4 - 3

sv Noordeloos B1

B-junioren zaterdag, B1, 3e klasse B37

20 december 2014 10:30

Meerkerk B1 gaat met een goed gevoel de winterstop in. Zaterdag 20 december was de laatste wedstrijd voor Meerkerk voor de winterstop. Op het programma stond de wedstrijd tegen Noordeloos B1. Deze wedstrijd stond al eerder op de kalender, maar door de regen werd die afgelast en dit weekend ingehaald.

Voor de wedstrijd werd duidelijk dat een gewonnen wedstrijd voor Meerkerk betekent dat de koploper binnenhand bereik komt. Er moest dus gewonnen worden.

Vanaf de aftrap bleek dat Meerkerk en Noordeloos twee gelijke teams waren. Noordeloos kon in het begin beter om gaan met het balbezit. Dit zorgde ervoor dat Noordeloos tot kleine kansen kwam en Meerkerk onder druk kwam te staan. Noordeloos nam vroeg de voorsprong. Een schot vanuit de tweede lijn kon niet worden gekeerd door de Meerkerkse verdediging waardoor de 0-1 op het scorebord kwam. De goal zorgde bij Meerkerk tot gemopper. Meerkerk kon het spelbeeld omdraaien en zorgde ervoor dat Meerkerk meer balbezit had en tot kleine kansjes leidde. Het veldspel van Meerkerk was ondermaats maar voor onze spits maakte dit niks uit. Hij zette een dribbel op en stond recht voor de keeper. Koeltjes dat hij is scoorde hij de 1-1 door een mooie stiftbal over de keeper. Vanaf dit moment werd het spelletje veel op de helft van Noordeloos gespeeld. Geen grote kansen aan beide kanten en ook geen goed voetbal aan beide kanten. Noordeloos speelde in de eerste helft tegen de wind in, maar door een goeie trap van de keeper van Noordeloos en een fout achterin bij Meerkerk, kon de spits op de keeper van Meerkerk af. Na een knappe redding kon de spits in de rebound er 1-2 van maken. Meerkerk ging in een andere formatie voetballen. Hierdoor ontstond er meer stevigheid op het middenveld waardoor Noordeloos er niet meer uit kon komen. Vanuit dit middenveld werd Geert weggestuurd. De bal stuiterde iets op, maar Geert wordt hier niet warm van en neemt de bal op de pantoffel. Boem! 2-2. Meerkerk bleef gretig naar de voorsprong voor de rust. En die viel nog. Na goed doorzetten van Luuk schoot hij de 3-2 in de touwen waardoor Meerkerk met een voorsprong de rust in ging. In de rust werd vertelt dat het spel veel beter moest. We hadden nu tegen wind en moesten over de grond voetballen. Na een aantal wissels bij Meerkerk kon de tweede helft weer beginnen. Het spel bleef op de helft van Noordeloos. Meerkerk kon creerden een aantal kansen, hieruit kreeg Meerkerk weer hoekschoppen. Weer vanuit een diepe bal vanuit het middenveld in de richting van Geert kon hij op doel schieten. De 4-2!. Vanaf dit moment had Noordeloos niks meer te verliezen en dat werd ook duidelijk. Met de wind in de rug bij Noordeloos konden zij door drukken op Meerkerk. Tot onrust leidde dit nog niet voor Meerkerk. Meerkerk kwam er ook niet meer uit en Noordeloos kwam nu tot kansen. Ver in de tweede helft schoot Noordeloos weer vanuit de tweede lijn, maar door de wind kwam er een rare draai in het schot en viel de bal binnen. 4-3! Meerkerk bleef geconcentreerd strijden. Noordeloos kreeg door de goal een kick en wilde sowieso een punt mee naar huis nemen. Gelukkig gebeurde dit niet en pakte Meerkerk de drie punten. Nu de winterstop met een paar avonden zaalvoetballen. Hierna gaan wij weer verder in de competitie.