...

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse E31

8 november 2014 9:00

Levi Goedgeluk

Zaterdag 8 november, wederom een zonnige zaterdag met alleen een iets lagere temperatuur dan we de laatste weken gewend waren. Een radio in de kleedkamer zou de spieren alvast wat kunnen opwarmen. Vandaag de thuiswedstrijd tegen HRC, een fysiek sterke ploeg waar we uit nipt met 2-3 hadden verloren.

Geen onnodige duels aangaan, de bal rond laten gaan en vooral als team alles oplossen, die opdracht werd mee gegeven aan de jongens. Dat dit zijn vruchten al afwerpt blijkt uit de laatste resultaten.

Het begin van de wedstrijd was fanatiek waarbij HRC in mijn optiek de meeste kansen kreeg op een voorsprong. Een paar schoten naast het doel en uiteraard wederom prima reddingen van Chris. In de 6e minuut was het Boyd die op aangeven van Sam de score opende. Vanaf dat moment leek de schroom verdwenen en gingen de jongens op zoek naar meer. Slechts vier minuten schoot Bram snoeihard de 2-0 binnen. Dat HRC niet gekomen was om te verliezen bleeks uit de wilskracht om te willen winnen.

Jeremy dacht daar toch anders over, hij zette de ploeg kort na de 2-0 op een verdiende 3-0. Een goal die de ploeg nodig had. Ook nu gaf HRC niet op en kwamen nog voor de rust op een 3-1.

Na de rust, direct vanaf de aftrap, scoorde HRC de 3-2. Het zou toch niet gaan gebeuren? Dit leek een mokerslag voor onze ploeg maar het tegendeel werd bewezen. Veerkracht en overtuiging in het veld bleven de boventoon voeren. Boyd die als één van de kleinste werkelijk groots speelde was overal aanwezig, nam het voortouw en dat resulteerde in een goal voor Sam.

De wedstrijd bleef boeiend maar leek op een 4-2 overwinning te eindigen. Niet dat er niets gebeurde maar beide partijen waren niet van plan ruimte weg te geven. Een strijd der titanen zullen we maar zeggen onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter, Levi Goedgeluk van de A1.

In de 45e minuut kreeg Boyd zijn verdiende loon, hij scoorde fraai de 5-2. Dat in de laatste minuut HRC nog scoorde uit een hoekschop deed niets meer aan de vreugde af. Wederom winst na een zware pot waarbij inzet is beloond. Gefeliciteerd jongens, jullie zijn een genot om mee te werken.

Na de wedstrijd onze wekelijkse lekkernij (koek, cake of taart) en “rustgevende” muziek tijdens het douchen.

Daarna wat rondhangen op het voetbalveld en op naar volgende week, uit naar Everstein.