Sem Vink (schot)
35'

F-pupillen zaterdag, F1, 2e klasse F31

15 november 2014 10:15

Ondanks de vele regen die de nacht en de ochtend voor de wedstrijd was gevallen kon er in Beesd gewoon gevoetbald worden. Riley was er vandaag niet bij, voor de rest een fitte groep jongens.

Het klinkt flauw, maar zoals te doen gebruikelijk begon de F1 uitermate slap aan de wedstrijd. Dit vertaalde zich in een snelle goal van Beesd. Bij de 2-0 van Beesd was er veel kritiek op onze keeper. Mogelijk terecht, maar hier redden we het niet mee. Zeker niet als de spelers in het veld slap beginnen. Dan zou een spiegel beter tot zijn recht komen, om eens goed naar jezelf te kijken. Kortom, het is beter om aan te moedigen. Wat de ouders langs de lijn in ieder geval bijzonder goed uitvoerden. Mijn oren piepen nog. Overigens hielp dit onze jongens wel over hun dooie punt heen. Daarna werd alles beter. Enkele minuten voor de rust scoorde Daley de 2-1. Aansluitend hierop nog enkele grote kansen, maar helaas gingen die er niet in.

De tweede helft was voor Meerkerk. Iedereen ging vol de strijd aan. Het bleef wel opletten geblazen achterin, want de behendige voorhoede van Beesd was een plaag voor onze verdediging. In de 30e minuut resulteerde dit, tegen de verhouding in,
in de 3-1 voor Beesd. Dit doelpunt verdiende een groot applaus. De bal werd van grote afstand hard en hoog het doel in gejaagd. Onze jongens waren er overigens niet van onder de indruk en gingen op jacht naar goals. En die viel vrijwel in dezelfde minuut door een goal van Sem. Enkele minuten later maakte Daley zijn tweede goal waardoor de stand weer gelijk was.
Het verdere verloop van deze wedstrijd golfde op en neer, waar in mijn optiek Meerkerk meer recht had op de overwinning. Of zou dat komen door de geel zwarte bril?
Uiteindelijk floot de goed leidende scheids voor het einde. Ook de beste man verdient een compliment. Geen thuisfluiter, zoals je helaas vaak ziet bij de pupillen, maar één die het spel door liet gaan als dat kon en niet steeds affloot in het voordeel van de thuisploeg.

Al met al kunnen we tevreden zijn met dit gelijke spel. Hard werken heeft uiteindelijk een verdiend punt opgeleverd.  En mede mogelijk gemaakt door onze fantieke aanhang die duidelijk hoorbaar waren in de weide omgeving. Dank overigens hiervoor, want dat hebben deze mannen hard nodig.

Komende zaterdag geen competitievoetbal. Mogelijk wel een oefenpot, hiervan hou ik jullie op de hoogte.