deze keer 13 spelers de noodzaak dat er twee op de bank gingen starten. Dat had niets te maken met trainingsinzet of afwezigheid, maar was puur een tactische beslissing.

Op een zonovergoten complex van LRC traden beide A1’s onder bijna zomerse omstandigheden aan voor de volgende competitiewedstrijd. En wat het weer betreft leek het een prima wedstrijd te gaan worden. Meerkerk won de toss en besloot in de eerste helft met de zon in de rug te gaan spelen, waarna LRC de aftrap kon nemen. Al direct werd door LRC met goed samenspel de aanval gezocht en kon de Meerkerkse verdediging vol aan de bak. Die verdediging is echter na de lichte aanpassing van de speltactiek behoorlijk stevig en zonder al te grote problemen werd dan ook de eerste speelminuten doorgekomen. In de zesde minuut wordt vanuit het middenveld een mooie bal op Sander aangespeeld, die met zijn snelheid op rechts richting het doel van LRC vertrekt en Joop op het midden mee ziet gaan. De voorzet op Joop die volgt verrast de verdediging van LRC volkomen en tot veler verbazing staat Meerkerk al binnen de eerste tien minuten met 1-0 voor. We hadden het niet verwacht, maar tekenen ervoor! Na de spelhervatting probeert LRC grip op de wedstrijd te krijgen en steeds voor gevaarlijke situaties voor het Meerkerkse doel te zorgen, maar dankzij het goede werk van de verdediging slagen zij er niet in om te scoren. Nee, het wordt nog mooier voor de geel-zwarten, want nadat Sander van positie is gewisseld met Justin en dus nu ineens op links staat, krijgt hij binnen de zestien de bal aangespeeld door Joop en weet in de zestiende minuut zelfs de stand op 0-2 te brengen! Kan het nog gekker. In zekere zin wel, maar niet ten beste. Want na de hervatting weet LRC door waarschijnlijk de roes waarin Meerkerk verkeert, binnen een minuut de stand op 1-2 te brengen en dat brengt iedereen weer terug op aarde. Het verdere verloop van de eerste helft brengt beide partijen wel kansen, meer voor LRC dan voor Meerkerk, maar door goed de opdrachten uit te voeren slaagt Meerkerk erin om de voorsprong te behouden tot de rust.

De aftrap voor de tweede helft is voor Meerkerk, dat wat twijfelend begint aan het gedeelte na de rust. LRC heeft een verse speler in de aanval ingebracht en die blijkt aanvallend een geduchte tegenstander te zijn voor Ezra, die alle zeilen bij moet zetten. Diverse keren slaagt deze speler erin om een voorzet te geven en het is aan de inzet van Daan en Levi en William te danken dat het daar ook bij blijft. Want we hebben het al eerder opgemerkt, aan inzet en werklust is er de laatste tijd geen gebrek en dat compenseert veel. Toch gaat het bij een corner voor LRC mis, want hun aanvoerder weet de aangespeelde bal keurig in het Meerkerkse doel te koppen, waarna de stand op 2-2 is gebracht en de lang bewaarde voorsprong voor Meerkerk teniet is gedaan. Maar Meerkerk komt terug in de wedstrijd en hervindt het vertrouwen. Na een mooie rush naar voren ziet Justin zijn schot gekeerd door de keeper, maar LRC is gewaarschuwd dat de buit nog niet binnen is. Vervolgens weet ook Sander weer richting het doel te gaan en ook dan brengt de keeper van LRC redding in eerste instantie, maar hij laat de bal los en Joop is er als de kippen bij om te profiteren, alleen weet de keeper de zaak alsnog te redden en zo gaat ook deze kans voorbij. LRC wordt via de ingebrachte speler wel steeds dreigender voor het doel van Meerkerk, maar slaagt er telkens niet in om in stelling te komen en de score uit te breiden. Nee, het is Meerkerk dat via een mooi balletje vanuit het middenveld dat op Joop gespeeld wordt voor een mooie kans zorgt, maar het strakke en harde schot raakt de paal en stuit terug het veld in. Nog is de pijp niet leeg voor Meerkerk als vervolgens enkele minuten later ook Sander alleen richting doel van LRC vertrekt en zijn bal helaas net over ziet gaan. Dan met nog een kleine tien minuten te gaan is het dan toch LRC dat erin slaagt om de wedstrijd naar zich toe te trekken en de 3-2 op het bord zet. De minuten die daarna nog resteren is het voor Meerkerk een lastige zaak om nog gevaarlijk te worden, omdat LRC vakkundig de zaak dicht houdt en de voorsprong weet vast te houden. Maar wat een wedstrijd! De meeste kansen waren voor Meerkerk, maar zoals zo vaak, als je ze niet maakt, dan krijg je er een om je oren.

Geen loon naar werken deze keer, maar het voelde wel goed om de mannen zo bezig te zien en het grootste gedeelte van de wedstrijd op voorsprong te staan! Tja, zo win je met 3-2 en zo verlies je met 2-3, maar dan wel tegen de nummer 3 van de stand en dat is geen schande. Wederom gaf de inzet van de mannen van de A1 de doorslag, niemand verzaakte en dat beloofd toch nog wel wat voor de toekomst. A.s. zaterdag 8 november speelt de A1 thuis tegen de A1 van Unitas. Unitas verloor thuis ook met 2-3 van LRC, dus mannen, werk aan de winkel.