Assist: Bryan Dekker
51'

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse E33

4 april 2015 12:15

Een latertje vandaag, uit tegen hekkensluiter GJS E2. Maar we weten dat GJS de laatste wedstrijden punten heeft gepakt, oppassen geblazen. Dit paasweekend wordt er in Meerkerk niet alleen naar paaseieren gezocht maar ook naar explosieven op de toerit van de A27. Even omrijden dus…………

Een gehavend Meerkerk begint aan de warming up. Niels speelt niet wegens een blessure, Thijs geeft tijdens het warmlopen aan weer last te hebben van zijn achillespees , Bryan die niet top fit is en Boyd die met een ingetapete teen aan de wedstrijd gaat beginnen. Niels, onze rots in de branding, is er uiteraard bij om zijn ploegmaatjes aan te moedigen.

Aan Bram vandaag de taak om de positie van Niels over te nemen met Thijs en Jente aan zijn zijde. Bryan en Boyd op het middenveld en Jeremy in spits (tevens aanvoerder met nieuwe schoenen).

Moet ik nog zeggen dat Chris in het doel staat? Sam en Ties staan als eerste wissel. Het begin van de wedstrijd is rommelig en lijkt voor GJS te zijn. GJS in de aanval en de verdediging van Meerkerk werd onder druk gezet. Jente voetbalde prima onder die druk uit, zocht de aanval en bediende Jeremy die prima binnen schoot. Na drie minuten tegen de verhouding in 0-1 voor Meerkerk.

Dit gaf een stuk rust in de ploeg. Dat rust niet altijd positief uitpakt, blijkt uit een treffer van GJS, na 8 minuten is de stand weer gelijk. Dan krijgen we de dolle 10 minuten van Jeremy en Sam. Twee prima acties van Sam worden door Jeremy op uitstekende wijze binnen geschoten. Zeer scherp van beide heren! Het spel komt er weer in bij Meerkerk, breed houden, kaatsen, coachen en plezier. Alles is aanwezig vanmiddag. Boyd weet Sam in de 18e minuut te bedienen en de stand staat op 1-4, tevens de ruststand.

Na een behoorlijke wandeling eindelijk aangekomen bij de kleedkamer waar de puntjes voor de tweede helft op de i worden gezet. We starten de tweede helft als de eerste helft.

Een corner van Thijs en mooi om te zien dat Boyd contact houdt met Thijs. Je voelt dat er wat gaat gebeuren en ja hoor, Boyd vraagt om een korte corner, krijgt de bal en schiet heerlijk binnen. Later proberen de beide heren het nog twee keer maar daar trapt GJS niet meer in. Jeremy besluit op aangeven van Boyd aan alle illusies van de tegenstander een einde te maken door de 1-6 binnen te schieten. Boyd weet direct na de aftrap te scoren. En dan toch weer die corner van Thijs in combinatie met Boyd. Maar nu weer een andere variant. Korte corner op Boyd, Boyd geeft voor en Bryan scoort. Goed bedacht mannen! Helaas toch nog twee doelpunten voor GJS in de laatste 10 minuten.

Maar Thijs op aangeven en Sam op aangeven van Thijs bepalen de eindstand deze middag op 3-10.

Een prima uitslag met een groot compliment voor het gehele team. Ondanks blessures en andere posities binnen de lijnen toch een hecht team aan het voetballen gezien. Heerlijk om te zien dat iedereen op meerdere posities kan spelen.

Volgende week thuis tegen de tegenstander van vandaag, GJS E2. Onze fanatieke aanhang wist al te melden dat we volgende week wellicht kampioen kunnen worden.