45'

D-pupillen zaterdag, D1, 4e klasse D61

22 november 2014 10:30

Sjaak de Wild

Hoewel onze wedstrijd pas om 10.30 begon, begon de wedstrijd vandaag eigenlijk al om 8.30. Vorige week konden we al kampioen worden, maar toen werden de sleutelwedstrijden in onze competitie afgelast. Vandaag ging gelukkig alles door en voor ons was de wedstrijd Sliedrecht D3 - Lekvogels D1 belangrijk. Sjaak blijkt echt een ochtendmens te zijn, want al om 8.30 stond hij de concurrent in de gaten te houden. Dit bracht onze enige concurrent Lekvogels geen geluk, want zij verloren hun wedstrijd met 4-2. Dit betekende dus dat wij aan een punt al genoeg hadden vandaag om het kampioenschap binnen te halen. Deel 1 van de ochtend was dus geslaagd en het was nu aan ons om het af te maken.

Tegenstander was VVAC D2 en uit wonnen we met 7-1. Toch probeerde VVAC toen echt te voetballen en de verwachting was dat ze dat vandaag weer zouden proberen. Natuurlijk waren zij ook gemotiveerd voor deze wedstrijd, want er is niks leukers om een eventueel kampioensfeestje te verstieren. Ons team was ook gemotiveerd, maar last van kampioensstress hadden ze niet, want zij wisten nog niet wat Lekvogels gedaan had. Dat bleef een goed bewaard geheim tot ongeveer halverwege de tweede helft.

De start van de wedstrijd was prima en al na twee minuten schoten we de eerste goal binnen. Bart had een prima actie op rechts en legde de bal af op Rik en Rik tikte de bal binnen. Beter kun je een wedstrijd niet beginnen, al werkte de snelle voorsprong wel tegen ons. Even dachten we dat we vandaag een makkie zouden hebben, maar VVAC begon beter te voetballen en ze kregen kansen. Op rechts kwamen zij er een keer gevaarlijk door en moest Ruben een schot bij de 1e paal verwerken tot corner. De corner werd een beetje paniekerig uitverdedigd, maar gevaar leverde het niet meer op. Even later konden zijn nog een keer op doel schieten, maar dit schot was minder gevaarlijk. Gelukkig kregen we al snel weer de controle over de wedstrijd en begon het steeds beter te lopen. Enkele mooie aanvallen werden helaas steeds net niet afgerond. Toch kwamen we na 18 minuten spelen op 2-0. Jonathan gaf een mooie pass over de verdediging en Bart stormde op de keeper af. Bart bleef heel rustig en tikte de bal over de keeper in het doel. Even later was het alweer Bart die kon scoren, dit keer op aangeven van Milan. Met een 3-0 voorsprong zochten we de kleedkamer op.

Heel voorzichtig merkte je al dat de spelers doorkregen wat Lekvogels gedaan had en dat we vandaag bij winst kampioen zouden zijn. Arwin was in de rust de trekker halen en zijn afwezigheid wekte natuurlijk de nodige vragen op. Ook kwam de moeder van Roben al gebak brengen.. Dit had echter niks te maken met het kampioenschap, maar met het behalen van het scheidsrechtersdiploma van Sjaak. Bedankt voor het gebakje en nogmaals gefeliciteerd!

De tweede helft begon eigenlijk hetzelfde als de eerste helft, want al na een paar minuten scoorden we de 4-0. De afspraak die we maakten om bij de uittrap van de VVAC keeper de verdedigers vrij te laten en de middenvelders vast te zetten pakte goed uit, de keeper moest nu de back inspelen en deze werd goed afgejaagd door Ramon. Ramon veroverde de bal en kon vanaf links de zestien instormen, hij hield het overzicht en legde de bal naar de 2e paal. Daar stond Bart om zijn derde goal van de ochtend binnen te schieten. Enkele minuten later was het Ramon die zelf voor de 5-0 zorgde. De wedstrijd was nu wel gespeeld en helaas voor het publiek dachten de spelers er ook zo over. Goed gevoetbald werd er niet meer. Veel passfouten en daardoor veel onnodig balverlies. Gestreden werd er wel, zowel door VVAC als door Meerkerk. De tegenstander werd zelden gevaarlijk en als het al een beetje gevaarlijk werd was Luuk er vaak om de boel op te lossen. Vijf minuten voor tijd kon Milan de 6-0 maken. Ramon gaf een goede bal op Milan en oog in oog met de keeper maakte Milan geen fout. De spelers op de bank wisten inmiddels zeker dat het kampioenschap gevierd kon worden en na het laatste fluitsignaal stormden zij dan ook het veld in om het eerste startschot te geven voor het kampioensfeest.

Het publiek werd als eerste bedankt voor de massale steun en daarna werden de flessen champagne ontkurkt. Het feest was begonnen, maar het was natuurlijk wachten op het mooiste gedeelte van een kampioenschap. De traditionele rondrit op de kar door Meerkerk. Alle spelers en ondergetekende werden op de kar geholpen en Arwin mocht de 'trekker' besturen. Arwin vond het hoofdveld er matig bijliggen vandaag en besloot om eerst het hoofdveld even op te knappen. Toen dit gebeurd was kon er koers worden gezet richting het dorp. De bekende liedjes werden ingezet en zo'n rondrit is natuurlijk altijd genieten, voor zowel spelers als de mensen in het dorp. De kar ging een aantal keren flink op en neer en als je geen zin had om te springen werd je eigenlijk vanzelf wel de lucht in geschoten door het springen van de rest van de spelers.

Na terugkomst op 't Hoog kregen de spelers van de club wat te eten en drinken. Dit was allemaal prima geregeld en na de uitreiking van een kleine prijs voor elke speler kon het feest worden voortgezet in de kleedkamer. De geluidsinstallatie werkte in ieder geval prima en het bleef nog lang onrustig.. Gefeliciteerd boys!!