41'
...
58'

17 januari 2015 8:45

De D1 traint al even buiten en de winterstop is voor ons dus al een tijdje voorbij. Volgende week begint de nieuwe competitie en gelukkig konden gisteren een oefenwedstrijd spelen tegen Peursum D1. De zwaarste tegenstander tot nu toe dit seizoen, want zij staan bovenaan in de 2e klasse.

Dat de winterstop voorbij is betekent niet dat de winter voorbij is. 7.55 zouden we vertrekken, maar door de vorst moest er gekrabd worden en daardoor vertrokken we iets later. Ook de velden hadden te maken met de vorst. Het kunstgrasveld bij Peursum was een veld met bevroren kunstgrassprietjes en daardoor glad, erg snel en erg koud. Ruben kon er vandaag helaas niet bij zijn, omdat hij ziek was. Gelukkig wilde Roben de keepershandschoenen weer aantrekken en konden we verder met een fitte selectie proberen om een resultaat te halen tegen Peursum.

Peursum was een ploeg met een aantal goede spelers. Niet alleen technisch, maar ook nog eens groot en snel. Gelukkig begonnen we scherp aan de wedstrijd en hadden we het vertrouwen om het balletje te laten gaan. De eerste kans was voor Peursum, maar gelukkig werd deze kans gemist. Daarna kregen wij een aantal goede kansen. Milan werd twee keer weggestuurd door Joshua, helaas wist Milan de kansen niet om te zetten in doelpunten. Zonde, want de eerste helft waren we de betere ploeg. Na een kwartier ging de buitenspeler van Peursum er vandoor met de bal en wist met een goede voorzet een medespeler te bereiken. Deze speler nam de bal in één keer op de pantoffel en de 1-0 voor Peursum was een feit. Een doelpunt tegen de verhouding in, maar we raakten niet in paniek. De beloning voor het goede spel kwam vlak voor rust. Dit keer werd Bart weggestuurd op rechts en liep op de keeper af. Zijn eerste poging werd nog gekeerd, maar in de rebound wist hij de keeper wel te passeren. De terechte gelijkmaker was dus een feit en even later mochten we de warme kleedkamer opzoeken.

De tweede helft werd Peursum sterker en stonden we wat meer onder druk. De organisatie stond echter prima en Peursum had toch moeite met ons spel. Kansen kregen we helaas wat minder. De 2-1 hing een beetje in de lucht en kwam uiteindelijk ongelukkig tot stand. In eerste instantie wisten we de aanval nog onschadelijk te maken, maar door een foutje in het uitverdedigen gunden we Peursum nog een kans en deze ging er helaas in. Vijf minuten later kreeg Peursum de kans om het te beslissen. De speler kwam één op één met Roben en iedereen telde de goal eigenlijk al. Roben liet zien een echte 'de Wild' te zijn en wist de inzet te keren.

Meerkerk richtte zich nog één keer op en ging op zoek naar de gelijkmaker. We deden er een schepje bovenop en waren weer de bovenliggende partij. Er werd geknokt voor elke meter en de duels werden vol overtuiging aangegaan. Voetballend hielden we vaak genoeg de rust en hierdoor kregen we toch mogelijkheden om de 2-2 te maken. Joshua werd een keer gevaarlijk met een afstandschot, maar het schot was helaas niet op goal. Milan kreeg de grootste kans, maar het zat hem vandaag helaas niet mee. We speelden alles of niks en het werd helaas voor ons niks. Na een counter besliste Peursum kort voor tijd de wedstrijd. Eindstand 3-1.

Ondanks het verlies (pas het eerste verlies dit seizoen) mogen we tevreden zijn met het vertoonde spel. Qua veldspel zag het er keurig uit en op dat vlak waren we beter dan de tegenstander. Ook de tegenstander erkende dit en gaf ons de complimenten voor het goede spel. Volgende week beginnen we in de 3e klasse aan een nieuwe uitdaging. We mogen de competitie starten tegen Asperen D1. Met de instelling van vandaag kan het weer een mooie competitie worden!